1. Castell de Torre Baró
  Foto: Ajuntament de Barcelona
 2. Castell de Torre Baró
  Foto: Parc Natural de Collserla
 3. Castell de Torre Baró
  Foto: Ajuntament de Barcelona
 4. Castell de Torre Baró
  Foto: Parc Natural de Collserla
 • Llocs d'interès | Torres i miradors

Castell de Torre Baró

El Castell de Torre Baró és la imatge més representativa del barri de Torre Baró va ser el primer castell que hi va haver a la zona, on ara també hi ha un mirad

Publicitat

Time Out diu

Sobre un dels turons més orientals de la carena de Collserola s'alça el Castell de Torre Baró, un edifici protegit com a bé cultural d'interès general. L'edifici s'ha convertit en la imatge més emblemàtica del barri on ell mateix li va donar nom, i que va ser el primer castell que hi va haver a la zona.

Originalment, es va construir la Torre Baró, on va viure el baró de Pinós fins a 1714, quan Actualment encara es poden veure algunes de les seves pedres amuntegades en un descampat proper. La torre que existeix avui dia va ser una reconstrucció del 1905 que havia de convertir-se en un hotel, però el projecte es va paralitzar a causa de les males comunicacions de la zona amb les poblacions del seu entorn.

Actualment, el Castell de Torre Baró funciona com a punt d'informació i educació ambiental del Parc Natural de la Serra de Barcelona, gestionat per l'Ajuntament de Barcelona. A més, també és el punt de recuperació de la memòria històrica del barri de Nou Barris.

Itineraris

Hi ha dos itineraris que podeu fer per visitar els entorns del castell i gaudir del paisatge i les vistes més boniques des de Collserola. L'Itinerari de la Font Muguera recorre 4,95 quilòmetres, aproximadament una hora i mitja, amb una dificultat mitjana. El recorregut passa per punts de parada obligatòria com ara el Castell de Torre Baró, la Font Muguera i un tram de l'aqüeducte del segle XIX que portava les aigües del riu Ripoll des de Sabadell fins a la central del Besòs. A més, mentre passegeu, podreu gaudir d'unes esplèndides vistes de la localitat de Montcada i el Vallès, així com de Barcelona.

L'Itinerari dels turons està dissenyat per als més principiants que també volen descobrir aquesta part de la ciutat. El recorregut té una distància de 5 quilòmetres, una hora i mitja aproximadament, i és un passi pla, obert i panoràmic que capgira el Turó Blau i el de Roquetes. Podríem dir que aquesta ruta ofereix una experiència de contrastos entre les dos grans vessants de la serra: la del Vallès i la de Barcelona. A més, també passa per la Font de Santa Eulàlia, on podreu descansar i gaudir de l'ombra i la fresca.

Un mirador privilegiat

L'any 1989, el Castell de Torre Baró va ser restaurat, així com la zona que l'envolta, que va ser declarada patrimoni històric per l'Ajuntament de Barcelona. Arran d'aquest reconeixement, es va construir un magnífic mirador al voltant perquè tothom que visités la zona pogués contemplar les vistes privilegiades. Actualment, és un dels millors miradors de Barcelona, on es pot contemplar Nou Barris, Horta, Sant Andreu i Sant Martí, encara que, si mireu més enllà, podreu observar el riu Besòs i els contraforts de Collserola, amb les poblacions de Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona.

Detalls

Adreça
Ctra Alta de les Roquetes, 309
Barcelona
08033
Transport
Roquetes (M: L3)
Preu
Gratis
Horaris
De dl. a dv. de 10 a 13 h. Ds., de 10 a 17 h. Dg., de 10 a 14 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà