Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 raons per llegir 'El festín de John Saturnall'

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El festín de John Saturnall

5 raons per llegir 'El festín de John Saturnall'

Lawrence Norfolk

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising
EL FESTÍN DE JOHN SATURNALL
Lawrence Norfolk
Galaxia Gutenberg
510 pàg., 21,50 €
Vet aquí la quarta novel·la històrica de Lawrence Norfolk: va de gastronomia anglesa! Un oxímoron? En absolut: als segles XVI i XVII, la cuina anglesa era la millor d'Europa, i fins i tot la francesa la va copiar. Narra la història d'un xef fill d'una bruixa. A tall d'exemple, un dels vint-i-escaig ingredients d'un plat, un xarop, trigava tres dies a fer-se i emprava com a base sucre i... una bufeta de porc! Més enllà de l'acte d'amor que suposa cuinar per a algú, 'El festín...' explica també com el protagonista, Saturnall, s'enamora de la filla de sir William, Lucretia, fins al punt d'obligar-lo a posar en risc el més important de la seva vida. Aquesta és una novel·la d'entrebancs que en John supera: quan de petit és exiliat al bosc, quan mor la seva mare, quan comença a ser ajudant de cuina, quan s'enamora, quan arriba la guerra... Per al seu autor, tan potent com un David Mitchell o un Peter Carey, també ha suposat superar-se ell mateix. Les ficcions històriques de Norfolk, llançat per Granta el 1993, han donat títols obligats com 'El diccionario de Lemprière'. Ara, consagrat i traduït a 24 idiomes, inicia camí a Galaxia Gutenberg, que en recuperarà l'obra. Ja  només cal tenir-lo en català.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising