Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Penguins Barcelona

Natació per a nadons, nens i embarassades

L’aigua dóna als petits una llibertat total de moviments!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Confiança, imaginació, joc i professor a l’aigua. Són els pilars de Penguins Barcelona (Horaci, 7), un centre aquàtic pensat per a bebès, nens i embarassades i on la piscina és protagonista. És un espai concebut per estimular el desenvolupament dels petits i per acompanyar les dones embarassades en el seu camí fins al naixement del fill. El món Penguins se centra en tres activitats bàsiques: bebès i nens a l’aigua i preparació al part AIPAP. “També, oferim classes pre i post part fora de l’aigua, hipopressius, ABC estimulació, ioga, massatge infantil... però sempre són activitats per bebès, nens i dones embarassades. Si et focalitzes en un públic concret, ho fas millor”, ens expliquen l’Ana i el Prosper, pares d’aquest projecte ubicat a Sarrià.
 

Nadons i nens a l’aigua

L’aigua dóna als petits una llibertat total de moviment i es pot convertir en l’eina ideal per despertar la seva creativitat i col·laborar en el seu desenvolupament cognitiu, psicomotor i emocional. L’Ana i el Prosper han viatjat fins a Suècia, Dinamarca o els Estats Units per aprendre dels millors i portar fins a Barcelona uns mètodes de Linnéas Simskola i Imagine Swimming basats en el joc i la imaginació i on el nadó sempre està actiu i el professor a l’aigua. L’objectiu? Que el nen s’ho passi bé mentre treballa la flotabilitat, la respiració i la propulsió. “Quan són petits és el moment d’estimular-los perquè és quan són més àgils, precisos i quan absorbeixen i aprenen més coses. L’activitat física els beneficia de moltes maneres: els fa més creatius, més desperts, es concentren millor... Salten, bussegen, mouen tot el cos... no paren! Els fascina l’aigua i s’ho passen pipa”, diu el Prosper.

 

Treballen amb música de fons i divideixen els grups per edats: els baby penguins van dels 0 als 2 anys; els white penguins dels 2 als 3 i els penguins dels 3 als 7. Si el vostre nen encara no supera els 3 anys, poseu-vos el banyador perquè us tocarà ficar-vos a l’aigua! Els baby i els white penguins es remullen acompanyats dels instructors del centre però també del pare o la mare –que també aprenen!-.
Publicitat
Penguins

A partir dels 3, són quatre nens per professor. “Dividim la piscina en 4 zones, posem plataformes, gairebé no utilitzem elements de flotació... El monitor sempre és a l’aigua perquè així els hi dóna confiança. I la idea és que els nens mai estiguin a la vora de la piscina esperant. Juguen, es diverteixen... El cervell del nen, quan es diverteix, es posa en mode aprenentatge i està disposat a aprendre i a absorbir-ho tot”, afegeix en Prosper. En aquest cas, pares, mares, tampoc marxeu! A Penguins compten amb una cafeteria de sucs, tes i menjar ecològic amb vistes a la piscina. Volen ser transparents i no volen obligar els pares a marxar, tot el contrari, “si es queden els nens es motiven encara més!”.
Publicitat

Preparació al part: mètode AIPAP

Mares, esteu a punt? Que fer esport ens ajuda a tenir un embaràs i un part millor no és cap secret. A Penguins ens conviden a preparar-nos pel dia D seguint el mètode AIPAP. És un programa de 120 exercicis a l’aigua que ajuden a millorar la condició física general i la mobilitat de les articulacions pèlviques. A les classes es treballen tots els músculs, lligaments i tendons que intervenen en els moviments i postures que faciliten el part. Són 10 sessions de 50 minuts que es repeteixen de forma cíclica.

Publicitat

I qui guia les sessions? “Comadrones. L’aigua és el millor espai on fer exercici perquè només suportem el 50% del pes corporal. A més, comparteixen classe amb altres mares que es troben en la mateixa situació i això dóna confiança”, explica en Prosper. Beneficis? Augmenta la possibilitat de tenir un part normal, redueix el risc de problemes durant l’embaràs i facilita el desenvolupament cerebral del bebè!

Publicitat
  • Nens
  • Tallers i classes

L’Ana i el Prosper contagien entusiasme i il·lusió en un projecte que reuneix a pares, mares, nens i nadons a l’aigua, en un Món Penguins pensat per ells, que els abraça, que els acull i que els acompanya en un camí en remull de creixement i descobriment.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat