1. Torre Bellesguard
  Torre Bellesguard
 2. Sala dels maons, Torre Bellesguard, Barcelona
  © Bob MastersTorre Bellesguard
 3. Torre Bellesguard
  Torre Bellesguard
 4. Torre Bellesguard
  Torre Bellesguard
 • Llocs d'interès | Llocs i edificis històrics
 • Sant Gervasi - La Bonanova

Torre Bellesguard

La Torre Bellesguard és una joia d’Antoni Gaudí allunyada del centre de Barcelona la seva ubicació a la muntanya del Tibidabo és perfecta per observar la ciutat

Publicitat

Time Out diu

La Torre Bellesguard va ser construïda per Antoni Gaudí entre l’any 1900 i el 1909. Coneguda com la Casa Figueras, s’aixeca a la falda de la muntanya del Tibidabo. És un lloc de visita imprescindible per la combinació de bellesa arquitectònica, proximitat amb la natura i possibilitat de contemplar la ciutat de Barcelona des d’una perspectiva privilegiada.

L’edifici està declarat bé cultural d’interès nacional i pertany al període neogòtic de l’arquitecte català. Durant aquella etapa, el geni de l’arquitectura modernista va treballar en construccions religioses com l’Església de Sant Pacià a Sant Andreu del Palomar i va començar la seva intervenció a la Sagrada Família.

Mercats, festivals i esdeveniments en un espai de luxe

La Torre Bellesguard és una casa privada, però ofereix diverses possibilitats amb què descobrir el seu interior. Es poden fer visites guiades o visites amb grups, i també es preveu la possibilitat de contractar visites fetes a mida. La visita guiada conjuga la possibilitat de veure i entendre la simbologia de la muralla medieval, els jardins i els exteriors de la casa, amb la visita als espais interiors més interessants.

La Torre Bellesguard acull el mercat de moda (amb gastronomia i música) Barcelona en las alturas, on desenes de firmes i artesans mostren i venen les seves propostes de roba, complements o objectes decoratius. Un altre esdeveniment que té lloc en aquest racó del Tibidabo és el festival gastronòmic Eat Gaudí, que inclou tallers (també poden haver-hi sessions orientades als més petits) i tastos diversos de menjars i begudes. L’espai també es pot contractar per actes privats com bodes o esdeveniments corporatius.

Com arribar a la Torre Bellesguard i quan visitar-la

Es pot accedir a la Torre Bellesguard mitjançant els autobusos 196 i 123. Hi ha altres opcions de transport públic per acostar-se a la zona, com els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (estació Avinguda Tibidabo) o altres línies de bus. Es poden consultar els detalls sobre recorreguts concrets a través de l’eina de planificació de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Les visites tenen lloc en un horari comprès entre les 10 i les 15 hores (última entrada a les 14.30), de dimarts a diumenge, i es reserven a través de la pàgina web de l’espai. Els preus són diversos i varien en funció dels serveis que es contractin.

Detalls

Adreça
Torre Bellesguard
Bellesguard, 16-20
Sant Gervasi-La Bonanova
Barcelona
08022
Transport
Bus (196, 123). Avda Tibidabo (FGC)
Preu
9 euros (visita amb audioguia). 16 euros (visita guiada)
Horaris
Dimarts a diumenge de 10 a 15 h (última entrada a les 14.30)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà