Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mercat de Santa Caterina

  • Llocs d'interès
  • Ciutat Vella
  1. Mercat de Santa Caterina
    Photo: Lottie ChestermanMercat de Santa Caterina
  2. Santa Caterina
  3. Mercat de Santa Caterina
    Foto: Tripadvisor
  4. Mercat de Santa Caterina
Publicitat

Time Out diu

El Mercat de Santa Caterina va ser el primer mercat cobert de Barcelona que ha esdevingut una icona per la seva arquitectura i la qualitat dels seus productes

Construït el 1846, el Mercat de Santa Caterina és el segon mercat més antic de la ciutat. El projecte de reforma va ser obra de l'equip d'arquitectes d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue i el seu element més característic és la seva preciosa coberta de mosaic de ceràmica, de reminiscències gaudinianes, feta amb 325.000 peces, que vol ser una picada d'ullet al color de les parades de fruites i verdures. De l'antic edifici s'ha conservat la façana porxada original, reconstruïda el 1988, i les parets laterals, essent una de les joies arquitectòniques de Barcelona.

Va ser el primer mercat cobert de Barcelona i, des del 2005, la coberta torna a ser el seu element més destacat gràcies a la reforma que va fer que el mercat tornés a ser un referent de l'arquitectura contemporània. El sostre ple d'ones s'ha convertit en un símbol de Barcelona, obra del ceramista Toni Cumella, que es va inspirar en les fruites i verdures que es venen a les parades del mercat.

Quin horari té el mercat?

El Mercat de Santa Caterina obre els dilluns, dimecres i dissabtes de 7.30 a 15.30 hi dimarts, dijous i divendres de 7.30 a 20.30 h. Aquest horari varia a l'estiu, on obren de dilluns a dissabte de 7.30 a 15.30 h, excepte els divendres, que és de 7.30 a 20 h.

Es pot aparcar a prop?

El mercat compta amb un pàrquing propi al mateix edifici, on s'accedeix per l'avinguda Francesc Cambó amb cantonada a la Via Laietana. Tant l'aparcament com el mercat estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i hi ha accés directe amb ascensor des del mateix pàrquing. A banda, si feu alguna compra a qualsevol de les parades del mercat, podeu demanar els vals intercanviables per validar l'estacionament.

Quins productes venen a les parades?

A més de la seva arquitectura, el mercat destaca per la qualitat dels productes. Per dins és d'estil tradicional amb parades d'alimentació i restaurants, que formen part de les millors 'botigues' de producte de proximitat a Barcelona. Podeu trobar llegums, fruites i verdures, carn, peix i marisc i fins i tot alguna parada amb elements de decoració i administracions de loteria.

Es pot fer la compra en línia?

Efectivament, el mercat compta amb un servei a domicili a través de la pàgina web. Podreu demanar els vostres productes preferits des del sofà de casa en línia, des de la web o per telèfon. Depèn l'import de la vostra comanda, les despeses d'enviament es redueixen, encara que per a persones amb diversitat funcional, incapacitat temporal i jubilades aquest servei és completament gratuït.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Av. Francesc Cambó, 16
Barcelona
08003
Transport
Jaume I (M: L4)
Horaris
Dl. dc. i ds. de 7.30 a 15.30 h. Dt. dj. i dv. de 7.30 a 20.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà