Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els tiramisús més deliciosos

Els tiramisús més deliciosos

Seleccionem els locals de Barcelona on preparen millor les famoses postres italianes

Tiramisu Mandaroso
Per Ricard Martín i Eugènia Sendra |
Advertising

El tiramisú té un origen llibertí que molts desconeixen: els clients dels bordells venecians els consumien per no defallir. Més enllà del cafè –que es fa servir sempre–, les famoses postres italianes no disposen d'una recepta única, sinó que hi ha diverses variants en funció dels ingredients que es fan servir com a base. Alguns el prefereixen amb mascarpone, altres amb un altre formatge fresc. Hi ha qui el prepara amb nata, mentre que altres només hi posen llema d'ou, i així fins a l'infinit. Tot i que sobre gustos no hi ha res escrit, hem buscat els locals de Barcelona on creiem que preparen els millors tiramisús. Aquests són els escollits!

Restaurants, Italiana

Digne d'un xeic àrab (Da Greco)

icon-location-pin Gràcia

Toni Da Greco és tan hiperbòlic com ho és de bo el seu tiramisú: m’assegura que una princesa saudita ha vingut per a què li ensenyés la recepta. I és dels millors de Barcelona: el secret del que fan a Da Greco és equilibrar la textura de l’ou muntat amb sucre i xopar el pa de pessic en cafè el temps just. El sabor és de precisió. I assegura que “ara el tiramisú és el dolç més famós del món”. Abans en feien un quilo al dia. Ara, vint! Ració generosa: 260 grams per a tres.

Restaurants

Classicisme de vici (Celentano)

icon-location-pin Vila de Gràcia

L’Enric Morán, de pasta fresca Celentano, és català, però va fer una mili de quinze anys en un italià. El secret del tiramisú és no sortir del manual: “Fer servir els ingredients canònics i que tot quedi homogeni”. Com l’anterior, està fet amb tiralínies: el cacau final ha d’aportar gust, però també textura a la crema. I sobretot cal notar el sabor del mascarpone, que el sucre no ho monopolitzi tot. Una paradoxa: aquesta viciosa bomba calòrica es regeix per l’equilibri. Per emportar-se’l a casa i lluir-se.

Time Out diu
Advertising
Botigues, Pastisseries

Dolç contemporani (Pastisseria Hofmann)

icon-location-pin Ciutat Vella

La porció individual de tiramisú de la pastisseria Hofmann és bona, i gairebé escultòrica. Aquí els ingredients clàssics s'apilen sense perdre les formes dins d'un vaset transparent i els postres no els corona la pols de cacau sinó una col·lecció de daus de cruixent de praliné ennegrits. La xef Mey Hofmann revela un altre de les filigranes que es permeten amb les porcions individuals: "El bescuit està fet al vapor i sucat amb cafè; queda ben esponjós". Un escura fins a la darrera engruna.

Tiramisu Mandaroso

Grans gormands (Mandarosso Pastís)

L’única pega de Mandarosso Pastís és que no trobareu tiramisú tots els dies, però la ració és generosa i val la pena insistir fins a topar amb la recompensa (també accepten encàrrecs per endur). La recepta de la casa la canta Roberta Modena: utilitzen galetes Savoiardi i mascarpone amb una mica de nata perquè el pastís sigui esponjós. “Cal trobar el punt mig bo”, diu. No trobareu xocolata a la base: als clients els agrada que tingui intens sabor de cafè.

Advertising