Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
LynxCross
© Carlota MartíLynxCross

LynxCross, el nou sistema d'entrenament total

Uniu l'escalada i el cross training per entrenar al box més animal de Barcelona!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Un rocòdrom? Mec! Tot i les preses, l’espai ubicat al carrer Moianès 16-18 no és un centre d’escalada. És la casa, el temple i lloc de naixement del LynxCross: en Christian Ducos ha ideat i testejat un mètode que es nodreix del cross training i l’escalada i que ara difon en aquest espai que porta el mateix nom.

Adaptar-nos a qualsevol medi, ser polivalents, sigil·losos i grimpar com felins. És un sistema d’entrenament on hi ha tres protagonistes principals: el terra, el mur i el pes. La idea és combinar-los en un circuit d’alta intensitat i treballant, sempre, per zones o cadenes de músculs.

A terra, es fan moviments propis dels primats seguint dues tècniques americanes: The Zuu i Animal Flow. La primera, més simple i intensa, la segona amb seqüències fluides, sigil·loses i controlades. “D’altra banda, a l’hora de treballar l’aixecament de pes, utilitzem bulgarian bags, ketllebels i pilotes medicinals. Som molt estrictes a l’hora de triar els elements. L’objectiu no és treballar amb molt de pes, sinó millorar l’habilitat a l’hora d’utilitzar-lo. Res del que tenim supera els 24 kilos. Fem moviments dinàmics i balístics”, ens explica Ducos.
© Carlota Martí

Publicitat

I al mur? Grimpem en una paret on hi ha preses de fusta i, si caiem, ho fem sobre un matalàs gegant. No necessitem ni arnès, ni corda, ni casc!  “Volem recuperar els moviments propis dels primats perquè ho tenim a dins, estem pensats anatòmicament per moure’ns així i reconnectar-nos amb ells és beneficiós per la nostra salut. Grimpar és una cosa que havíem deixat de banda i és una de les activitats més antigues que existeix, més que caminar. A més, hi ha la idea que grimpar només serveix per escalar però no és cert”, puntualitza el Christian.
© Carlota Martí

Publicitat

Fem l’animal

Decidits ens acostem al box més animal de Barcelona. Som tres en una classe dirigida per Ducos. Comencem a terra, acostant-nos als moviments bàsics de l’animal flow: l’ape, el crab i el beast. Els aprenem per separat i, després, practiquem com fer la transició dels uns als altres. Seguim amb el mur. Hola preses! És el nostre primer cop. Grimpem a pèl, amb mitjons. En Christian ens demana que ens limitem a pujar i baixar, després, la cosa va d’agafar-nos bé i moure el cos cap a la dreta, l’esquerra, el centre... estirar-lo al màxim i, finalment: “Desplaçat, grimpa amb llibertat!”. Provem d’anar d’una banda a l’altra però... caiem, caiem i tornem a caure. Us ho podeu creure? “Intenta avançar primer amb els peus! Hi ha un camí que et va bé a tu i que has de descobrir”, ens aconsella Ducos. També, tastem l’All Wall, un altre mur on es treballa amb el propi cos, amb presses que permeten agafar-se amb facilitat i prendre consciència coporal. “Agrada molt a la gent que ve del ioga, el pilates o el tai-txí perquè lliga molt amb la seva filosofia”.
© Carlota Martí

Publicitat

Arriba el moment del pes i, amb una bulgarian bag a les mans, fem rotacions, canvis de sentit, el carreguem a l’esquena... tot amb les paraules control, tècnica i fluïdesa ben presents. Després, tornem a l’animal flow, ara provant les puntades de peu laterals i fent una seqüència on incorporem els moviments bàsics que hem après. “Arriba l'última fase, la més difícil, 20 minuts en què apliquem tot el que hem après en un circuit”. Vaja, que passem d’una activitat a l’altra, dedicant 20 segons a cadascuna, passant de 0 a 100 i implicant a un bon nombre de músculs. A terra treballem de forma sigil·losa però amb el pes i el mur, ens donem corda i premem l’accelerador.
© Carlota Martí

Publicitat

“A mesura que pugem de nivell incorporem moviments més complexos en el circuit per acostar-nos al que necessitarem en el nostre dia a dia. En el món real has de ser òptim en tots els moviments durant tot el temps que estiguis treballant. A mesura que et canses perds tècnica i aquesta pèrdua pot comportar lesions. Amb el LynxCross l’objectiu no és només cremar calories i guanyar força sinó adquirir habilitats i mantenir-les en estat de fatiga”, explica Ducos.
© Carlota Martí

Publicitat

Els divendres, iniciació gratuïta

Posem el punt final a l’1h i 20 de sessió amb la llengua fora però amb ganes d’enfrontar-nos de nou al mur, sentir-nos animals movent-nos per terra i aprendre nous moviments amb el bulgarian bag a les mans. L’ideal és entrenar entre 2 i 3 cops per setmana en classes amb un màxim de 10 persones i molt personalitzades i a un preu força més econòmic que en d’altres centres on s’aposta per un entrenament funcional. “No és el mateix un escalador que un runner. Adaptem les sessions. Ara cada cop tenim més gent que ve del món del fitness i que busca acondicionament i entreteniment. Només una tercera part vénen de l’escalada”, diu Ducos. A més, a través del Meetup convoquen cada divendres sessions d’iniciació gratuïtes on fer un primer tast de LynxCross sense deixar-vos ni un duro!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat