Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exquisideses per menjar amb les mans

Exquisideses per menjar amb les mans

'Empanadilles', piadines, 'arepas'... no trobareu ni un entrepà en aquesta llista on sobren els coberts

Per Ricard Martín |
Advertising

Per menjar a dues mans

Restaurants, Menjar ràpid

Las Empas

icon-location-pin Gràcia

Aquest local de menjar ràpid està especialitzat en empanades; volen demostrar que a tot el món s'en fan de bones. I proposen a la clientela que publiquin la seva recepta favorita al Facebook de Las Empas: la que tingui més 'likes' entrarà a la carta. El seu aspecte és de les clàssiques crestes congelades de supermercat, però fetes a ma i casolanes. Alguns sabors? La catalana, d'escalivada calenta, o la siciliana, amb carn picada de vedella, ceba, orenga, panses, pinyons i tomàquets secs. Un lloc ideal per agafar el menjar i córrer per Gràcia.

Time Out diu
Restaurants, Menjar ràpid

La Taguara

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Es dediquen, en exclusiva, a fer i vendre l'arepa, el mos veneçolà de carrer per excel·lència. En un ambient d'allò més cuidat i modern, val a dir. L'arepa és una mena d'entrepà fet amb massa de blat dura i compacta, farcida amb ingredients com frijoles i carne mechada. En tenen moltes de diferents, són molt recomanables: si no les heu tastat mai, us semblaràn a mig camí entre el taco i la cuina cubana.

Time Out diu
Advertising
L'angolino
©Maria Dias
Restaurants, Italiana

L'Angolino Focacce

icon-location-pin El Poble-sec

Les germanes Blescia, Imma i Teresea –italianes de la Basilicata– han convertit una antiga botiga de pinsos en quelcom molt més agradable i saborós: una focacceria on fan rendir les receptes de la iaia. Les seves focaccies són molt flonges i porten molta aigua, però no fins als extrems d’aquelles de franquícia que semblen coixins. La friarelli –mozzarella, salsitxa fresca i, atenció, grelos saltats– és boníssima, i a part d’una extensa varietat també ofereixen una fórmula de plats del dia –temptadora lasanya de bolets i un pollastre amb Chianti– i menú econòmic. Cuina ininterrompuda. I bones postres, també.

Restaurants, Mexicana

La Taquería

icon-location-pin Eixample

Els seus propietaris, mexicans, diuen que fan "menjar de carrer mexicà". I el fan del bo: els seus 'tacos' –demaneu els clàssics de pastor– són fenomenals, i les 'quesadilles' artesanes, eviten el 'cheddar' industrial. Disposen de tot un repertori de delícies informals mexicanes, i els caps de setmana preparen receptes tradicionals com els 'aguachiles' o el pollastre amb 'mole'. La interacció de propietaris i clients també és un punt apart: mexicà modern i colorista.

Advertising
Restaurants

Comaxurros

icon-location-pin Sant Gervasi - La Bonanova

La pastisseria Canals ha obert aquest espai annex on aplica als xurros tot el seu saber fer pastisser: els xurros normals es fornejen cada vint minuts i es fregeixen amb oli d'oliva verge extra; els de xocolata són deliciosos. També n'hi han de farcits amb gerds, i fins i tot uns que imiten la patata brava, el xurrito bravo, però en realitat són dolços amb salsa de vainilla. El seu interiorisme està imspirat en una parada de xurros, i per 1,80 teniu set xurros amb cafè gratis.

Time Out diu
Restaurants, Marisc

La Muscleria

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

L'únic restaurant de Barcelona dedicat exclusivament al musclo. Els podreu trobar gratinats, arrebossats, amb bacallà, espinacs, al vapor, a la sidra... I per descomptat també a la belga: una bona cassola de musclos amb patates fregides.

Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

Piadina

icon-location-pin Gràcia

Els italians tenen grans entrepans: com ara la piadina, aquella mena d’encreuament entre entrepà i crep. Per menjar-ne una amb garanties us recomanem l’especialitat de La Piadina: la porchetta, que va farcida de suau formatge fontina i garrinet al forn. Tenen 29 varietats per emportar, tot i que la clàssica és amb formatge stracchino i ruca.

Restaurants, Cuina internacional

Mercat Princesa

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Aquest marco-espai, ubicat al Born en un palauet del segle XIV, ofereix setze propostes gastronòmiques, cadascuna en una barra diferent, i el client pot optar per fer colzes en algunes o agafar el menjar i emportar-se'l a una zona comú. Les opcions són molt variades: cuina vietnamita –hi té parada Ly Leap–, truites i ous molt ben treballats, planxa, sushi, vermut i llaunes, pintxos, cuina italiana, ibèrics, fregits andalusos... Segur que alguna cosa us agradarà, i us hi podeu gastar el que volgueu.

Time Out diu

També t'agradarà

Restaurants

Menjar pintxos a Barcelona

Gran plaer basc en petit format Esmolem l'escuradents i fem el rànquing dels pintxos més saborosos de Barcelona. Prepareu els colzes per fer-vos lloc a les barres basques amb més bon gust de la ciutat! Coneixes més llocs de pintxos indispensables? Ens ho pots dir als comentaris de sota. El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la cap

Menjar d'hivern

El fred no ha passat: aquesta contundent cuina de cullera us escalfarà el cos i l'ànima Gelida Un bar i restaurant dels que no en queden, amb plats per a pressupostos ajustats i bons paladars. L'esmorzar de forquilla és per llepar-se els dits. I a l'hora de dinar, prepareu-vos per a un àpat comunitari i uns primers i uns segons deliciosos, amb quasi trenta referències de plat a la carta. El capipota, el braó i el bacallà són excel·lents. Regueu-ho tot amb un bon vi de Gelida. –R.M El Asador de Aranda Sens dubte, el millor asador de la ciutat. I ell millor representant de Castella a l'hora del picadillo, la 'longaniza' o el 'chorizo'. Però el que veritablement destaca és el delicadíssim lletó d'ovella 'churra' rostit amb sagí de porc fresc i un extraordinari garrí segovià. El rosteixen durant sis hores en un forn de llenya i arriba a taula trossejat i només untat am un xic del seu propi greix, la qual cosa li dona la seva característica pàtina daurada. Excel.lent producte , sempre presentat en cassoles de fang. –M.A Agut Barcelona té la riquesa de disposar d’alguns llocs que el pas dels anys millora. Moltes vegades oblidats, alguns tenen, a més, el plus d’haver-se modernitzat sense excessos, per posar-se al dia amb l’exigència de qualitat i bons productes que demana la clientela. Un d’aquests casos és l'Agut del carrer d’en Gignàs, un dels primers bons restaurants que vaig conèixer quan vaig arribar a Barcelona en els anys setanta. Allà vaig saber que existia l’allioli i a par

Advertising
Restaurants, Argentina

Restaurants argentins

10 establiments que agradarien al 'Tata' Martino A Barcelona tenim excel·lents ambaixadors gastronòmics dels fogons argentins. Tasteu sense haver de creuar l'Atlàntic les millors especialitats de la cuina argentina: matambre, milaneses, empanades, 'asados'... ¿Trobes a faltar algun restaurant argentí important? Ens ho pots dir en els comentaris de sota. 9 Reinas Un restaurant argentí d'alta volada, amb carns de tot el món i pasta feta a mà. Sovint hi trobareu cares conegudes de l'esport. Un dels propietaris és l'exjugador de l'Espanyol, Martín Posse. R.M Vinya Rosa Argentina Aquest molt agradable punt argentí ofereix una molt bona relació qualitat-preu en les seves especialitats de carn a la brasa. Puerto Madero Puerto Madero és a Buenos Aires sinònim de bona cuina, sobretot de bona graella i carns rostides, ja que des de la seva remodelació en espai lúdic i comercial s'hi han instal·lat les principals parrillas de la ciutat. Potser els propietaris d'aquest restaurant barceloní van posar aquest nom al seu establiment per cridar l'atenció dels qui han tingut la sort de menjar algun dels bifes extraordinaris que s'hi fan allà. Però el que potser no sospitaven era que ho farien gairebé tan bé com allà, amb les limitacions òbvies de la distància pel que fa als productes. La fórmula pensada per Sebastián, Yann i Pere ha estat un encert. Des de l'hora dels esmorzars es poden assaborir especialitats argentines. Esmorzars amb facturas (pastisseria típica argentina), tapes d'

El Perú més popular

Adreces bones, boniques i barates Encara que sembli que assistim a l'any zero de la cuina peruana a Catalunya i a Espanya -Tanta, primera ambaixada de Gastón Acurio, imminent obertura de Pakta, el peruà nikkei dels germans Adrià, el Perú com a gastronomia convidada a Madrid Fusión- no creiem que us descobrim la sopa d'ají de gallina si diem que a Barcelona, abans d'aquesta fal·lera, ja hi havia vida andina comestible i saborosa, i molt més econòmica que la del visionari Acurio. El símbol dels pebrotsSobre Acurio hi ha diversitat de criteris, esclar. Patricia Oliveros, que va obrir el restaurant El Señorío fa cinc anys -immillorable opció per dinar al tristoi tram muntanyós de Còrsega-, només té bones paraules: "És un cuiner diferent i creatiu, cal tastar allò que fa, bé siguis peruà o català. La nostra és una cuina massa rica per estar tan apartada de tot; Acurio ha fet molt per ella". I està encantada que un excuiner seu hagi anat a treballar a Tanta. Encara que puntualitza que a casa seva només hi trobarem cuina criolla, "allò que els peruans mengen a casa". La carta, entenedora, dividida en entrants, cuina criolla i cebiches, té plats del dia i de festa major. I de la vasta cuina peruana Oliveros especifica que la seva màxima influència és la xinesa, que es fa evident en plats com un barroc arròs d'ànec o el wantun farcit de marisc. Qui ja estigui familiaritzat amb el repertori d'entrants on es tracta amb virtuosisme la patata, l'ají -salsa de gallina polvoritzada, amb ou

Advertising