SwimRun
© Neda el MónSwimRun

SwimRun a Barcelona

Córrer i nedar en parella!

Publicitat

Diuen que tres són multitud oi? Doncs quedem­-nos amb la parelleta! Dos esports i dues persones. Córrer i nedar i fer­-ho en companyia. Apunteu a la llista: neoprè, sabatilles, casquet de bany, ulleres i, si voleu, pullboy o manoples. És el SwimRun, una nova disciplina que vol petar-­ho aquest estiu i que combina trams successius de cursa de muntanya i natació en aigües obertes i es practica en parella!

Si la suma de córrer i neda us recorda automàticament al duatló... no us confongueu! El SwimRun ho porta a l'extrem i passa dels canvis i les transicions: "Corres amb el neoprè posa't i unes vambes especials que també portes quan nedes. Han de ser lleugeres perquè si s'omplen d'aigua i es mullen molt se't fa una mica incòmode". És la Marian Garcia, entrenadora de Neda el Món, una empresa que ha portat el SwimRun fins a casa nostra i que organitza entrenaments específics els primers diumenges de cada mes a les platges de Barcelona.

Nascut a Suècia al 2006, és una disciplina encara molt jove i tot just aquest any, la nostra ciutat acollirà la primera prova especialment pensada per SwimRunners: la Neda el Món SwimRun Barcelona que es celebrarà el 20 de novembre. Amb tres modalitats, de 32,8km, de 21,4km i d'11,9km, passarà per Cabrera de Mar, el Castell del Burriac o el Pont del Petroli.

Publicitat

"Són proves on correm per roca, muntanya o penya-segats però, també, per la sorra de la platja, per camins rurals o pel passeig marítim. A més, els trams de natació i de cursa sempre són curts, per canviar contínuament d'una disciplina a l'altra. La sensació de llibertat és constant', diu la Marian. Així, fem 1,5 o 2 kilòmetres a peu i entre 500 i 800 de braçades. Assequible? "És esgotador i molt emocionant a la vegada. S'ha d'estar en forma però crec que qualsevol s'hi pot iniciar amb una mica d'entrenament. El fet de variar de la natació al running successivament fa que no t'angoixis per estar molta estona nedant o corrent", puntualitza Garcia. I, també, està el fet córrer en parella. Ho heu fet mai? Al SwimRun no us podreu separar a més de 10 metres d'ella! Tenir algú al costat ens pot servir perquè tirin de nosaltres en els moments de 'baixon' –que n'hi haurà­ i, també, per motivar­-nos per seguir: si afluixem o ens aturem, l'altre què? Penseu-hi!

Publicitat

"A l'hora d'entrenar és molt important treballar les entrades i sortides de l'aigua. S'ha de potenciar la feina de cames", adverteix Garcia. De fet, si us sumeu a l'aventura d'iniciar­-vos en el SwimRun haureu de fer sessions específiques de running –amb sèries, treball de fons i cardiovascular­ i, també, de natació. Ara, serà fonamental, a més, fer feina conjunta: "És important entrenar amb tot: el neoprè, les manyoples, les vambes... Experimentar el que és sortir de l'aigua amb una càrrega muscular determinada i haver­-te de posar a córrer. És totalment diferent".

El primer diumenge del mes, la Marian cita el grup a l'Espai de Mar (Passeig Marítim de la Barceloneta, 5) i treballen durant dues hores per les aigües de la nostra costa. Impossible?Molts vivim d'esquena a les nostres platges però Garcia remarca les possibilitats que té: "Tenim sorra, passeig marítim, mar... Nadem fins a un espigó, sortim de l'aigua, correm per la sorra, tornem a entrar a l'aigua i anem fins a la boia, fem un tram del passeig marítim.... La gent ens veu corrent amb el neoprè i les vambes mullades i ens mira molt 'raro' (riu). Ara, pregunten, s'interessen i això també ens ajuda a donar­-nos a conèixer!".

Publicitat

Si ja noteu un cuquet a l'estómac, a banda de la cita barcelonina del 20 de novembre, a Catalunya també s'hi celebra la SwimRun Costa Brava, que a l'abril de 2016 va viure la0 seva primera edició, les Vies Braves –al maig per Colera-­ o la Marnaton, a l'octubre pel Cap de Creus. A més, la Marian ens diu que de cara al 2017 s'està preparant una de grossa pe l'Ebre.

En parelles –masculines, femenines o mixtes­, combinant running i natació, a mar obert, en contacte intens amb el paisatge... el SwimRun té la seva prova més mediàtica al seu país d'origen, a Suècia. És l'Ötillö, que vol dir d'illa a illa. En concret, són 75 kilòmetres a través de 26 illes, on 10 són en aigües obertes i 65 de trail running i es fan més de 40 sortides i entrades a l'aigua. "Realment, som com amfibis! O com una barreja estranya de peix i cabra!", conclou la Marian.

Publicitat

On practicar SwimRun
Al Club Nedal el Món
www.nedaelmon.com

Curses
Neda el Món SwimRun Barcelona
SwimRun Costa Brava
Marnaton SwimRun Cap de Creus
Vies Braves SwimRun Colera

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat