Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc del Laberint d'Horta

 • Llocs d'interès
 • Horta - Guinardó
 1. Parc del Laberint d'Horta
  Parc del Laberint d'Horta
 2. Parc del Laberint d'Horta
  Parc del Laberint d'Horta
 3. Parc del Laberint d'Horta
  Parc del Laberint d'Horta
 4. Parc del Laberint d'Horta
  Foto: ShutterstockParc del Laberint d'Horta
 5. Laberint d'Horta
  Ajuntament BarcelonaLaberint d'Horta
Publicitat

Time Out diu

És el jardí més antic que es conserva a la ciutat. El seu laberint posa a prova la nostra orientació i pot ser un espai de joc molt ben valorat pels nens

El parc del Laberint d’Horta és un dels espais naturals de Barcelona més atractius. La zona de trenca-closques espacial és només una petita part del parc, que disposa amb 9 hectàrees d'espai verd i que té un especial valor artístic perquè els seus jardins representen dues etapes diferenciades de la història de l'art.

Una mica d’història, una mica d’art (aptes per a nens!)

El parc del Laberint d’Horta està ubicat a l’antiga finca de la família Desvalls als peus de la Serra de Collserola. Quan el visitem, ens trobem amb un jardí neoclàssic del segle XVIII i amb un jardí romàntic del segle XIX. El vessant museístic de l’espai explora la dualitat d'una obra que es va concebre en clau neoclàssica, que transmet harmonia a través de formes regulars i simètriques, però es va ampliar i concloure amb elements romàntics que inclouen una vegetació d’aspecte més incontrolable i un fals cementiri. Anar al laberint és, a més, tot un clàssic per als més petits: les criatures i els joves intenten sortir-ne tot posant a prova la seva (i la nostra) orientació.

Durant el passeig, podem trobar diverses escultures relacionades amb la mitologia grega. També podem veure el palau de la família Desvalls, diverses fonts o una cascada. Just a l’entrada, fora del recinte, hi ha una zona de joc infantil, i la part exterior compta amb una zona verda amb taules de pícnic. Cal destacar la biodiversitat de la vegetació del parc: til·lers, teixos, cedres, alzines, una sequoia… Alguns d’aquests arbres estan catalogats com d’interès local. Tot això situa el parc ben amunt en la nostra llista de llocs per visitar a Barcelona.

Com arribar al parc del Laberint d’Horta?

El lloc web de l’Ajuntament de Barcelona ofereix un planificador de rutes amb el qual consultar les diferents opcions per arribar al parc del Laberint d’Horta, els diferents camins que seguir a peu, en bicicleta, en les diferents opcions de transport públic o en moto i cotxe (compte: no sempre és fàcil trobar aparcament a prop). Per buscar com fer el trajecte en autobús o en metro, es pot consultar el web de Transports Metropolitans de Barcelona per consultar les diferents opcions de transport públic des d’un punt concret de la ciutat. El parc és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Horaris, preus i entrades gratis per accedir al parc

Anar a perdre’s al Laberint d’Horta pot ser un perfecte pla de diumenge, ja que l’entrada és gratis en aquest dia de la setmana. També els dimecres són jornades de portes obertes. S’ha de tenir en compte, però, que el preu de l’entrada és molt accessible i que, a més, hi ha tarifes reduïdes per a diversos col·lectius (com les persones amb discapacitat). Els menors de 5 anys, veïns i jubilats, a més, tenen garantit l’accés gratuït. L’horari d’estiu és de 10 h a 20 h i el d’hivern és de 10 h a 18 h. Actualment, no es pot visitar el parc amb gossos o altres animals de companyia.

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Passeig dels Castanyers, 1
Horta-Guinardó
Barcelona
08035
Contacte
Veure Web
010
Transport
Mundet (M: L3)
Preu
Entrada regular: 2,23 euros. Entrada reduïda: 1,42 euros. Entrada gratuïta per a persones aturades, jubilades i menors de 5 anys. Portes obertes dimecres i diumenges
Horaris
De 10 a 18 hores (entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre). De 10 a 20 hores (entre l’1 de novembre i el 31 de març)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà