Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors carpaccios de Barcelona

Els millors carpaccios de Barcelona

6 llocs on menjar aquesta especialitat d’origen venecià

Carpaccio Donizetti
© Ivan Gimenez
Per Ricard Martin
Advertising

Encara que fa anys Quim Monzó va acusar el carpaccio de ser un dels plats més ridículs de la història -potser amb el pas dels anys haurà canviat d'opinió-, des d'aquí volem trencar una llança a favor del plat laminat, incapaç de trencar dents. Alguns l'anomenen el bistec tàrtar dels figaflors, però amb una preparació òptima aquesta especialitat d'origen venecià esdevé un plat tant lleuger i refrescant com enèrgic i proteínic.

6 temples del carpaccio

Restaurants, Italiana

Donizetti

icon-location-pin Eixample

Marcello Di Prinzio, xef d’aquest fabulós italià, opina que “l’únic secret del carpaccio, apart que el producte sigui bo, és que la carn sigui molt tendra, que es desfaci a la boca”, i, sobretot, que la matèria primera, amb l’amaniment, formi un tot homogeni, que es noti un sabor conjunt. El carpaccio estrella aquí és el de cérvol, que preparen amb llimona, alfàbrega, i un xic de formatge pecorino –de llet d’ovella– amb un toc de trufa. Intens i deliciós. També disposa d’un carpaccio de salmó (amb oli i gingebre) i el clàssic i canònic a base de filet de vedella, ruca i formatge Granna Padanno.

Carpaccio can vallès
© Ivan Gimenez
Restaurants, Mediterrània

Can Vallès

icon-location-pin Eixample

L’únic restaurant que no és italià d’aquest llistat és aquest esplèndid establiment amagat sota l’aparença de bar de menú. I estan especialitzats en carpaccios. Josep Álvarez es confessa fart del tòpic de la importància de la matèria primera, i ha decidit tirar pel cantó de la creativitat. Com, per exemple, amb un carpaccio de ren: “la seva carn agrada molt al client”, explica À́lvarez, i “el truc està a fumar-la bé”. I, sobretot, a afegir-hi una salsa de fruits del bosc, vermells i frescos, que contrasta amb el pebre verd. També disposen de carpaccio de gambes i ceps, de bacallà i el nou carpaccio de bou amb tòfona i pinyons.

Advertising
Restaurants, Italiana

Non Solo Pizza

icon-location-pin Eixample
Amb una base de filet de vedella, el seu carpaccio és estacional: segons temporada, va amb api, carxofes o qualsevol verdura bona que localitzi el propietari, Alberto Azzarini. Les pastes artesanes i les especialitats genoveses roben protagonisme aquí a la pizza.
Restaurants, Italiana

Alta Italia

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En aquest bon italià, gràcies a la unió d’un xilè i una piemontesa, no s’allunyen gaire de la formulació clàssica del plat. Això sí, a la vedella, ruca i parmesà, hi han afegit fines tires de pera que l’endolceixen. “Aquesta és una petita derivació que hem preparat per no caure en l’avorriment”, explica Esteban Mesko, la part xilena. El de pera sempre és a la carta, però tenen suggeriments de temporada com el carpaccio amb xampinyons, i sobretot la carn a l’alvés: tires de filet de vedella amb salsa de trufa.

Advertising
Restaurants, Italiana

Piazze d'Italia

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Tasteu-hi la famosa porchetta, recepta romana per excel·lència: garrinet rostit, tallat tan fi com un carpaccio i servit amb rodanxes de formatge de cabra calent. També disposen de carpaccio de peix espasa i de tonyina amb verdures, el de bressaola o el clàssic de vedella amb parmesà i rúcula. I quan és temporada, el carpaccio més sol·licitat de la Piazze és el de carxofes. El trobareu de desembre a maig.
Restaurants, Italiana

Inmortales

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

El xef Ramon Vidal, després de vint anys al ja clàssic Inmortales, hi té la mà trencada a l'hora de tallar carpaccio. I el gust d’aquesta bona casa per la cuina italiana també es pot veure en els seus carpaccios, que actualitzen cada quatre mesos. Com, per exemple, el de peix: rap cru farcit de làmines de vieira, amb oli de verdures i taronja, que podreu degustar als vespres, en un menú amb 4 carpaccios per triar. També en tenen un de gambes amb verdures amb tempura, i amb els de carn també innoven: filet de bou amb figues i formatge idiazabal, el toc hispà.

Advertising