Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
© Jordi Saragossa

Running entre llibres

Aquestes pàgines us faran suar de valent!

Escrit per
Carlota Martí
i
Laura Font
Publicitat

Us agrada llegir i us agrada córrer? Doncs barregeu disciplines. Nosaltres ja ho hem fet! Un any més, amb les vambes cordades hem agafat quatre novetats literàries que ens han ajudat a descobrir noves rutes per gastar la sola de les sabates. Per on sortiria a córrer el Miguel Gallardo de ‘Turista accidental’; el Xavi, la Maite o el Miquel Obrador de ‘Tot això ho faig perquè tinc por’, el... o la Minerva de ‘El dia del Cérvol’? Nosaltres ho hem intentat esbrinar. Estudieu-­vos els tracks i sortiu a córrer entre llibres!

'Turista accidental' de Miguel Gallardo

'Turista accidental' de Miguel Gallardo

A l'aeroport i sense DNI. Així arrenca el viatge de Miguel Gallardo al seu nou còmic: 'Un turista accidental'. L'il·lustrador, necessitat d'arribar a les Canàries i trobar­-se amb la seva filla Maria, inicia una odissea que el portarà des del Prat fins a Madrid, amb avions, trens, sopars a base de sandvitxos i un faraònic hotel de la capital. Miguel, sabem que la Maria t'esperava però, nosaltres, ens haguéssim quedat corrents pels voltants de l'aeroport barceloní. Vosaltres? Si voleu acostar­-vos-­hi, agafeu la tan esperada L9 i baixeu a Les Moreres. Busqueu el carrer de la Marina i acosteu­-vos fins al Delta del Llobregat: corrent però, també, si voleu, en bici. Fins a la platja teniu uns 3,5 kilòmetres i pel camí, veureu avions passant-­vos a un pam.

Editorial Astiberri
Consulteu la ruta

'Tot això ho faig perquè tinc molta por', d'Empar Moliner

'Tot això ho faig perquè tinc molta por', d'Empar Moliner

Humor absurd. O més aviat, situacions absurdes explicades amb agilitat i sarcasme per l'Empar Moliner. A 'Tot això ho faig perquè tinc molta por', els personatges es diuen Xavi, Miquel i Carol, dinen en restaurants que estan a prop d'aconseguir una estrella, o s'entrevisten a un plató de Televisió. I potser juguem amb malícia però al nostre cap els canviem els noms pels d'amics, celebrities catalanes o locals de moda de Barcelona. I, a partir d'aquí, inventem la nostra ruta. Sortim des dels estudis de TV3 després de dir uns quants 'ens agrada' –o ens anima?-­, i passem per Esplugues, intuïm Sant Joan de Déu i acabem a la Plaça Mireia. De tornada? Visitem Sant Pere Martir. Ah, i està lluny però, feu-vos-­ho com vulgueu. Canvieu­-vos i celebreu els kilòmetres al Dry Martini i, allà, a l'estil de l'Alba i el seu marit, demaneu-­vos un Sidecar i un Gintònic. Si no, sempre podeu fer com la Flora Camí i córrer tres cops el passeig de les Aigües, anar cap a Montjuïc o avançar per la Diagonal. Empar, tu que ets una runner confessa, què tries?

Grup 62. 19 €
Consulta la ruta

Publicitat
'El dia del cérvol' de Marina Espasa

'El dia del cérvol' de Marina Espasa

A la mà, una cervesa Stag­Horn amb un cérvol a l'etiqueta. A l'escenari de l'Heliogàbal, Les Sueques, boges per fer­-se amb un cap de cérvol d'una façana d'un magatzem. A Gràcia, la botiga del Ricard, amb mobles suecs i plena de... cérvols. Que no heu vist que Barcelona n'és plena? Sobrenatural, quotidiana, amb un aire de novel·la d'espionatge, farcida d'amor i fantasia i a cavall de Barcelona i Suècia. Així és 'El dia del cérvol'. La Minerva treballa des de fa mesos en una tesi doctoral. Els mateixos que porta vivint a un pis del Poble-sec que no sent del tot seu, aïllada del món i sense gairebé sortir. Una nit decideix acostar­-se fins a l'Helio, veu els primers cérvols i comencen a succeir-­se les situacions extraordinàries. Si, com ella, teniu ganes de sentir­-vos una mica més vius arrenqueu a córrer des de la falda de Montjuïc, arribeu-­vos fins al local de Gràcia, deixeu-­vos entabanar per acabar dormint al pis de dalt d'una botiga del carrer Bonavista i, al matí, seguiu fins al Poblenou i busqueu la 'Impremta automàtica' i assegureu-­vos que no hi ha cap flor vella al cementiri. Això sí, toqueu també cérvols i beveu birra!

L’Altra Editorial. 17 €
Consulteu la ruta

'A l’altre costat de l’infern' de Jordi Sierra i Fabra

'A l’altre costat de l’infern' de Jordi Sierra i Fabra

En plena Barcelona franquista, l'inspector Soler es dedica a resoldre homicidis. I ara li n'ha tocat un de gros; una monja apareix assassinada. A partir d'aquest cas viurem una frenètica lluita contrarellotge pels carrers de la ciutat per mirar de trobar l'assassí, tot regat amb un dels drames més impunes del franquisme: els nadons robats. Seguint les passes de Soler, la nostra ruta per resoldre el crim ens portarà a fer una llarga volta per Barcelona, aprofitant també per rememorar com era la nostra ciutat mig segle enrere. Començarem a l'edifici del CCCB, que durant molts anys va ser el Convent de les Filles de la Caritat. Des d'allà baixarem per la Via Laietana, passant sense fer massa escàndol per la incòmoda Jefatura Superior de Policía. Des d'allà creuarem per l'estació de França, on viu una de les monges protagonistes del llibre. Travessant el Parc de la Ciutadella ens enfilarem cap al Clot, on es situa un pis franc de l'horror. Per acabar la nostra ruta, arribarem fins a Vallcarca i Horta, on antigament hi havia desenes de barraques que van transformar el paisatge de la ciutat. Des d'allà, vistes immillorables a Barcelona. Per recuperar l'alè i, amb sort, haver resolt un crim.

Amsterdam / Ara llibres. 18,90 €
Consulta la ruta

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat