Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Música de cámara

Música de cámara

Rosa Regàs

Publicitat
Música de cámara
Rosa Regàs
Seix Barral
320 pàg. 19 € Superar les diferències entre classes socials és molt difícil. Fins i tot per a una parella de joves enamorats com els que protagonitzen 'Música de cámara', l'última novel·la de Rosa Regàs. És la història d'un amor que es prolonga al llarg del temps. El que uneix l'Arcadia i en Javier, dos joves provinents de mons antagònics. Ella, filla d'exiliats republicans, torna a la Barcelona de postguerra quan moren els seus pares. Ell pertany a una família de l'alta burgesia barcelonina afí al franquisme. A través de la seva relació, Rosa Regàs demostra fins a quin punt la religió, la moral i les convencions socials poden interferir en la vida de les persones. Aquesta visió crítica és molt present al llarg d'una novel·la en la que l'autora reflecteix els anhels i dubtes de l'Arcadia, una dona que no vol renunciar a la seva manera de pensar i acaba sent víctima d'una classe elitista que margina a aquells que s'atreveixen a qüestionar la seva visió del món.

I és que Regàs deixa clar que ser dona i no acceptar el rol que et tenia assignat la societat no era gens fàcil en la Barcelona de postguerra i els anys posteriors. Una època grisa marcada pel pes asfixiant de la religió i una moral reaccionària que guiava els comportaments de l'alta burgesia que tan bé retrata l'autora al llarg de la novel·la.

És possible que l'estil de Regàs fet de llargues frases no agradi a tothom i que l'autora caigui en excés en el discurs polític i ideològic de principi a fi. Però tot i així es nota que Regàs ha posat molt d'ella mateixa a 'Música de cámara'. I aquesta autenticitat és la millor virtut d'aquesta obra que ve rebre el Premi Biblioteca Breve 2013.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat