Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La puerta entreabierta

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La puerta entreabierta

La puerta entreabierta

Fernanda Kubbs

Per Carles Valbuena
Advertising
LA PUERTA ENTREABIERTA
Fernanda Kubbs
Tusquets
224 pàg. 17 € Cristina Fernández Cubas situa les seves històries en la tènue frontera on la realitat es confon amb la fantasia. Un territori inquietant que ha recreat de manera subtil i original en molts dels seus contes. Ara, va un pas més enllà i traspassa aquesta frontera en la seva nova noveŀla, 'La puerta entreabierta', la primera obra que publica amb el pseudònim de Fernanda Kubbs.
El component fantàstic està present des del primer moment en aquesta història que té com a protagonista una jove periodista que queda atrapada en la bola de cristall d'una cèlebre pitonissa i es veu transportada a una realitat paraŀlela. Un fet inexplicable que dóna peu a una aventura personal en què la màgia i els somnis tenen un paper fonamental i que transcorre en el revers ocult del nostre món. Kubbs canvia de registre i opta pel fantàstic. Però això resta versemblança a la màgica peripècia de la protagonista, que resulta més insòlita i sorprenent que no pas inquietant. Potser perquè els tocs d'humor i ironia que l'autora introdueix en moltes situacions i el perfil simpàtic de la majoria dels personatges endolceixen en excés el to d'una història que amb un altre enfocament podria haver estat més torbadora. Així i tot, és possible que 'La puerta entreabierta' agradi als lectors més disposats a creure en visions màgiques i alternatives del món real. Però crec que Cristina Fernández Cubas resulta molt més interessant quan aborda històries en què l'element fantàstic irromp de manera subtil i imperceptible en la realitat quotidiana i és capaç de provocar una sensació de desassossec en els lectors.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising