Portitxol Empúries
© Sergi Ramis
  • Llocs d'interès | Platges
  • Ubicació

Platja del Portitxol

L'Escala compta amb una platja plena d'història amb petites zones de poca profunditat i aigües tranquil·les ideal per a passar-hi un dia amb infants

Publicitat

Time Out diu

Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. Aquesta platja de la Costa Brava d’aigües tranquil·les i fina sorra daurada té una longitud de 230 metres i està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com a Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els infants.

Com arribar a la platja de Portitxol

Podem arribar a la platja amb el nostre vehicle privat i estacionar-lo al pàrquing que trobem al costat de l'hostal - de pagament durant la temporada d'estiu -. Una bona alternativa és arribar-hi caminant tot seguint el passeig d'Empúries.

Serveis que ofereix la platja de Portitxol

Disposa de servei de dutxes i vàter públic, socorristes a l’estiu, lloguer d’hamaques i patins, i a més permet gaudir d’una bonica terrassa a l’hostal Empúries, situat al costat de la platja, des d’on es podrà contemplar un dels capvespres més seductors de la Costa Brava.

El passeig de les Dunes

El passeig de les Dunes, que va des de l’Escala fins a Sant Martí d’Empúries, passa per aquesta platja. És un agradable camí costaner de 2,5 quilòmetres, que transcorre paral·lel al mar i sota l’ombra dels pins. Es pot recórrer a peu o amb bicicleta. A més, del 19 de juny al 9 de juliol també funciona el trenet turístic El Carrilet, que fa el recorregut des de la plaça de les Escoles de l’Escala fins a Sant Martí d’Empúries passant pel Portitxol. 

Les ruïnes d'Empúries

Si feu una escapada a aquest paratge, és imprescindible dedicar unes hores a visitar la bellesa de l’entorn, que conserva una part important de la història: a pocs metres es troben les ruïnes de l’antiga ciutat grega d’Empúries

Detalls

Adreça
Passeig Dr. Pi i Llussà, s/n, L'Escala
L'Escala
17130
Transport
Per arribar-hi en cotxe: Per l’A-7 fins a la sortida 5 on la GI-623 porta a l’Escala. En tren: En Renfe fins a Figueres, on els busos de la Sarfa porten fins a l’Escala.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà