Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Biblioteca Sant Pau-Santa Creu

  • Llocs d'interès
  • El Raval
  • preu 0 de 4
Sant Pau- Santa Creu
© Tatiana Rojas
Publicitat

Time Out diu

La biblioteca Sant Pau-Santa Creu és la biblioteca pública del barri del Raval que ofereix serveis i activitats oberts a tothom

Al cor de Barcelona, el Raval, hi ha aquesta biblioteca construïda el 1940. Una biblioteca amb una història particular; als anys de la dictadura franquista quedava l'Hospital de la Santa Creu, en aquells temps estava prohibit llegir i parlar català, però les biblioteques amagaven els llibres perquè la gent els pogués llegir. La seva especialitat és el món àrab i subcontinent indi; trobareu textos en àrab, urdú, punyabí. Sens dubte, una parada de sensacions i records que no us podeu perdre.

Hi pot accedir tothom a la biblioteca?

Efectivament. La biblioteca Sant Pau-Santa Creu és la biblioteca pública del barri del Raval que està oberta a qualsevol que vulgui donar una ullada i utilitzar els seus serveis. El centre és obert a tothom i forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Barcelona, per la qual cosa comparteix diversos projectes i iniciatives amb altres entitats de la ciutat.

Una biblioteca amb molta història

El 1940 es va inaugurar la Biblioteca Infantil Santa Creu, i un any després ho va fer la Juvenil Sant Pau, encara que ocupaven diferents espais del recinte hospitalari de la Santa Creu, eren dues biblioteques separades. Durant els anys de la dictadura franquista, totes dues van patir la repressió i la censura dels continguts en català, cosa que va forçar a ocultar els llibres en aquest idioma perquè la gent pogués continuar llegint-los.

No va ser fins al 1970 quan la Biblioteca Sant Pau es va traslladar al recinte on és actualment, a la qual es va sumar també la de Santa Creu cinc anys més tard. A finals del segle XX, concretament el 1997, les dues biblioteques es van convertir en una de sola.

Quins serveis ofereix la biblioteca Sant Pau-Santa Creu?

La biblioteca ofereix diferents serveis destinats a oferir una oferta diversa i variada als usuaris. Alguns són el servei de préstec gratuït amb el carnet de Biblioteques de Barcelona i la disposició d'espais multimèdia amb ordinadors i cursos trimestrals gratuïts d'alfabetització digital, entre d'altres.

Més enllà dels espais del mateix edifici, la biblioteca ofereix diverses activitats que cobreixen diversos àmbits de formació. El club de lectura és una de les més conegudes, on es tracten obres de diferents gèneres i èpoques en grup i que requereix fer una preinscripció, ja que les places estan limitades. A banda, també es duen a terme altres activitats com tallers, xerrades i festivals, entre d'altres.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Carme, 47
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Preu
Gratis
Horaris
Dl. dc. i dv. de 15 a 20 h i dt. i dj. de 9:30 a 13:30 h i de 15 a 20 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà