Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fira Barcelona Gran Via

 • Llocs d'interès
 • Fora de Barcelona
 1. Fira Barcelona Gran Via
  © Fira Barcelona Gran ViaFira Barcelona Gran Via
 2. Fira de Barcelona, Mobile World Congress
  Foto: Shutterstock
 3. Fira BioCultura 2019
  Foto: Juan Miguel Morales LopezFira BioCultura 2019
Publicitat

Time Out diu

El recinte firal de Gran Via és un dels dos que formen la Fira de Barcelona, i és un dels més grans i moderns de tot Europa

Aquest recinte firal i de convencions pot acollir entre 3.000 i 12.000 persones. Dissenyat pel japonès Toyo Ito, premi Pritzker d'Arquitectura, és un dels recintes firals més grans i moderns d'Europa.

A banda del seu innovador disseny, també destaca per la seva funcionalitat i aposta per la sostenibilitat: alberga un dels més grans parcs fotovoltaics construïts sobrecoberta. Els seus vuit pavellons, connectats per una passarel·la que canalitza la circulació dels visitants, compten amb les prestacions tècniques i logístiques més avançades.

La Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants a Europa que posiciona la ciutat com una de les més dinàmiques del continent. L'organització està formada pel recinte de Montjuïc, el més antic, i el de Gran Via.

Com arribar a la Fira de Barcelona Gran Via?

Per arribar al recinte amb transport públic teniu diverses opcions. Als autobusos de TMB arriben les línies H12, 46,65 i 79. La línia L9 Sud de metro fins a l'estació 'Fira' o 'Europa/Fira', la mateixa que on també paren els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC ).

L'espai

El recinte és un dels més grans i moderns de tot Europa. Actualment, està format per vuit pavellons diferents connectats per una passarel·la que facilita la mobilitat dels visitants, a banda de gaudir de les prestacions més avançades de tecnologia. Tot i que de moment ocupa aquest espai, es preveu que el 2024 es construeixi un nou edifici de dues plantes que afegirà 60.000 metres quadrats a la superfície total actual, a més de tenir diverses oficines i serveis.

Quins esdeveniments se celebren?

Entre els dos recintes, el de Montjuïc i el de Gran Via, se celebren diferents esdeveniments internacionals. El més rellevant és el Mobile World Congress, on més de 88.000 persones van visitar la darrera edició el febrer del 2023, tot i que el rècord continua sent per a l'edició del 2019, amb 109.000 assistents. A banda d'aquest congrés, la Fira de Barcelona n'acull altres de tan importants com el Saló del Manga, Alimentària, la Barcelona Bridal Fashion Week, el Saló de l'Automòbil, l'Smart City Expo World Congress, el Saló de l'Ensenyament i molts més.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Av. Joan Carles I, 64
Barcelona
08908
Transport
Europa / Fira (FGC). Fira (M: L9)
Horaris
De dl. a dj. de 9.30 a 18.30 h i de div. a dg. de 9.30 a 15 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà