Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rayuela

Rayuela

Julio Cortázar

Publicitat
Rayuela
Julio Cortázar
Alfaguara
627 pàg. 19,50 € 'Rayuela' fa 50 anys. Un bon pretext per llegir, o rellegir, la mítica novel·la de Cortázar que Alfaguara publica en una edició commemorativa que inclou un mapa de París i un clarificador apèndix amb cartes de l'autor al voltant de la gènesi del llibre. Definir 'Rayuela' en unes poques línies és gairebé impossible, perquè aquesta novel·la és moltes coses a l'hora: una història d'amor, la recerca existencial d'un home que se sent un estrany en el món i una lúcida reflexió sobre el sentit últim de la creació literària.

Però, sobretot, 'Rayuela' és una obra que, mig segle després, encara sorprèn per la seva experimentació formal i l'audàcia dels plantejaments literaris. I no només pel fet que aquesta novel·la fragmentària es pugui llegir de dues maneres diferents, sinó perquè el que fa Cortázar és dinamitar les convencions literàries per tal de donar una llibertat més gran a l'autor i també als lectors.

Com passa amb qualsevol obra experimental 'Rayuela' fascinarà els lectors menys convencionals i n'irritarà molts d'altres. I és veritat que 'Rayuela' és una obra difícil, complexa i molt exigent per al lector. Si es vol, potser massa inteŀlectual pel que fa a les seves citacions i referències culturals.

Resulta, doncs, tan fascinant 'Rayuela' mig segle després? I tant que sí. Per la modernitat dels plantejaments, per la lúdica atmosfera de llibertat que es respira al llarg de la novel·la, perquè té dos protagonistes inoblidables com són l'Horacio Oliveira i la Maga, i perquè reflecteix l'esperit d'una època en què la literatura era molt més que un simple entreteniment.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat