Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Un hombre sin aliento
Un hombre sin aliento

Un hombre sin aliento

Philip Kerr

Per Carles Valbuena
Advertising
Un hombre sin aliento
Philip Kerr
Trad. Eduardo Iriarte. RBA.
528 pàg. 21 € No deixa de ser curiós que Philip Kerr, un escriptor escocès, recreï de manera tan creïble l'Alemanya nazi en la sèrie de novel·les del detectiu Bernie Gunther. Però el cert és que les seves intrigues policíaques saben captar l'atmosfera d'aquella època sinistra.

Obligat a treballar per a un règim que detesta, Gunther és un brillant policia capaç de resoldre els casos més difícils. Ho torna a demostrar en aquesta novel·la en què, assignat a l'Oficina de Crims de Guerra, és enviat a la Rússia ocupada per investigar l'execució de milers d'oficials polonesos en el bosc de Katyn a la primavera del 1940. Uns fets que el règim nazi vol utilitzar de manera propagandística.

Kerr recrea amb meticulositat fets, personatges i escenaris. I si aquesta fidelitat històrica pot restar espontaneïtat a la novel·la també fa més versemblant una intriga ben construïda, crua i violenta quan convé, i en què sovint flota en el recel i la desconfiança. Potser perquè, com descobrirà Gunther, en una guerra els qui tenen coses a amagar poden ser molt perillosos.

És possible que 'Un hombre sin aliento' no sigui una obra del tot rodona. Però el rigor històric i geogràfic, la convincent recreació de la vida militar i el vibrant desenllaç de la intriga justifiquen la lectura d'una novel·la en què ambient bèl·lic i gènere negre combinen d'allò més bé.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising