Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els invisibles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Els invisibles d'Isabel-Clara Simó

Els invisibles

Us donem 5 raons per llegir l'última novel·la d'Isabel-Clara Simó

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising

ELS INVISIBLES
Isabel-Clara Simó
Amsterdam
280 pàg. 18,90 €

Invisibles i oblidats, els protagonistes són un pintor, un polític, una xef... No, millor: són la gent normal, els que no figuren, els... No, no: la protagonista és la Victòria, una nena desapareguda... Ai, la veritat? El protagonista és un poble, un d'invisible i d'oblidat. Simbòlica d'arrel, 'Els invisibles' tindrà, però, tantes lectures com a lectors. Explica com es perd una nena i la busquen, però també com triomfa, fracassa, espera, estima i fins i tot avorta la gent Gairebé un personatge més, l'imaginari poble de Volterà, perseguit per la malastrugança i migpartit per una fatídica carretera amb aires de frontera, és un espai físic que també ofereix nombroses interpretacions. I des del nom: prové de l'italià 'volterà', de Voltaire, de...? La Simó volia sorprendre i ho ha aconseguit. Pel seu final, sobretot, més simbòlic encara que la resta. 'Spoilers' al marge, podem avançar que, com el poble, tot pot convertir-se en relat. També la identitat. Sempre que no sigui només imaginària...

Canvis per a la Simó: passa a publicar amb Ara Llibres, marxa de viatge, fa 70 anys, es mostra més escèptica en la lluita pel país... La novel·la ho reflecteix. Aquesta és la lluita de tot autor: posar paraules a tot allò que no veiem.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising