Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors dolços de la ciutat

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Crònut (Preu: 2 €)1/8
Preu: 2 € El pastisser francès establert a Nova York, Dominique Ansel, ha petat la demanda i les xarxes socials amb aquesta pasta que barreja la massa de pasta fullada del croissant de mantega i la forma de la rosquilla. L’ínclit pastisser limita la seva producció a cent al dia, “per assegurar-ne la qualitat”. De moment, ha sigut la cadena de fleques de gamma alta Santagloria qui ha tingut el bon ull de prodcuir-lo en cadena: de moment en fornegen cent unitats al dia, amb cobertures de tota mena. ¿Invent revolucionari o tongo? Home, produït amb els estàndards de qualitat d’ara mateix es deixa menjar prou bé: en realitat és una variant arrodonida i decorada del xuixo. Preocupem-nos quan ens envaeixin els anuncis de ‘tres crònuts a 1 €’.SANTAGLORIAMuntaner, 440.
Iogurt gelat ecològic (Preu: 3,50 €)2/8
Preu: 3,50 €Les bones idees són l'eina que modela la realitat. Sí, és una frase força cursi, però certa: una petita bona idea, com els petits canvis del Capità Enciam, pot ser molt poderosa. I la que va tenir l'enginyer industrial Jordi Riera l'any 2011, la de fundar una gelateria amb producte ecològic, ho és. Fins al punt que ha d'inaugurat el tercer establiment, aquest cop a Mataró. El repertori és el mateix que a Barcelona: gelats elaborats amb llet fresca de vaca o cabra i fruita, orxata fresca, iogurt fresc gelat –amb llet de vaca o cabra i fruites naturals– amb topping de fruites... Tot escrupulosament certificat pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. I atents, que Bodevici anuncia l'inici de l'expansió de les franquícies. Si a algú li sobre una petita morterada, ja ho sap. BodeviciSant Crístófol, 12 (Mataró)
Caprici de iogurt (Preu: 2,50 €)3/8
Preu: 2,50 €No fa massa que va saltar una notícia que va trencar esquemes i va aixecar pèls com escàrpies: una de les valentes i agosarades mesures del govern d’Espanya per lluitar contra la crisis serà convertir la data de caducitat d’un iogurt en purament orientativa. És a dir, que els nostres sentits hauran de decidir per la fila i el sabor del potet si ens el mengem o no. Ara bé, aquesta mesura no cal que s’apliqui als iogurts Pastoret: acaben d’inaugurar una línia de iogurts, els Capricis, que són tan bons que no arribaran mai vius a la data de caducitat. Comparar-los amb un iogurt mainstream és indecent: fets amb llet fresca i ingredients naturals de qualitat, la diferència salta a la vista i al paladar. Ens quedem amb el de taronja i xocolata, iogurt grec amb una delicada melmelada amb bocins de taronja i una capa de xocolata negra.El Club del GurmetPl. Catalunya, 14 (El Corte Inglés)
Cabana de xocolata (Preu: 2,50 €)4/8
Preu: 2,50 €El gran repte d'una pastisseria cèntrica barcelonina és que, tot i estar en el punt de mira del marasme turístic, sàpiga mantenir la seva personalitat i qualitat. D'això en saben molt a La Colmena, més cèntrica que ningú. El seu esplèndid aparador modernista és un far de coses bones: fins a 28 menes de pasta seca diferent exhibides de manera quasi luxuriosa, bona brioxeria i millors pastissos. Per no parlar dels seus clàssics caramels de mel, esclar. Darrerament una recent especialitat de la casa fa furor: la cabana de xocolata. Es tracta d'un triangle de pa de pessic de trufa, delimitat per un bufó sostre de xocolata. Després de 150 anys treballant, aquest punt cardinal del dolç té la continuïtat garantida: la darrera generació és al taulell (Sílvia Roig) i a l'obrador (Toni Roig). La ColmenaPlaça de l'Àngel, 12 T. 93 315 13 56
Selva negra (Preu: 25 €)5/8
Preu: 25 € La foto ja us donarà pistes que som davant d’un clàssic de la pastisseria alemanya renovat. El Selva negra de La Pastisseria –l’espai que Josep Maria Rodríguez Guerola ha obert aquest any al carrer Aragó, a l’alçada de la plaça Letamendi– no s’assembla al xaró pastís amb cobertura de nata recoberta d’encenalls de xocolata i coronat amb cireres, però en conserva l’esperit. Les cireres són a la vista, sí, però en versió estilitzada –de fet, en la forma del logotip de La Pastisseria: no estranya que Guerola es formés amb Oriol Balaguer. I també hi són amagades al pa de pessic de la base –un Sacher, l’altre clàssic de la rebosteria germànica– convertides en confitura de griottes, és a dir, de guindes. La cobertura de nata es converteix en una lleugera i esponjosa mousse de nata i vainilla, que no embafa. I no s’han oblidat dels encenalls de xocolata negra: són a l’interior.LA PASTISSERIAAragó, 228.
Coca explosiva (Preu: 9,90 € (250 gr.) )6/8
Preu: 9,90 € (250 gr.) La majoria de les vegades, quan un pastisser introdueix alguna novetat abracadabrant en el dolç tradicional, el que fa és pujar exponencialment el seu preu. No pas en el cas que ens ocupa: la fleca Santagloria per aquest Sant Joan presenta una variació de la coca d’allò més divertida. Estem parlant d’una coca de brioix tendre recobert de xocolata blanca, amb xocolata negra ratllada i una sorpresa: esclata a la boca. No porta pas pólvora, sinó el clàssic caramel carbonatat (peta-zeta pels amics) que fa els espetecs bucals. Això sí, va recobert d’un arrebossat d’arròs de xocolata. L’oferta explosiva no s’acaba aquí: amb la compra de cada coca s’adjunta una bengala. Qui prefereixi les explosions al carrer, ben lluny de la seva taula, aquí també hi trobarà les clàssiques coques de crema i fruita. SANTAGLORIAMuntaner, 440. T. 93 201 48 05
Flam Normand (Preu: 2,60 €)7/8
Preu: 2,60 €Alguna cosa crida l’atenció als vianants que passegen pel carrer Pujades. És l’aparador de la fleca Cruixent, on grans i petits s’aturen per veure com Josep Antoni Ribes, el propietari del forn, fa tot tipus de pastes que et fan venir salivera. Un cop dins la fleca un dels dolços sobresurt d’entre tots els altres, és el flam normand. Una tartaleta de poma envoltada d’ametlles filetejades. Aquest exquisit pastís es pot menjar fred o calent acompanyat amb gelat de vainilla. Aquí tot es faacasa,desdelamassafinsa l’enfornat. A la fleca Cruixent es treballa per innovar i s’explica als curiosos tot allò que volen saber sobre el pa i els dolços. És per això que a principis d’any organitzaran cursos, tant per a nens com per a adults, on ensenyaran com s’ha de menjar el pa i com es fa.FLECA CRUIXENTPujades,173
Rocs de merenga (Preu: 1,80 €)8/8
Preu: 1,80 €Toca celebrar i certificar el servei d’una pastisseria de barri al cent per cent. D’aquelles que no excel·leixen en creativitat però que acompleixen una “funció institucional”, com explica el seu propietari, Xavier Fículs. Ell és la segona generació d’una pastisseria que va obrir l’any 1935 i que ha mantingut sempre el mateix taulell modernista i marmori. Fan de tot una mica i molt bé, a uns preus bastant més raonables que la competència del voltant: pasta seca, sacher, massini, brioxieria, els anacrònics “tortellets de la sortida de missa” i aquest roc: una pilota de merenga, sucre i avellana, que va començar a fer el seu pare i ell va seguir fent, per simple tradició. És trist, però amb aquesta inèrcia s’acabarà tot a la part mitja d’Aribau: Fículs va assumir el negoci l’any 1976 i quan es jubili, em breu, ningú el succeïrà.PASTISSERIA FÍCULSAribau, 139

Els millors dolços de la ciutat

Una galeria de temptacions pels més llaminers

Advertising
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising