Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 raons per llegir 'Para una autopsia de la vida cotidiana'

5 raons per llegir 'Para una autopsia de la vida cotidiana'

J.G. Ballard

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising
J.G. Ballard
Caja Negra
190 pàg. 20 € Kafkià, dickià i ballardià són adjectius que descriuen bé el nostre món. Prova final que J. G. Ballard, l'autor de 'Crash', es va consagrar obsessionant-se pel futur immediat. És a dir, pel nostre present. El va clavar.
Mitificat per 'encerts' com la presidència de Reagan, el consum domèstic d'imatges banals o el consumisme addictiu, Ballard no volia però endevinar cap futur. 'Para una autopsia de la vida cotidiana' defineix millor el seu horitzó: exposar les vísceres d'un món que es podria.
Provinents de revistes com la contracultural 'ReSearch', amb pròleg de l'expert Pablo Capanna, aquest llibre dels argentins Caja Negra permet aprofundir en els grans temes de l'autor. Burroughs, pornografia, suburbis, surrealisme o la tecnologia ajuden Ballard a explicar-se... i a explicar-nos.
Abocat al matís, l'univers ballardià emergeix al llibre al moment just: rere l'èxit de 'L'imperi del sol' amb Spielberg i abans del 'Crash' de Cronenberg. Prèviament, Ballard era un autor de culte. Després, seria un mite.
Aquest títol, en fi, tanca el pack del perfecte expert ballardià (al costat de la biografia de Capanna 'El tiempo desolado', l'autobiografia 'Milagros de una vida' i els formidables 'Cuentos completos', apareguts a RBA). Tot plegat? L'autèntica 'Guia de l'usuari per al nou mil·lenni'.
Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising