Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El regreso de Titmuss

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El regreso de Titmuss

El regreso de Titmuss

John Mortimer

Per Gemma Casamajó
Advertising
El regreso de Titmuss
John Mortimer
Trad. Magdalena Palmer
Libros del Asteroide
312 pàg. 21,95 € "Des de Libros del Asteroide volem agrair-li el temps que ha dedicat a la lectura d''El regreso de Titmuss'. Esperem que el llibre li hagi agradat i l'animem que si ha estat així el recomani a un altre lector". Ha estat així i és per això que el recomanem -per enginyós, brillant i crític-. Forma part d'una trilogia de nassos que John Mortimer va escriure als 90 amb una prosa tan cavallerosa i ben educada com la nota que tanca els llibres d'aquesta gran editorial. Rere la paraula cerimoniosa, instruïda i polida de l'autor anglès (1923-2009), però, s'amaga una mirada sarcàstica que fibla sense enverinar retratant les misèries de la política britànica. El protagonista és, de fet, un diputat i ministre de Territori, Urbanisme i Foment del govern de Margaret Thatcher que en aquest llibre torna al poble i la vall on va néixer i que ara es veu amenaçat per un pla urbanístic salvatge. En aquell paradís natural retroba els seus orígens humils i també una vídua amb qui s'emparella.

L'humor és l'ingredient principal de la novel·la, que es llegeix amb les comissures dels llavis enlaire, fent muntanyeta. Els diàlegs són deliciosos i s'hi nota la mà d'aquest autor que, a més d'advocat, es guanyà el pa com a dramaturg i guionista. Després de llegir 'El regreso de Titmuss' en voldreu més i anireu de pet a comprar 'Un paraíso inalcanzable', que és el primer de la 'Trilogia Titmuss', o esperareu que Libros del Asteroide tradueixi el tercer.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising