Presentació de ‘Fora de si’, de Sasha Marianna Salzmann

Gai i lèsbic
Sasha Marianna Salzmann
Sasha Marianna Salzmann

Time Out diu

L’escriptora alemanya Sasha Marianna Salzmann presenta la seva novel·la ‘Fora de si’, una recerca de les identitats nacionals, religioses, sexuals i de gènere.

Sasha Marianna Salzmann és una de les autores més interessants de l'escena alemanya actual i escriu en clau indiscutiblement queer i mestissa. Nascuda el 1985 a l’antiga Unió Soviètica, la seva família va emigrar a Alemanya el 1995 en el marc d'un programa d'acollida per a persones jueves. Actualment treballa com a dramaturga de manera regular pel teatre Maxim Gorki a Berlín. i ‘Fora de si’, és el seu debut com a novel·lista. Ara la presenta al Goethe Institut de Barcelona, en traducció de Maria Bosom i publicada per Més Llibres, en un acte moderat pel poeta i assagista Arnau Pons.

En el centre de la novel·la, que transcorre en l'actualitat però que abasta la història d'una família jueva al llarg de quatre generacions, es troba la jove Alissa, que prefereix que l’anomenin Ali. Quan el seu germà bessó Anton, amb qui manté una relació simbiòtica, desapareix, Ali segueix l'única petjada que ha deixat: una postal enviada des d’Istanbul. Ali viatja a la ciutat a la riba del Bòsfor i allà comença una cerca febril, no sols del seu germà absent, sinó també de la seva història familiar, moguda per un desig de pertinença, més enllà de pàtria, idioma matern o identitat sexual o de gènere. ‘Fora de si’ és una novel·la viva, intensa i política en el millor sentit de la paraula.

 

Per Sebastià Portell

Detalls

També t'agradarà