Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
fundació enllaç

Fundació Enllaç: servint la comunitat

La Fundació Enllaç enceta nova etapa amb l’estrena del seu nou local social

Publicitat
Els últims mesos han estat intensos a la Fundació Enllaç. Aquesta entitat, que va néixer per protegir el benestar de les persones LGTB i del seu entorn en situacions de vulnerabilitat i dependència, comença una nova etapa. Per fi han acabat les obres en el seu local social, ubicat al carrer del Rosselló, a prop de la Sagrada Família. Ja fa dos anys que s'hi van instal·lar, però fins ara no ha estat a punt una gran sala polivalent que marcarà un punt d'inflexió.
Potser no heu sentit parlar encara d'aquesta fundació. Però la seva iniciativa és lloable. Va néixer legalment el 2008 gràcies a la donació altruista de 25 fundadors històricament vinculats al moviment LGTB: tots van posar sis mil euros per crear una entitat que vol ajudar a trobar solucions.
Ens ho explica el seu president, l'Ignasi Pujades: "La iniciativa va sorgir d'un grup de persones preocupades per la situació de gais i lesbianes en fer-se grans. Per a molts, representa tornar a l'armari. Alguns, com que no tenen fills, es queden sols. Volem ajudar a fer que això no sigui així", apunta. Des d'un primer moment el seu objectiu ha estat promoure i prestar serveis assistencials de qualitat a gais, lesbianes i transsexuals en situacions de malaltia, dependència o incapacitat. Per això, disposen d'un educador social que dóna suport a qualsevol persona que necessiti suport. "Tot i que hi ha casos diversos, la majoria de persones que s'adrecen a nosaltres es troben soles. Per això és molt important teixir i impulsar una xarxa de solidaritat i suport mutu des del col·lectiu gai", afirma.
I aquí es on entra en joc el local. La sala polivalent vol convertir-se en un nou punt de reunió al servei de la comunitat. L'espai està disponible per diferents entitats i activitats. De moment, la coral i el grup de tai-txi de les Panteres Grogues ja l'utilitzen. Són activitats a les quals s'hi poden sumar, si es considera oportú, algunes de les persones en risc d'exclusió que atenen i tothom qui hi estigui interessat.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat