Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La rubia de ojos negros

La rubia de ojos negros

Benjamin Black

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
La rubia de ojos negros
Benjamin Black
Trad. Nuria Barrios
Alfaguara
330 pàg. 19,50 € Philip Marlowe és un dels grans mites de la literatura policíaca. Per això és digne d'admirar que Benjamin Black, pseudònim de l'escriptor irlandès John Banville, hagi acceptat el repte de tornar el llegendari detectiu de Raymond Chandler a la vida. I pot estar ben satisfet, perquè se'n surt amb nota.

I és que el Marlowe de Black és gairebé clavat a l'original. Potser un punt menys cínic i una mica més sentimental i reflexiu, però en essència continua sent el mateix detectiu lleial i amb principis. Aquesta sensació de retrobar-se, només obrir la primera pàgina, amb un vell conegut que no ha canviat gens ni mica malgrat el pas del temps, és el millor elogi que es pot fer a una 'novel·la vintage' que recrea a la perfecció la inconfusible atmosfera dels clàssics de l'època daurada de la novel·la negra nord-americana.

D'acord, potser l'enrevessada i absorbent intriga de 'La rubia de ojos negros' té l'aire conegut d'altres noveŀles del gènere, amb els seus inesperats girs argumentals, barroquismes diversos i uns personatges que no són el que semblen, la qual cosa fa que el lector intueixi que la novel·la ens depararà alguna gran sorpresa amagada.

Però més enllà de l'interès de la trama argumental, la novel·la avança a un ritme molt àgil gràcies als seus diàlegs impagables. I, naturalment, no hi falten els personatges de rigor en aquest tipus d'històries: una dona molt atractiva amb intencions poc clares, poderosos delinqüents que amaguen els seus tèrbols negocis darrere la façana de clubs selectes freqüentats per l'alta societat, sicaris sàdics i policies eficients però cremats professionalment després de tants anys de feina. Fins i tot, Benjamin Black s'atreveix a recuperar per a l'ocasió el carismàtic protagonista d''El llarg adéu', la millor novel·la de Chandler.

Només cal celebrar que Benjamin Black/John Banville hagi recuperat amb tanta fortuna Philip Marlowe. I animar-lo a escriure més noveŀles que tinguin com a protagonista aquest llegendari detectiu. Si són tan bones com La rubia de ojos negros, els lectors, podeu estar-ne segurs, hi sortirem guanyant.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat