L'Eixample

Arquitectura modernista i carrers amples donen forma a l'Eixample
The Eixample
Advertising

Quan surts de Ciutat Vella entres directament a l'Eixample, i els carrers estrets i laberíntics s'eixamplen convertint-se en carrers amb molta vida urbana i geogràficament precisa. La zona és un aparador modernista: els edificis més destacats són la Sagrada Família, la Pedrera i l'Hospital de Sant Pau. Trobes a faltar locals imprescindibles del barri? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

Restaurants, Mediterrània

Semproniana

icon-location-pin Eixample

Tota la gràcia, frescor i salero de l’Ada Parellada. Val la pena anar-lo revisistant per la seva reinterpretació del clàssic català i allò francès, amb saboroses aturades en la caça.

Restaurants

Norte

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Tres amics llicenciats en filosofia, periodisme i història de l'art han convertit un bar cantoner en un deliciós restaurant en miniatura, on reelaboren i modernitzen clàssics de la cuina gallega i vasca en format platet. I els dissabtes al matí oficien un 'brunch' amb unes torrades a la planxa i melmelada casolana, per exemple, que són motiu de peregrinació.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Cuina contemporània

Topik

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Una glopada d’aire fresc ha arribat a l’Eixample. I ni més ni menys que a aquesta zona, als voltants d’Enric Granados, on s’està estenent una oferta molt variada i amb tocs de qualitat. Topik té frescor, però no només això. Adelf Morales, el seu xef i propietari, que ja va navegar formant tripulació amb grans cuiners –Martín Berasategui, entre d’altres–, ha muntat la seva pròpia petita joia, on practica la cuina que tenia en ment i que li agrada. I ho fa molt bé.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Gelida

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Un bar i restaurant dels que no en queden, amb plats per a pressupostos ajustats i bons paladars. L'esmorzar de forquilla és per llepar-se els dits. I a l'hora de dinar, prepareu-vos per a un àpat comunitari i uns primers i uns segons deliciosos, amb quasi trenta referències de plat a la carta. El capipota, el braó i el bacallà són excel·lents. Regueu-ho tot amb un bon vi de Gelida.

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Roca Moo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Els germans Roca han reinventat la seva filial barcelonina amb estrella Michelin. El restaurant Moo s'ha convertit en Roca Moo: amb la instal·lació de la cuina a la sala, el xef Felip Llufriu prossegueix amb el seu estil d'alta cuina sense sobressalts (vegeu el caneló de pularda amb pell de llet), i alhora incorporen una original oferta de brioixos salats al bar, els 'rocadillos', així com de tapes disponibles tot el dia. 

Time Out diu
Fish and Chips
©MariaDias
Restaurants, Bar d'entrepans

The Fish and Chips Shop

icon-location-pin Sant Antoni

Els germans Alam, pakistanesos amb forta tradició de restauració a Barcelona (de ben joves van treballar als restaurants familiars del Raval, Shalimar i Flor de Maig) regenten un fish and chips d'alta qualitat: és només una botigueta amb barra i dues taules, però els cucurutxos els omplen de lluç de palangre amb un arrebossat suavíssim, fumat amb llenya de castanyer. Les patates porten quatre espècies, chutney de mango i salsa de iogurt. Saben el que es fan: el cafè és boníssim, els entrepans també, tenen bon vermut casolà i cervesa ben tirada. El cel del hipster! Alerta, que per la tarda descansen de fish and chips i tornen a reprendre la fregidura al vespre. El dilluns tanquen, no hi ha peix fresc.

Advertising
Piazze d'Italia
unknown
Restaurants, Italiana

Piazze d'Italia

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Només entrar en aquest local es respira aquest ambient tan particular que tenen les trattorias, al país de la bóta el nostre equivalent de fonda de sisos. Un pizzer fa girar i ballar amb la punta dels dits una massa de pizza que després es transformarà en una exquisidesa cruixent i molt particular com és la focaccia. A la carta, l’escrita o la relatada per Nicola Marino, sempre hi ha sorpreses agradables. En la nostra darrera visita ens va sorprendre amb un capuccino de carabassa amb formatge cremós, un entrant tan acollidor com un amic italià. Però la processó va continuar amb un impressionant carpaccio de carxofa amb parmesà i pinyons que va ser el teloner ideal d’un vitello tonnato, una de les especialitats d’aquesta casa. Davant la seva carta es creen molts dubtes, perquè tot és apetible i està ben relatat, però el més interessant és quan l’actual president a Espanya del Ciao Italia (única associació de restaurants italians reconeguda per autoritats italianes a tot el món) et recomana a cau d’orella, només a tu i a nou més. No heu tastat els espaguetis amb nduja calabresa? Es tracta d’un embotit i alhora una espècie de paté com la sobrassada, amb abundància de peperoncino de la regió d’en Nicola. Amb olives i una mica de tomàquet, un plat de pasta exquisit i desconegut. Piazze d’Italia compleix la vintena valorant la matèria primera de qualitat i ha dedicat en tot aquest temps diferents sessions temàtiques a productes de gran valor a Itàlia. Per aquest temple de la cuina

Time Out diu
Restaurants, Cuina creativa

La Taverna del Clínic

icon-location-pin Eixample

Els germans Simôes, en Toni (el xef) i en Manel (el sommelier), han acomplert, de llarg, el seu objectiu de crear una taverna diferent per a un perfil de comensal molt exigent i sempre a la recerca de novetats, però també de producte excels. El temps també ha fet la seva feina, i els anys han convertit el Manel en un excel·lent sommelier, i el jove Toni, en un xef de talent.“En Toni –diu el Manel– té un do innat per a la cuina que va heretar de la seva besàvia paterna”, i als 14 anys es va posar la seva primera jaqueta curta de cuiner. El va marcar molt el seu pas per la cuina de Can Fabes. La Taverna té unes 300 referències ben seleccionades. El 2006 Pepe Simôes, una institució en el món gastronòmic i pare d’en Manel i d’en Toni, va contractar un cuiner forà que no va estar a l’altura i en Toni es va posar al front dels fogons.Des de la seva fundació, la Taverna ha estat una cosa ‘diferent’, un petit espai per a grans sorpreses gastronòmiques. Ha passat d’oferir un pica-pica, amb les racions petites, fetes amb productes d’alta qualitat, a servir plats substanciosos.Compradors d’òptim producte de proximitat, amb verdures biodinàmiques per entremig, en Toni ha creat una carta molt atractiva i diferent, amb més de seixanta opcions que creen saborosos dubtes als comensals. Impressionants les ja famoses patates braves de la casa. A més d’un bon pernil per iniciar l’àpat, hi va haver la possibilitat de delectar-se amb tàrtars, el de filet i caviar i el de tomàquet, amb una gamba d

Advertising
Restaurants, Japonesa

Can Kenji

icon-location-pin Eixample

Ja se sap el bon nivell que té la ciutat en matèria de cuina japonesa, una situació bastant envejable respecte d’altres capitals. Però això no impedeix que continuem parlant de bones cases de cuina nipona quan les detectem. Kenji és un dinàmic xef que ha passat per les millors cuines japoneses de Barcelona, fins que fa molt poc es va decidir a muntar la seva pròpia taverna, amb la filosofia tan rica i vàlida de la senzillesa aferrada a la qualitat. Perquè no solament la qualitat dels plats que serveix Kenji es deu al bon producte, sinó, sobretot, al bon tracte que hi dóna i al toc d’originalitat sense excessos que practica. “No volia fer una cuina només japonesa, sinó recrear-la amb algunes coses que m’agraden molt d’aquí”. En són dos exemples els dos primers entrants que figuren a la carta –escrita en japonès i català–, la tempura de calamar sec i la patata amanida amb sardina. En un espai reduït, però suficient, aquesta izakaya (taverna japonesa) brinda alguns plats que freguen la perfecció, com l’hamburguesa Can Kenji, on es resumeixen no se sap si els set pecats capitals, perquè ells afortunadament no els tenen en compte, però sí tot el que al bon comensal li agrada rebre a la boca: una explosió de plaer. La carn, d’extrema qualitat, està molt ben condimentada i reposada. Quan s’assalta amb la forquilla o un escuradents, l’hamburguesa esclata i segueix amb les seves traques a la boca. El foie gras, que hauria de ser el protagonista del plat, s’agraeix però passa gairebé d

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Casa Agustí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La cuina tradicional de Casa Agustí, amb uns canelons excel·lents o una cua de bou superlativa, és un bàlsam de velles èpoques en ple marasme turístic.

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Àpat

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix".

Time Out diu
Manairó
©Ivan Giménez
Restaurants, Cuina creativa

Manairó

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La cuina i la ment de Jordi Herrera habiten en un espai entre l’estudi de la física aplicada a la cuina i la creació artística. No estem parlant de l’analogia entre art/cuina –que també– sinó de l’aplicació de ginys a mig camí entre l’objecte artístic i la preparació dels aliments. Els dos casos paradigmàtics: la planxa de faquir i la carn centrifugada. El primer és brasa per electrocució: les punxes elèctriques porten l’escalfor a l’interior del filet per obtenir un filet molt poc fet però calent, i l’efecte brasa s’aconsegueix amb romaní entre les punxes. El segon consisteix a fer girar la carn en una cassola –muntada en un carret/escultura– a gran velocitat, i escalfar-ne l’exterior amb un bufador. Aconsegueix una cocció uniforme, on la carn no ha deixat anar suc i comença a suar sang quan toca el plat.

Advertising
Restaurants

Taktika Berri

icon-location-pin Eixample

Si pregunteu entre els amants als restaurants bascos, molts us diran que Taktika Berri és, possiblement, el millor basc de Barcelona; i els seus pintxos no desmereixen gens ni mica aquesta reputació. També són oriünds de Sant Sebastià i disposen d’uns 25 pintxos entre freds i calents. Són clàssics, senzills, de tota la vida: truita de bacallà, xistorra, la Gilda, lluç arrebossat, un insuperable bacallà amb pebrot... I com que per als cobejats calents us haureu de guanyar terreny a lluita de colzes, us recomanem una especialitat freda: el de remenat d’ou amb pebrots del piquillo i all. .

Guy Monrepos del restaurant Au Port de la Lune
©Ivan Giménez
Restaurants, Francesa

Au Port de la Lune

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

El local d'Au Port de la Lune a l'Eixample Dret potser no té el bestial 'charme' que tenia el lloc original de la Boqueria, però s'hi segueix menjant francès molt bé. Menú francès de migdia molt variat, amb excel·lent patè i bistec tàrtar. Per la nit, carta i una versió ampliada d'aquest menú on es poden degustar les millors 'rillettes', patès i formatges francesos al millor preu. Guy Monrepos encara puja al migdia francès a buscar productes superlatius.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Hamburgueses

Oval

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta hamburgueseria gurmet pot esdevir punt de reunió 'indie': la llista musical és exquisida, els Mishima hi van de tant en tant i hi van portar a sopar Daniel Johnston. El client es pot confegir la seva pròpia hamburguesa triant els ingredients –hi ha un bilió de combinacions– o agafar una recepta fixada. Molt bones hamburgueses, també amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles.

Time Out diu
Restaurants, Vegetariana

Amaltea

icon-location-pin Eixample

Aquí s'opta per una cuina que respecta tots els gustos: opcions ovolactovegetarianes, veganes, i plats que puguin agradar als no vegetarians. Eviten productes potents o en excés (vinagres, sucres, sal...) i ofereixen begudes amb baix contingut alcohòlic. Tot i tenir un local gran, acostuma a estar ple: tothom hi troba quelcom que li agrada. Al darrere tenen una sala on organitzen cursos de ioga i tai-txi-txuan.

Advertising
Restaurants

Cachitos

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Hi ha llocs que per la seva senzillesa fan desconfiar el comensal, pensa que no s'hi deu menjar bé i ja no hi entra. Hi ha llocs que per la seva magnífica decoració provoquen el mateix, però perquè intimiden. Molts barcelonins que passen per Cachitos i llegeixen com a propostes Tapes i copes, pot ser que passin de llarg, sense sospitar que darrere d'aquesta impactant decoració hi ha tot un gran concepte de cuina.

Time Out diu
Indochine Ly Leap
©ScottChasserot
Restaurants, Sud-asiàtica

Indochine Ly Leap

icon-location-pin Eixample

Un deliri de tapes d'inspiració asiàtica, en què Ly Leap juga virtuosament amb les espècies, els cítrics i les herbes aromàtiques. L'espai és una bogeria: mil metres quadrats de jungla, on les taules són illots en un canal d'aigua, amb peixos i tot.

Advertising
Restaurants, Balear

Talaiot

icon-location-pin Eixample

Els que han estat aquest estiu a Menorca troben a faltar, de tornada a Barcelona, aquells plats típics i senzills de l’illa, beneïda amb els excel·lents productes del mar i curioses combinacions. Fins ara calia anar a buscar consol a Terrassa, on Lluís González dominava la situació en els darrers deu anys, però ja en fa cinc que destaca a Barcelona, tot i que, injustament, la seva existència no és tan coneguda com hauria de ser.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

Bohèmic

icon-location-pin Sant Antoni

Dóna bo trobar un lloc on la cuina aporti quelcom més que el plaer i porti records i sabors malauradament oblidats. El restaurant Bohèmic es troba en aquest triangle de meravelles reduïdes i familiars (Casa Lucio, Racó de l’Agüir, Can Vilaró) on et reben sempre amb sorpreses agradables. Francesc Gimeno, de llarga trajectòria per cuines de bona reputació, s’ha refugiat en una petita cuina i fa meravelles a petita escala.

Time Out diu
Advertising
Tickets Albert Adrià
Ivan Giménez
Restaurants, Cuina creativa

Tickets

icon-location-pin Eixample

Els germans Adrià han triomfat a Barcelona amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. Un sopar aquí és un recorregut pel 'background' gastronòmic de Ferran i Albert Adrià amb l'èmfasis posat en l'aspecte lúdic. Un festival, vaja. 

Restaurants, Cuina creativa

Gresca

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats sempre són suculents i reconeixibles. Com per exemple, el pop amb botifarra negra. O el colomí al gingebre.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Caldeni

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Una excel·lent degustació és la millor presentació de la cuina del xef Dani Lechuga. Bona cava de vins, variats i a preus raonables. I encara que l'acudit sigui dolent, Lechuga és un dels cuiners que millor cuinen la carn vermella a Barcelona; festival de la carn.

Restaurants, Xinesa

Mito

icon-location-pin Eixample

En la vida d’un restaurant jove, després del vigor de l’arrencada, arriba l’estrebada de la crisi i la lluita diària per la subsistència i el posicionament. Almenys així és ara, en l’època convulsa que ens ha tocat viure de pujades d’IVA i baixada del consum. No és fins després d’un any i escaig que la seva oferta s’ha assentat, i que podem jutjar què ofereix i com. Amb aquesta idea ens vam presentar al Mito, restaurant asiàtic obert l’hivern del 2011 que en la nostra humil opinió va esdevenir una de les sorpreses de la temporada passada. Amb mèrit doble: el de ser un local petit on tot és casolà –aires de bar restaurant polit, on ve de gust esmorzar– i haver sabut destacar en una zona farcida de grans restaurants asiàtics, com el Yamadori o el Hanoi II, just a la cantonada. La carta que la jove Fei Fei Sun posa a disposició del comensal és una domesticació dels gustos feréstecs de Xangai –lloc d’origen de la seva família– i alhora una modernització dels plats ancestrals, amb parades puntuals ben fetes en cuines del sud-est asiàtic. Com hauria de ser un xinès modern, vaja.  Vam començar amb l’original entreteniment d’algues fregides amb anacards –aperitiu lleuger, ideal per anar fent gana–, i sobretot amb unes gyoza extraordinàries. Potser les millors que he tastat a Barcelona: pasta d’arròs casolana, farcida de pollastre i llagostí,  primer fetes al vapor, després amb un toc de fregit. Una delicadesa fina, humil, econòmica. De segon vam demanar ànec lacat, potser el plat m

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Alkimia

icon-location-pin Eixample

La cuina d’en Jordi Vilà no para de créixer. El seu arròs d’escamarlans i nyores és ja patrimoni urbà. Ell i dos o tres més van definir el que havia de ser un restaurant d'alta volada modern a Barcelona. Aquí hi podreu tastar les seves creacions de temporada i un apartat de clàssics que és història viva de la cuina barcelonina.

Més restaurants de l'Eixample
Restaurants, Cuina contemporània

Fàbrica Moritz

icon-location-pin Eixample

L'espai gastronòmic de Cervesa Moritz, en el que havia sigut l'antiga fàbrica, és tot un festival de beguda i menjar. En l'espai de cerveseria, amb la barra més llarga de la ciutat, hi podem prendre cervesa sense pasteuritzar, connectada directament del tirador al tanc d'una microcerveseria. I també hi podem menjar una amplíssima carta de tapes d'arreu del món, a càrrec de Jordi Vilà, on menjar alsacià i espanyol es donen la mà.

Restaurants

Tarannà

icon-location-pin Sant Antoni

De vegades necessites desesperadament trobar un lloc que esdevingui el teu salvavides a qualsevol hora del dia. El Tarannà és un d’aquests miracles que apareixen, de sobte, a la teva existència. Decorat amb simplicitat i exquisidesa, aquest espai es deixa estimar per una combinació de fusta, totxana i rajola blanca, reforçada per un color verd Wimbledon que ja és marca de fàbrica. Molta calma, música suau, taules de fusta comunitàries, cadires vintage d’estil escandinau i un finestral diví que obren quan fa bo.

Time Out diu
Advertising
Restaurants

Bar Mut

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Uns dels llocs més animats de les nits barcelonines. Cuina a la vista i plats molt interessants que canvien diàriament. Cal reservar. Ambient de tasca, però fina i de molt bon gust.

Bitter
©MariaDias
Bars i pubs, Cocteleries

Bitter Cocktail Bar

icon-location-pin Sant Antoni

Sant Antoni demanava a crits una cocteleria com el Bitter (amb permís del XIX Bar) i venir-nos al cap aquell “m’exalta el nou i m’enamora el vell”. I és que el Nacho, un dels tres propietaris, ve d’establiments com el Milano, el Caribbean i el Negroni, aquella vella escola coctelera l’esperit de la qual ha volgut mantenir al seu Bitter, sense oblidar que a ell, com passava a Foix, l’exalta una barbaritat el nou. Aquí no hi trobareu cocteleria molecular però sí herbes naturals (romaní, farigola, alfàbrega i lavanda són les seves preferides) en beuratges delicats i suggeridors, que s’allunyen de la cocteleria clàssica però en saben mantenir les arrels i un respecte profund al que representa. També hi ha còctels amb mescal, senyal inequívoc que el Bitter està atent a les modes, i una carta que diu “hola, com va?, voleu veure la carta o preferiu que parlem?”. I és que el Nacho té a dins seu un d’aquells cambrers de la vella escola que valen més pel que callen que pel que diuen, d’aquells que només t’han de mirar per saber, abans que tu, què vols. Tot això, en un espai que combina la sobrietat de les velles cocteleries amb la calidesa d’un mobiliari amb tocs nòrdics, molt actual. Amb camisa blanca però sense corbatí. Amb seriositat però sense rigidesa. Amb jazz però no sempre. Amb entrepans gurmet però sense cacauets. I amb ganes, moltes ganes.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Bar Calders

icon-location-pin Sant Antoni

Allà on era i funcionava el Bar Paloma, Ramon Lamarca i el seu fill Marc van parir, al març passat, el Bar Calders, a la cantonada del passatge amb el nom de l'escriptor català i el carrer Parlament. S'agraeix en aquesta zona un lloc tan barceloní; ha tingut una gran resposta i gairebé sempre està ple. Compta amb una de les terrasses més simpàtiques de l'Eixample.

Time Out diu
Tarambana
©IvanGiménez
Bars i pubs, Bars de tapes

Tarambana

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Correu, poseu-vos les ulleres de pasta, pentineu-vos el bigoti! Correu cap a aquest bar de l’Eixample abans que Bibiana Ballbé el descobreixi i l’utilitzi de plató per entrevistar algun escriptor pop. El Tarambana és un esquer massa sucós per a la Barcelona moderna, i si no us afanyeu, no podreu dir allò de “jo ja hi anava abans que es posés de moda”. Lluminós com una mala cosa, l’espai és una carícia al clatell: la llum del dia es cola a raig pel finestral de l’entrada i reverbera en l’altíssim sostre i les parets blanques. La fusta, present en tot el mobiliari i el terra, encaixa com un preservatiu extrafí amb els aires escandinaus de l’interiorisme. Mobles restaurats, cadires vintage, taules retro, bombetes-penjoll, maons a la vista, música cool a volum sedós... Tots els detalls s’han seleccionat amb exquisidesa i inteŀligència per oferir al visitant una experiència plaent, nutritiva per a l’ànima. En altres paraules: haureu d’emprar dissolvent per desenganxar-vos les natges de la cadira. Si la decoració no us convenç perquè aneu 50 anys per davant de la resta de la humanitat, els oferiments líquids i sòlids de la carta haurien de fer-vos reflexionar. El Tarambana es pren seriosament això del vermut. La canya d’Estrella Galicia entra com aigua de pluja, la selecció de copes de vi i cava és impecable, i els seitons i les escopinyes viatgen en business. Si voleu més consistència, la teca forta té accent català –grans embotits– i espurnes internacionals. Ah, i si ja és de n

Time Out diu
Advertising
BierCab
©MariaDias
Bars i pubs, Cerveseria

Biercab

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Aquesta monumental cerveseria ofereix trenta tiradors, tots ells de cervesa artesana, en constant rotació, i parant especial atenció a Naparbier, marca de cervesa Navarra d'alta qualitat. També hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, d'elaboradors internacionals: anglesos, belgues, alemanys, etc... Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d’ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. També bona teca, amb plats com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu amb sorbet de cervesa Naparbier i musclos a la manera que es preparen a Bèlgica. Hi trobareu altres opcions més clàssiques, com el platet de pernil tallat a mà o unes braves ben picants.

Time Out diu
Les Gens que J'aime
Ivan Moreno
Bars i pubs

Les Gens que J'aime

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Les Gens que J'aime sorgeix de les profunditats de l'Eixample com una bèstia del passat, que diuen que era molt divine i encara més gauche. De l'any 1967, en parlen els miralls de l'entrada. Era l'època en què els nens de casa bona escoltaven Les feuilles mortes i muntaven bars, com sempre s'ha fet, per reunir-hi els amics. Tenien el cap a París, i van voler construir un local com els d'allà, una espècie de cova bohèmia d'un Boulevard Saint Germain, a la ciutat que ara es passeja pel Bulevard Rosa.Les escales de Les Gens cruixen verídiques com un animal de fusta que s'endinsa dins el vellut tèrbol d'aquest entresòl. A les clavegueres, hi descansa un cementiri de porteres i serenos. Les Gens és ple de cadires i butaques de vellut vermell, en cada taca de la moqueta polsosa s'hi pot llegir una novel·la de Conan Doyle. Sembla el pis d'un ancià que pateix una síndrome de Diògenes encantadora. Viu envoltat d'altars de menines encantades i fotografies d'un Godard d'estar per casa. Com si fos una petita excentricitat, sumada a totes les altres, l'amo inventat deixa una carta abandonada a sobre les taules que duu impresa una llista de noms inconnexos, com una espècie de cadàver exquisit. Torpedo, parxis, baccarra...Dins la barra de fusta amb llums encastades, un amable cambrer prepara còctels amb cireres confitades i vermelles. Rasputin, libidinós i golafre, el bruixot d'una tsarina, vigila l'escala estreta que mena al bany. Sembla que entafori les cames en un d'aquells artefactes on

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

El Bar

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

“El Bar” és un exemple d'una nova generació de post-bars que aposten per la qualitat i la reinterpretació de plats de tota la vida. Preus diferents, barris diferents i decoracions més cuidades són altres característiques d'aquests nous espais. D' "El Bar" en podem destacar una bona carta de vins, escollida pel propietari, un sommelier expert. Però també els seus plats, entre els que hi trobareu des de tapes tradicionals fins a plats gurmets, sempre a preus assequibles i amb una clara aposta pels productes de temporada. Sigueu benvinguts a la cuina de bar contemporània.

Bars i pubs, Cocteleries

Solange

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

El nom no té res a veure amb la germana de Beyoncé, tampoc no està pensat perquè feu el clàssic joc de paraules Solange de Cabras: aquesta cocteleria prèmium deu la nomenclatura a una de les senyoretes més cool de James Bond. No és cap concessió gratuïta al rei del còctel, quan entreu al local tindreu la sensació de trepitjar un dels sumptuosos i elegantíssims bars que visitava Bond per carregar el tanc de combustible abans de seduir una dotzena de noies i matar una altra dotzena de terroristes. El Solange és un projecte dels Pernía, una família d’alquimistes de la copa que ja coneixíeu del sempre recomanable Tandem Cocktail Bar. Ara, tornen a la càrrega al mateix local on abans es trobava el Harry’s, però hi han canviat totalment la fisonomia, convertint-lo en un deliciós espai daurat on no us semblaria estrany trobar Scaramanga bevent un Old Fashioned o Vesper Lynd fent l’ullet al bàrman, després d’escanyar un espia al lavabo. Sofàs vintage, barra senyorial de fusta, materials de qualitat, or líquid com a color oficial i un gust exquisit en la decoració, aquests són els ingredients que acompanyen la superba cocteleria made in Pernía. Perquè al Solange es preparen còctels de debò. Els clàssics. Sense ornaments modernets. Sense flors exòtiques al got. Quin Bloody Mary, senyors. Quin Gin Fizz! Ah, i si esteu creatius, doneu quatre pistes al bàrman i ell s’encarregarà de parir un nou còctel només per a vosaltres. De fet, el mític glop estiuenc Summer Time Out és obra de l’Alfre

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

Boca Grande

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquesta fabulosa ccoteleria s'ha convertit en un dels abeuradors imprescindibles de la nova Barcelona nocturna 'chic'. Els còctels no són barats, però val a dir que estan a l'alçada de l'espaterrant interiorisme.

Time Out diu
Bars i pubs, Cocteleries

Tandem Cocktail Bar

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Compte amb l'austeritat de l'entrada. Molts de vosaltres hi haureu passat per davant i mai no us hi haureu fixat, ni tan sols al curiós dibuix de dos homes muntats en un tàndem. Suposo que les cortinetes de la porta contribueixen a conferir a aquesta cocteleria un aire d'intimitat i de petit comitè que agrada molt als sibarites de la copa. Tandem és una cocteleria exquisida. Bàrmans joves vestits a l'antiga, col·lecció interminable de destil·lats i canells preparats per executar qualsevol recepta amb una punteria de franctirador. Compte amb el Gin Fizz: després del segon et caurà bé fins i tot la teva sogra.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs

El Jabalí

icon-location-pin Sant Antoni

A la cantonada del carrer Aldana amb la ronda de Sant Pau hi ha una terrassa ampla i acollidora amb un tendal que protegeix la clientela de les inclemències del temps. És la terrassa d'El Jabalí, un dels locals amb més solera del barri de Sant Antoni. L'Emilio García, el propietari, ja jubilat, m'explica que el bar-xarcuteria és fruit de la unió de dues famílies, la García, la del seu pare i el seu avi, que tenien una cansaladeria al mercat de Sant Antoni des de l'any 1926, i els Fisas, que l'any 1952 van obrir la cafeteria Géminis a la ronda de Sant Pau. L'Emilio es va casar amb la Paquita Fisas (que elabora els fastuosos aparadors del local) i cap a l'any 1958 la cafeteria Géminis va adoptar la marca de la família García, El Jabalí. Des de llavors, unes quantes generacions de barcelonins han passat per aquest local elegant de dos pisos i estil art déco especialitzat en pernils d'aglà. L'Emilio, que va saludant la gent del barri des de la terrassa, em comenta que ell cada any cap al febrer o març baixa a Huelva, a Jabugo, a seleccionar i marcar amb bufador els millors pernils d'aglà. "Sempre som els primers a fer les reserves, per això tenim els millors pernils", afegeix, i tot seguit m'explica que això del pernil ibèric és un cuento, que l'únic criteri vàlid a l'hora de distingir entre pernils és si els porcs han estat criats amb aglans o amb pinso.L'ensalada russa i les croquetes de pernil són les especialitats de la casa, i l'Emilio les tasta cada dia per controlar-ne

Time Out diu
Restaurants

Els Sortidors del Parlament

icon-location-pin Eixample

Els Sortidors del Parlament és el nou paradís per als que gaudeixen d’un bon pica-pica. Entre bótes de vi i mobiliari distret, la gent s’asseu a beure copes d’una bona selecció de vins catalans, de la Catalunya del Nord i internacionals a bons preus.

Advertising
Nostàlgic
©Irene Fernàndez
Bars i pubs, Bars de vins

Bar Nostàlgic

icon-location-pin Sant Antoni

Situat a la zona de moda del mercat de Sant Antoni, a Viladomat entre Manso i Parlament, aquest lloc no comparteix l’estètica nòrdica de la majoria de locals nous de la zona. Ofereixen una bona selecció de vins, sobretot catalans. Tiren bé les canyes i tenen les espatlles cobertes per una generosa llista de ginebres, whiskies de malta i rom especials. Gintònics, spritzs... Preparen de tot. I també una boca colla de tapes per aquells que tenen el morro fi.

Time Out diu

Morro Fi

icon-location-pin Eixample

El blog dels del Morro Fi han passat a muntar el seu propi oasi. En menys d'un quadrilàter de rajola, el Marcel serveix el vermut que sempre hagués volgut trobar en un bar. Les canyes del Marcel amaguen un secret que només podreu veure si esteu molt atents a les mans d'aquest home que ja es coneix com el Rimbaud de la canya. Dos dits de justícia poètica, és el que trobo en cada got.

Advertising
Restaurants

Federal Cafè

icon-location-pin Sant Antoni

Un establiment a l'estil de les ciutats més cosmopolites i certament 'trendy'. Llum natural, decoració cuidada, bona música, servei molt atent i simpàtic i una carta especialitzada en esmorzars, capaç d'aixecar la nit més apassionada de la vostra vida: sucs i batuts, ous ferrats i salsitxes, fruita i entrepans.

Restaurants, Hamburgueses

Nello's Bar

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Instal·lada on va regnar el Bar Roselló molts anys, l'hamburgueseria Nello's Bar dóna un aire més cosmopolita a aquesta zona de l'Eixample i la seva decoració recorda alguns locals novaiorquesos. Variada oferta d'hamburgueses, que parteixen de productes seleccionats. Bons gintònics i les millors cerveses d'importació.

Advertising
Restaurants

Casa Mariol Wine Bar

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Ara, entre begudes que donen ales i l’imperi de la cola, pocs recorden el suau, una mescla secreta de gasosa i cafè. Un cop la beguda es va deixar de comercialitzar, la gent de la comarca seguia demanant-ne als bars. Per la insistència dels parroquians i, potser també per nostàlgia, el propietari del bar va començar a elaborar-ne a casa amb les famoses gasoses de Benifallet, les Marfa. Durant un temps, el Quim va servir la seva versió casolana del Suau. Quan es va jubilar, la gent encara n’hi anava a buscar a casa.

Més bars de l'Eixample
Nu#02
©Maria Dias
Botigues

NU#02

icon-location-pin Eixample

Txell Miras, Miriam Ponsa i Josep Abril estrenen botiga compartida a l’Eixample. L’origen cal anar a buscar-lo al barri del Rec d’Igualada: REC#00, un projecte efímer que repeteixen dos cops a l’any dins del RECstores i que els serveix per vendre estocs, però també per estar en contacte directe amb el seu públic. I d’Igualada a París. Projecte#01 és la botiga del barri de Marais on el gran protagonista és el disseny català materialitzat en les dones de Miriam Ponsa i Txell Miras (més les d’Andrea Ayala) i els homes de Josep Abril. La bona acollida a París va ser determinant per preguntar-se... i si repetim la mateixa fórmula a casa?D’aquest repte ha sorgit NU#02. “Tenim estils diferents, però els tres junts sumem més. La nostra realitat en el dia a dia és similar: fem coŀleccions d’autor, apostem per la producció local, compartim una paleta de colors i també ens agrada molt donar la volta als patrons”, argumenta Txell Miras. NU#02 és la roba que signen amb el seu nom feta espai: autèntic, sense ornamentacions, amb personalitat pròpia. Aquí el luxe és auster i cal buscar-lo en detalls com els espectaculars mobles de ferro de Jonathan Singleton. O directament als penjadors. Cada marca té el seu espai, per tal que puguin exhibir-se les coŀleccions al complet.

Babochka
©Maria Dias
Botigues

Babochka

icon-location-pin Eixample

Babochka –‘papallona’ en rus– és una acollidora i atapeïda botiga de roba de segona mà de l’Eixample Dret projectada per la dissenyadora russa Lena Erina i Miguel de Romero, un antic company d’aula de l’escola de moda i patronatge Guerrero. Comparteixen espai, i també comparteixen ideals. Per això tenien claríssim que vendrien roba de segona mà en bon estat. Pel pur plaer de donar una nova oportunitat a peces que encara no han acabat el seu cicle vital i així no contribuir a “produir per produir”. A diferència d’altres botigues, et pots enamorar d’una camisa estampada o d’un abric de pells que et va dues talles grans i allà tens el Miquel per ajustar-te’ls o transformar-los al teu gust. Aquesta és la filosofia de la casa.L’altre punt fort de Babochka són els accessoris, i això inclou des de bijuteria fins a ulleres de sol i bosses de mà. No importa si són nous (uns meravellosos guants calats de Cortana) o antics, sinó que siguin especials (els recarregats botons de puny ho eren i molt). Si el que busqueu és vestir casa vostra, repasseu la selecció que els fa en Matías Segovia, de llums vintage molt bonics a objectes decoratius ben curiosos.

Advertising
Pretty Ballerinas
©Carlos Marselles
Botigues

Pretty Ballerinas

icon-location-pin Barcelona

Pretty Ballerinas ha obert un nou espai a Passeig de Gràcia que vol ser la “finestra al món” d’una marca amb punts de venda en 30 països. Les hereves de les sabatilles de ballet, emblema de la casa, conviuen amb els altres models amb què la marca es diversifica –la novetat són les vambes–, però també amb bosses de mà que a les botigues més petites, com la de la rambla de Catalunya, no hi cabien. La decoració combina la funcionalitat dels mobles amb les caixes de sabates rosa a la vista de totes les botigues de la firma amb el glamur: una aranya de vidre il·lumina els models més exclusius, de pell de serp o amb cristalls Swarovski. Diu Úrsula Mascaró, tercera generació d’aquesta estirp sabatera menorquina que gairebé cent anys després encara fabrica a Ferreries, que els seus veïns de Valentino en tenen prou de vendre un fulard per pagar el lloguer: ella ha de vendre moltes sabates.

Jaime Beriestain
©Beriestain
Botigues, Llibreries

Jaime Beriestain

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La 'concept store' de Jaime Beriestain porta el seu nom i està a Barcelona, a la Dreta de l’Eixample, als baixos d’un edifici noucentista. L’interiorista xilè volia un espai únic, que reflectís la seva personalitat i els seus gustos. Allò que ell entén per bellesa. Sense filtres. Amb honestedat. És un enamorat de les flors naturals. Per això ven roses vermelles, cales grogues, tulipes rosades. També li agrada llegir. Per això té una paret on exhibeix llibres de moda com si fossin obres d’art. L’apassiona la cuina. Per això hi ha un racó gurmet: oli de tòfona, xocolata, sal. Fins i tot tàperes. Mai falten a la seva taula els tovallons de tela. Per això ven parament de la llar. Té debilitat pels mobles i els objectes decoratius 'vintage'. I també pels de disseny. Sota el seu nom edita cadires, catifes, tovalloles i espelmes. Jaime Beriestain és ell, l’espai i el producte.

Advertising
Botigues

The Outpost

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Noves tendències per a l'home contemporani, en aquella línia que separa els clàssics de l'avantguarda. Això és The Outpost, una botiga de referència per a homes als que agraden marques com Maison Martin Margiela, les sabates de Neil Barret per a Palladium i els barrets de Maquedano. Aposteu per comprar de forma relaxada i distesa? Aquest és el vostre cau.

Botigues, Cosmètics

MiiN

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La Lilin Yang, xinesa d’origen coreà, té cara de nina de porcellana. És petita, bella i delicada. Tal qual la seva botiga de cosmètica, especialitzada en productes coreans, MiiN. Amb un encertat interiorisme minimalista, tot el protagonisme recau en els productes, una mostra del potencial de la indústria cosmètica coreana (i, de retruc, del seu poderós sentit de l’humor). ¿Havíeu vist abans sabons facials en forma d’ou de gallina i cremes exfoliants guardades dins d’una poma? Famosa en tot el continent per la bona relació qualitat-preu, Lilin és una usuària convençuda de la cosmètica coreana.

Advertising
Brussosa
©Brussosa
Botigues, Accessoris i joies

Brussosa

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

A Brussosa, a banda de bijuteria i fulards molt especials, només hi trobareu bosses de pell fetes a Europa, seguint un procés de fabricació artesanal inspirades per un llegat familiar d'alta intensitat. Seleccionen peces d’alta qualitat, que sobreviuen mil temporades i que les germanes Brussosa venen en exclusiva a Barcelona. La majoria són firmes italianes, com Numero 10, Vive la Difference, Majo i Campomaggi, però també han creat una marca de bosses pròpia. Evidentment, es diu Brussosa. El 2009 van estrenar la primera botiga al costat del Turó Park i a finals de 2013 van obrir el segon espai a tocar de passeig de Gràcia.

Basar 1993
©Maria Dias
Botigues, Decoració

Basar 1993

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Basar 1993 és una botiga de petit mobiliari, roba i accessoris de disseny al passeig de Sant Joan. Trobareu mobiliari de marques com la gironina La Forma i la danesa House Doctor. I a més a més, espelmes, fragàncies i capsetes i necessers de La Varieté. La selecció de roba és molt eclèctica: marques elegants com Maria Roch i Ana Povo conviuen amb d'altres més assequibles com Singular i Tibau & Sanllehí. Els accessoris són l'altre punt fort de la botiga. Entre bosses, fulards i mil i una cosa més, destaquen la joieria de Mireia Fusté, els collarets i arracades de Mimi Scholer, i les bosses de tela de la Lola Martí, entre d'altres.

Advertising
Botigues

Odd Barcelona

icon-location-pin Eixample

Odd no és una sabateria convencional sinó un particular espai dedicat al calçat de moda on cada sabata mereix el seu espai. Distribuïdes com si fóssin llibres, podreu triar i remenar entre les firmes, les col·leccions especials i les noves marques creatives, com Abington Timberland, Dr. Martens Premium, N.D.C Made by Hand, Ash, Hunter, See by Chloe i Sonia Rykiel, entre d'altres .

Nordic Think
©Nordic Think
Botigues, Regals i souvenirs

Nordic Think

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquí tots els mobles tenen accent nòrdic; des de les taules de Norm Architects fins a les llums de silicona de Form Us With Love, passant per les catifes Brita, i les propostes decoratives de Hay. Nordic Think és un contenidor d'objectes belles i ben pensats, seleccionats seguint criteris de funcionalitat, senzillesa i bellesa gairebé indiscutible.

Advertising
Botigues

Ailanto

icon-location-pin Eixample

L'univers Ailanto, la firma creada pels germans Iñaki i Aitor Muñoz, es reconeix i admira pels seus estampats, les robes preciosistes i els patrons inspirats en formes geomètriques i artístiques. Una visita a la seva botiga exclusiva fa venir ganes de fer-se amb peces properes a l'alta costura que resisteixen el pas del temps.

Cortana
©Cortana
Botigues, Vestits de núvia

Cortana

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Cortana, la firma de roba de la dissenyadora Rosa Esteve, és sinònim de romanticisme, versatilitat, i bellesa atermporal i etèria, unes qualitats que prenen formes en col·leccions de prêt-à-porter elegants i dissenys per a núvies que fugen de les tendències. L'altra màxima de la casa són els teixits naturals: muselines de seda, setí, organza i tuls de cotó  dibuixen la figura femenina de Cortana.

Advertising
Teresa Helbig
©Teresa Helbig
Botigues, Moda

Teresa Helbig

icon-location-pin Esquerra de l’Eixample

Bohemis, romàntics, 'vintage', cinematogràfic, lleugers i transgressors. Així s'autodefineixen les creacions nupcials de Teresa Helbig, un dels noms de referència de la moda a casa nostra. L'aposta pels teixits, l'artesania i els petits detalls que fan el vestit únic i detern defineixen l'estil Helbig.

Botigues

Mar de Cava

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Els mobles i les peces de disseny més exclusiu són un dels referents de Mar de Cava. Però en aquesta botiga de molts contrastos i harmonia extrema també hi ha espai per a petits tresors assequibles, ja sigui en forma de roba (de creadors locals com El Colmillo de Morsa i Montse Liarte), les joies de Domingo Ayala i els coixins sempre optimistes de Donna Wilson.

Advertising
Botigues

Lab·Art

icon-location-pin Eixample

Lab·Art és més que una botiga de marcs clàssics i contemporanis, és un laboratori d'idees per emmarcar.

Botigues

L'appartement

icon-location-pin Eixample

Disseny, art, innovació i estil a parts iguals són els protagonistes d'aquesta botiga de decoració i objectes de regal originals. Entre d'altres trobareu els vinis multicolores de Myvinilo, les cadires de Charles Kaisin, els llums de Douglas Mont, les làmpades de Mathmos i les peces úniqes de Hiroshi Tsunoda.

Advertising
M69
© Maria Dias
Botigues

M69

icon-location-pin Eixample

M69 és una botiga multimarca de moda especialitzada en home. Un concepte pioner i trencador, basat en marques internacionals. Un cop arrelada a l'Eixample, M69 va desembarcar al Born. Els homes que hi vagin construir-se un armari sobri, atemporal i elegant amb camises Paul Smith, texans J. Lindeberg, jaquetes Marc by Marc Jacobs i bosses Freitag... També hi trobaran delicadeses com les samarretes i les vambes de la línia Play de Comme des Garçons.

Botigues, Llibreries

Llibreria Laie

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Laie és una de les llibreries de capçalera de lletraferits i lectors a la recerca les darreres novetats literàries, d'àmbit nacional i internacional. El seu fons es completa amb referències bibliogràfiques de filosofia, història i ciències socials, art i arquitectura. Cinèfils i melòmans també hi trobaran el seu què.

Advertising
Botigues, Llibreries

La Central

icon-location-pin Eixample

Malgrat els seus inicis com a llibreria especialitzada en Humanitats el 1996, La Central ha esdevingut una dels espais de referència entre lectors, autors i editorials. S'hi poden trobar títols d'antropologia, arquitectura i disseny, art i cinema, fotografia, però també referències de poesia i arts escèniques, entre d'altres. La narrativa nacional i internacional i edicions difícils de trobar coincideixen a l'espai del carrer Mallorca.

Velociutat
©Maria Dias
Esports

Velociutat

icon-location-pin Sant Antoni

El projecte de restauració de bicis clàssiques de Carles Fernández va arrencar a Berlin, i ara compta amb botiga física a Sant Antoni, un espaio on s'exhibeixen peces de col·leccionista, com la Colnago de carboni que competia el 1992 i una Raleigh, guanyadora del Tour de França del 1977. Fernández repara bicis de tot tipus, i s’encarrega de fer brillar els ferros de carretera que procedeixen de França i Alemanya; la roba de Le Coq, els cascos d’Abus i les selles vintage de San Marino comparteixen sostre en aquest taller presidit per la icònica foto de Coppi i Bartalli.

Més botigues de l'Eixample
Llocs d'interès, Visites turístiques

La Pedrera

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Molt barcelonins veuen aquesta edifici d'Antoni Gaudí com l'obra mestra de l'arquitecte. De fet, encara hi viu gent. I el seu terrat és una de les joies amagades de la Barcelona modernista.

Museus i institucions, Història

Palau Robert

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic.

Advertising
Llocs d'interès, Llocs i edificis religiosos

Basílica de la Sagrada Família

icon-location-pin Sagrada Família

Gaudí va dedicar més de 40 anys (els útlims 14 exclusivament) a aquest projecte, i està enterrat sota la nau. Molts consideren que la cripta i la façana del Naixement, que es van completar quan Gaudí estava en vida, són els elements més bells de l'església. Aquesta última, que dóna al carrer Marina, a primera vista sembla com si un gegant hagués vessat cera sobre una catedral gòtica, però una inspecció més detallada mostra que cada protuberància és una escultura intricada de la flora, la fauna o la figura humana.

Llocs d'interès

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

icon-location-pin Eixample

L'hospital, obra de Domènech i Montaner, està format per 20 pavellons amb adorns colorits bizantins, gòtics i moriscs que caracteritzen l'estil de l'arquitecte, i està enmig d'uns jardins que ocupen nou illes de la part nord-est de l'Eixample. Domènech i Montaner va construir l'hospital tenint en ment als seus pacients, convençut que l'harmonia estètica i l'ambient agradable eren bons per a la salut.

Advertising
Llocs d'interès

Casa Àsia

icon-location-pin El Guinardó

Aquest centre cultural de Àsia i el Pacífic es troba a l'espectacular Palau Baró de Quadras, dissenyat per Puig i Cadafalch el 1904. La funció d'aquesta organització és promoure la cultura asiàtica a Barcelona, amb cursos d'idiomes, conferències internacionals i cicles de cinema. També té una cafeteria oriental a la planta baixa i una biblioteca multimèdia al quart pis.

Llocs d'interès

Casa Batlló

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La Casa Batlló és una de les transformacions arquitectòniques més extremes que van fer Gaudí i el seu col·laborador, Josep Maria Jujol, per al magnat tèxtil Josep Batlló entre el 1902 i el 1906. Gaudí va transformar un edifici qualsevol en una de les seves creacions més impressionants i admirades. Les opinions difereixen en relació a la façana de l'edifici, les parets policromades brillants, les balconades sinistres i el sostre amb escates: alguns diuen que és l'esperit del carnestoltes; uns altres, una cala de la Costa Brava.

Advertising
Llocs d'interès

Casa Amatller

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Construïda per a l'empresari xocolater Antoni Amatller, aquest edifici és una de les millors obres de Puig i Cadafalch. S'inspira en les cases holandeses del s. XVII i té un frontó típic flamenc cobert de ceràmica, mentre que la façana interior i l'entrada estan decorades amb escultures d’Eusebi Arnau (xocolaters treballant, ametllers i flors, fent referència al cognom, i Sant Jordi matant al drac). L'altre amor d’Amatller, a part de la xocolata, era la fotografia.

Què fer

Fundació Antoni Tàpies

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Antoni Tàpies va destacar en l'escena artística als anys 50, quan va començar a incorporar residus de paper, fang i draps en les seves pintures. L'artista va crear la Fundació Tàpies el 1984 a l'edifici de l'antiga editorial Montaner i Simon, i es dedica a l'estudi i a l'apreciació de l'art contemporani. En un acte polèmic, Tàpies va coronar l'edifici amb la seva obra Núvol i cadira.

Advertising
Museus i institucions, Interès especial

Fundació Suñol

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquesta entitat privada gira al voltant de dos eixos. Per una part, mostrar al públic la col·lecció privada de Josep Suñol (amb més de 1.200 obres d’artistes com Joan Brossa, Català Roca, Miquel Barceló, Chillida, Dalí, Gargallo, Ràfols Casamada o Andy Warhol), i per altra, acollir petites exposicions temporals, debats, cicles i concerts al Nivell Zero.

Museus i institucions, Interès especial

Fundació Francisco Godia

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La Fundació Francisco Godia és un homenatge d’una filla a un pare. Va ser creat el 1999 per Liliana Godia per honorar la memòria del seu pare. Després d’estar 9 anys a un pis de L’Eixample, es va traslladar a la casa Garriga Nogués, obra de l’arquitecte Enric Sagnier, on s'exposen les prop de 1.500 peces de la col·lecció, entre pintura, escultura, vidre i ceràmica. És una de les més importants d’Espanya i fa un recorregut per l’art català, espanyol i internacional des del segle XII al XXI.

Més llocs per visitar a l'Eixample

City Hall

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquesta sala va viure un moment esplendorós que va deixar enrere. Ara es manté viva gràcies a les sessions fetes fora del cap de setmana. L'oferta se centra en una electrònica de qualitat amb artistes nacionals i internacionals. El públic és més aviat jove però varia en funció de la nit.

Clubs

Cabaret Berlin

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

L'antic i mític Bailén 22 fa temps que funciona com a discoteca. És un club elegant i sofisticat on es reuneix gent 'guapa' i diversa amb ganes de passar-s'ho bé.  Els més moderns no es perden les festes del dissabte, capitanejades per personatges i DJ com ara Jordi Chicletol, Arnau Obiols o Gerad Estadella.

Advertising
Bars i pubs, Bars

The Passenger

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

The Passenger obre totes les nits del món. És el vagó d'un tren esgarriat en un carrer que s'aigualeix en l'abundància de terrasses delicades i 'cool'. El vagó esventrat de The Passenger és un fantasma de llum que apareix i desapareix amb la insígnia de la cervesa negra clavada al pit. La filera de làmpades plomades que es veuen des de la vorera reciten velles cançons de rock'n'roll entre cartells de concerts de Ramones i Iggy Pop, on cap dels que som aquí hi vam anar.

Time Out diu

Milano Cocktail Bar

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Recorda un d'aquells bars clandestins que hi havia a Chicago durant la Llei Seca. Per entrar-hi, heu d'accedir a una mena de soterrani i baixar unes escales penombroses que augmenten l'excitació del fetge a mesura que arribeu al vostre destí. Un cop a dins, descobrireu un espai molt ampli, amb butaques vermelles i llums esmorteïdes que posen la rúbrica a una deliciosa estètica dels anys quaranta. Juanjo González (ex-Boadas) interpreta els incomptables beuratges de la carta (més llarga que un llibre de Stephen King) amb una elegància hipnòtica.

Advertising

Dry Martini

icon-location-pin Eixample

Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Aquí es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església.

Bars i pubs, Cocteleries

Boca Grande

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La imponent cocteleria del restaurant Boca Grande és una de les parades nocturnes més chic de Barcelona. Tot i els preus parisencs, només tinc paraules d’emoció etílica per al gintònic de Hendrick’s amb rodanxa de cogombre que em van servir: dels millors que he tastat en molt de temps. Haureu de escanyar la Visa, d’acord,  però l’aposta és segura; les barres d’aquest Olimp només facturen ambrosia per decret. Als alcohols de primera categoria, s’hi afegeix una decoració luxosa, inspiradíssima, irresistible per als cool hunters. El local aixopluga una clientela selecta i adinerada; no resulta difícil enxampar algun prohom de la faràndula catalana, algun esportista d’elit o alguna model. I l’interiorisme està a l’alçada de les circumstàncies pecuniàries del personal. Animals dissecats, mobiliari d’autor, teles de qualitat, miralls victorians, fotografies antigues... Tot repartit en diferents nivells i amb l’afegitó d’una terrasseta miraculosa per als esclaus de la nicotina. Un prodigi del disseny, en definitiva, que no us acabareu en una sola visita: obligatori tornar-hi per descobrir tots els racons. Fins i tot han cuidat els detalls en el que es podria considerar el millor lavabo de Barcelona, un espai màgic ubicat a les catacumbes del local que recorda, per estètica, als decorats d’Eyes Wide Shut. Un WC cinc estrelles amb programació de DJ i música dance –heu llegit bé- que fusiona els conceptes de latrina i pista de ball amb originalitat i elegància. Boca Grande? I tant qu

Time Out diu
Advertising

Bar Olimpia

icon-location-pin Sant Antoni

Fins fa quatre dies un dels bars lumpen més entranyables de Sant Antoni, ara s'ha convertit en un dels locals que donen vida nova al barri, a base de cuidada cocteleria i un estil sofisticat. Té solera: va ser local d'assaig de grups de rock com els Rebeldes, celler, i s'aixequa en l'illa de cases on hi havia el circ Olimpia.

Time Out diu
Locals de nit, Clubs

El Cangrejo Eixample

icon-location-pin Eixample

El germà petit de El Cangrejo del Raval és un dels locals que millor funcionen del Gaixample. Hi podreu ballar èxits recents i música nacional en bona companyia. No és tan 'kitsch' com el seu parent més pròxim però déu n'hi do..

Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

Tandem Cocktail Bar

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Suposo que les cortinetes de la porta contribueixen a conferir a aquesta cocteleria un aire d'intimitat i de petit comitè que agrada molt als sibarites de la copa. Tandem és una cocteleria exquisida. Bàrmans joves vestits a l'antiga, col·lecció interminable de destil·lats i canells preparats per executar qualsevol recepta amb una punteria de franctirador. Compte amb el Gin Fizz: després del segon et caurà bé fins i tot la teva sogra.

Time Out diu
Música, Espais musicals

Luz de Gas

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Qui no hagi anat mai a Luz de Gas no pot dir que ha sortit per Barcelona. Està situat a l'antic cabaret Belle Époque, i conserva la decoració elegant i juganera amb grans làmpades de cristall i cortines vermelles. És un dels pilars de la música en directe i un clàssic de la nit barcelonina. A més d'artistes internacionals i concerts benèfics, cada nit hi ha residències de jazz, disco, pop-rock, soul i vintage.

Més locals nocturns a l'Eixample
Advertising