Fer anys és un orgull: 1r aniversari del Centre LGTBI de Barcelona

Gai i lèsbic
Putochinomaricón
1/3
Putochinomaricón
Primer aniversari del Centre LGTBI de Barcelona
2/3
Primer aniversari del Centre LGTBI de Barcelona
3/3

Time Out diu

El Centre LGTBI de Barcelona proposa una jornada plena de música, art, tallers i activitats familiars per celebrar el seu primer aniversari aquest 18 de gener.

Ha passat un any des que el Centre LGTBI de Barcelona obria les seves portes i es convertia en un dels epicentres de la vida cultural, social i política de la comunitat LGBTIQ+ a la ciutat. Ara, sota el lema “Fer anys és un orgull”, han muntat una jornada amb concerts, tallers i propostes per a tota la família conduïda per Brigitta Lamoure per celebrar que fa un any que hi són i que hi són per quedar-s’hi.

Des de les 11 h. podreu gaudir de la intervenció artística de David Macho sobre un llenç gegant, així com d’una projecció audiovisual a la Sala Gran al voltant del valor de la festa com a ritual de cohesió. També hi haurà altres intervencions artístiques, com ‘Extinción’ (12 h. i 19 h.), una performance sobre l’estranyesa del nom propi, i ‘Come out to show them’ (18 h., una instal·lació sobre les vivències als marges d’un sistema opressor. També hi haurà, durant tota la tarda, la performance itinerant ‘El consultori mòbil de la pitonissa Lucero de Alba’.

Fora del Centre hi plantaran un escenari on transcorrerà bona part de la programació musical de la diada: ho encetarà la banda Chica Charcos a partir de les 12 h. amb l‘espectacle de teatre musical  ‘Con katiuskas y a lo loco’ i L.A.S. DJs els prendran el relleu fins a l’hora de dinar.

A les 16.30 h. i a les 20 h., a l’Espai d’entitats no residents, el col·lectiu ExpresArte oferirà el recital ‘Poetry Jam for future’, i allà mateix hi haurà un programa especial d’Orgull Ràdio on intervindran bona part dels artistes i activistes convidats a la jornada.

A les 17 h. l’escenari de Comte Borrell tornarà a vibrar amb la DJ i productora Äadrik Synth, fins que a les 19 h. la música es traslladarà dins el Centre amb Jonás de Murias, que oferirà un recital en què dialogaran el “cante” amb l’electrònica. A la mateixa hora, ¥€$Si Perse DJ set omplirà l’escenari del carrer amb els seus ritmes futuristes i Romeromartín (20 h.) hi farà sonar el seu flamenc 2.0. Putochunomaricónn (21 h.), una de les estrelles rutilants de l’univers queer a tot l’estat, clourà el sarau amb un DJ set especialment preparat per a l’ocasió.

Pel que fa a les activitats per a tots els públics, començaran amb el contacontes 'Tots nosaltres' (11 h.), amb la companyia Fes-t'ho com vulguis, seguiran amb un taller de serigrafia de carrer titulat ‘El gènere és un pegat’ (13 h. i 17 h.) a càrrec d’Embrutafils, ‘Queer food i te la menges’ (13.30 h.), amb l’ajut de Guerrilla Food Sound System, una xocolatada popular (17 h.) i ‘Colorete Colorado’, una reflexió sobre els estereotips de gènere presents a la cultura amb Personaje Personaje. Per molts anys!

Per Sebastià Portell

Detalls

També t'agradarà