Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jazz&Swing
(c) Sala Apolo

3 consells per gaudir al màxim del cicle Jazz&Swing

Aquest novembre torna una de les festes amb més glamur i encant de les que programa la sala Apolo, un viatge en el temps als feliços any 20, quan els sons vibrants del jazz van conquerir la Xina

Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Publicitat

Jazz&Swing és una de les festes temàtiques amb més poder de seducció de les que programa anualment la sala Apolo. Un cop al mes, hi ha una proposta irresistible sobre la taula: venir una nit al club i emprendre un viatge en el temps vers un passat llunyà i glamurós, on es ballava, es vestia i es connectava amb els altres a la pista de ball de manera diferent, potser més intensa, amb més contacte i temperatura. En l’edat daurada del jazz, la música era vibrant, les orquestres eren poderoses màquines rítmiques amb timbres de metall que desplegaven ritmes ferotges, i a les sales de festes s’assajaven les passes més acrobàtiques que s’havien conegut fins aquell moment. El so dixieland dels anys 20 va donar pas al swing dels anys 30, i allà on hi havia jazz, la festa era grossa. I no només a Estats Units: el món sencer era una festa. Vols reviure aquell moment, i a més amb l’atmosfera de l’època? Si és així, t’interessa Jazz&Swing, i no has de faltar a la primera data del nou cicle, que s’inaugura aquest 12 de novembre amb una incursió en el jazz al llunyà Orient als anys 20. Aquí tens tres raons de pes per no perdre-t’ho.

3 consells per gaudir al màxim del cicle Jazz&Swing

Cigarretes, vestits llargs, barrets: l’estil és bàsic
Tamara Pinco

1. Cigarretes, vestits llargs, barrets: l’estil és bàsic

Quan comença una nova festa Jazz&Swing, l’estil és fonamental, i un dels aspectes que incentiva el cicle és que el públic vingui vestit amb el millor que pugui trobar al seu armari. Si la festa d’aquest 12 de novembre és un viatge en el temps, és recomanable, i fins i tot diríem que obligatori, venir amb aquelles robes que vas comprar fa poc en un mercat de segona mà i que tan bé et queden. Barrets d’ala ampla? Són perfectament benvinguts. Sabates llustrades? I tant que si. Faldilles curtes amb pedretes brillants? Si les acompanyes amb collars de perles i jaquetes estretes, millor encara. A les festes Jazz&Swing es fuma, es balla en parella i tot està al servei d’una experiència de retorn a l’origen. És millor que Halloween o Carnestoltes: cal disfressar-se perquè si no és així, la música no sona igual de bé.

L’orquestra vintage més poderosa
Tamara Pinco

2. L’orquestra vintage més poderosa

Les sessions de Jazz&Swing estan comandades per un engranatge sonor poderosíssim: la Jazz Orquestra – Big Band International Barcelona, més coneguda per les sigles BJO, una formació de gairebé 20 músics que durant la sessió de cada mes va deixant caure amb una precisió virtuosa alguns dels èxits més contundents del jazz de principis del segle XX, que estava fonamentalment orientat cap al ball col·lectiu. El jazz, com és conegut, va començar a prendre la seva primera forma coneguda a Nova Orleans, al voltant de l’any 1915, i en plena dècada dels anys 20 ja era un so força popular a les grans ciutats d’Estats Units. Els músics més hàbils del moment eren contractats per formar part de les Big Bands, les formacions que tocaven els temes de moda i els vestien d’arranjaments excitants i els dotaven de ritmes contagiosos. La BJO té interioritzat un repertori de grans clàssics, al servei d’una festa que estarà completada per parelles de ballarins professionals, que faran bullir l’olla i crear un ambient espectacular a la pista de l’Apolo.

Exotisme oriental en estat pur
Tamara Pinco

3. Exotisme oriental en estat pur

A la dècada dels 20, el jazz també va començar a viatjar pel món. Va arribar a la costa oest d’Estats Units, va saltar a Europa, i també va creuar el Pacífic, i va trobar el seu lloc en els espais nocturns i bohemis de la Xina. A ciutats com Macau, Hong Kong o Shangai hi havia clubs nocturns on la gent fumava, bevia alcohol i es divertia, i en la primera Jazz&Swing de la temporada el viatge no només és en el temps, sinó en l’espai, per recrear l’ambient d’un club de matinada en els feliços anys 20 a Shangai, quan la ciutat obria les seves portes a la cultura i els entreteniments que venien d’Estats Units. Així que aquest és l’últim consell: si a més de vestir d’època, vols venir també amb un toc oriental, encara millor.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat