Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
nordic walking

Marxa nòrdica a Barcelona

A l’estil dels esquiadors, agafeu els pals, uniu-vos a un dels grups de marxa nòrdica de la ciutat i descobriu els racons més amagats de Barcelona!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Semblen esquiadors de fons sense esquís, sense neu i perduts entre els carrers de la ciutat. Caminen amb bastons fets de carboni a les mans, al ritme de "1, 2, 1, 2", amb un somriure a la cara i, sovint, en grup. Si caminar és saludable, fer-ho amb pals -i amb bona companyia!- encara ho és més perquè ens ajuda a moure tot el cos i a repartir l'esforç. Els barcelonins que fan marxa nòrdica ja ho saben i, cada vegada són més els que s'hi sumen.

El nòrdic walking ens el va descobrir un dels països més perfectes d'Europa, Finlàndia. L'equip finlandès d'esquí nòrdic va començar a córrer i caminar durant l'estiu amb bastons per entrenar-se per la temporada d'hivern i a poc a poc l'esport va anar-se estenent per Europa.

La majoria de gent que ho prova no deixa anar els pals. A Barcelona, podeu aprendre la tècnica i 'marxar' amb companyia a grups com els que gestiona l'Associació Esportiva de Sarrià, el gimnàs Kieser Training o Bendhora.

Què hi troba la gent? Desconnexió, diversió, companyia i també salut. "Per la gent
amb problemes de genolls és ideal. El pal és el primer que rep l'impacte quan caminen i minimitza el cop que rebrien les cames. A més, enforteixes braços, treballes moltíssim tota la musculatura de l'esquena i la postura millora molt", diu l'Adrià González, instructor del grup de marxa nòrdica del Centre Cívic Vil·la Florida.

L'aspecte social és importantíssim. "Quan corres no pots xerrar, en canvi quan camines sí. Entre el grup sempre es crea un ambient molt maco. Quan fa bon temps sempre hi ha algú que porta menjar per fer un pícnic improvisat", explica l'Adrià.

La marxa nòrdica té part d’esport, de salut i d’oci però entre les coses més agraïdes està el descobrir llocs nous de la ciutat. “Avui visitarem el pantà de Vallvidrera!”, diu l’Adrià. I, entre el grup, algú pregunta “això existeix?”. ‘Marxen’ per zones muntanyoses i es creuen amb més d’un porc senglar però també ho fan pels parcs o platges de la ciutat i descobreixen barris que tenien poc vistos. Cada dia trepitgen noves rutes d’una Barcelona que fins i tot sorprèn els més barcelonins. A estones caminen plegats petant la xerrada –les receptes de cuina monopolitzen les converses!– i quan se’n cansen s’aïllen i caminen sols deixant-se portar.

Es fan uns set kilòmetres i les sessions duren aproximadament una hora. Al final del camí, fan estiraments per relaxar el cos i enfilen el camí cap a casa. Desconnecten, coneixen gent nova, fan esport i salut. Qui dóna més? Si la vostra tieta s’acaba de jubilar i no sabeu que regalar-li per l’aniversari, el nòrdic walking l’espera amb els braços oberts. Acabarà comprant bastons per tota la família!

També t'agradarà

  • Llocs d'interès
  • Sarrià - Sant Gervasi

El cap de setmana és quan es disposa de temps per fer l'excursió al passeig de les Aigües (la carretera de tota la vida), un destí amb vistes que comparteixen els fondistes més experts i els que s'hi inicien. Es pot començar o acabar al pla dels Maduixers o a la plaça Mireia (a Esplugues de Llobregat). Quan completeu el circuit sencer, que en total s'allarga 18 quilòmetres, considereu-vos preparats per córrer la Cursa de la Mercè (10 quilòmetres).    

  • Esports
  • Sant Martí

Des de l'hotel Vela fins abans del Fòrum, un tram ideal per córrer fins i tot de nit, perquè es troba ben il·luminat. Barcelona té 4.873 metres de platja, des de la de Sant Sebastià fins a la de Llevant, i l'entrenament pot començar des de qualsevol punt del litoral. Perevitar les zones d’alta densitat de la Barceloneta, una bona idea pot ser començar a la platja de Bogatell.

Publicitat
  • Què fer
  • Espais per a celebracions
  • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

Llegim el llibre 'Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat amb bon ritme', una guia amb 23 rutes i consells pràctics per a corredors. Per proximitat escollim la número 5 (batejada com El Fòrum dels corredors pels autors Pere Bosch i Núria Blanco). La proposta equival als 2.600 metres de l'avinguda Diagonal, entre els carrers Badajoz i Josep Pla; s'han  d'esquivar bancs i bicicletes i segurament coincidirem amb altres runners que aposten per aquest terreny pla, asfaltat i còmode (obvieu el flat).  

  • Llocs d'interès
  • Gràcia

Triem una altra escapada de les que suggereix el llibre i ens decantem per la noctuna, formada pels 5.200 metres que separen la carretera de Collblanc del metro de Joanic? Passarem per la Travessera de les Corts, la plaça Francesc Macià i finalitzarem la ruta a Gràcia, sempre transitant per carrers il·luminats i amb moltes fonts a l'abast.   

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat