Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Espina

  • Restaurants
  • Sagrada Família
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
L'espina
IRENE FERNÁNDEZ
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

L’Espina, un restaurant acabat de néixer, dóna motius de sobres per donar-lo a conèixer. Fonamentalment, la seva creació ha estat tan laboriosa com els esforços que ha de fer un salmó per nedar contracorrent. Però, sobretot, perquè és un contracorrent també pel fet d’haver substituït –tal com ho sentiu– un restaurant xinès amb més de 30 anys d’activitat...

I hi ha res més original, sobretot en una zona on han proliferat més d’una cinquantena de cuines orientals en els darrers anys com és el cas dels voltants de la Sagrada Família? Doncs bé, en Javier i la seva esposa, després de provar una vintena d’establiments de la zona, van lluitar contra la burocràcia per poder renovar un espai que estava condemnat. Malgrat la seva inexperiència, L’Espina ja s’ha imposat per la calidesa i senzillesa de la seva cuina, elaborada amb productes de qualitat i proximitat pel seu mateix propietari.

Proposa diàriament un menú de 8,90 € on es poden trobar plats sense gaires pretensions, però ben fets i emmarcats al to de la cuina catalana i de mercat. Però, de veritat, no per complir amb un pla de màrqueting. El dia del nostre “descobriment”, vam combinar menú i carta. Ho vam fer perquè ens van atraure uns cigrons amb botifarró de la carta, pelats per un bon remullat, carnosos però gens farinosos i molt però que molt gustosos. Plat senzill i vernacle si n’hi ha, com unes faves a la catalana, també tractat amb la mateixa manyaga i respecte que els anteriors. Les croquetes de rigor van ser un excel·lent aperitiu, ben privades d’oli de la fregidora i amb el seu farcit al punt.

Però el plat estrella del dia, que figurava al menú, va ser un pollastre al chilindrón. Bona peça, el pollastre tenia el seu punt just d’humitat, gust i tendresa. No hi havia excés de pebrot, i sí un tomàquet ben seleccionat i treballat sense pell, amb suficient resta per entretenir-se amb el pa, també de bona qualitat. Dóna gust trobar un lloc que en els seus primers passos ja anuncia que anirà per bon camí. El normal si s’aplica la seva filosofia de “servir un menjar senzill, sa i gustós que no trobem en aquesta zona” seria que es produís l’èxit que va tenir en la seva primera etapa. De nit obre els dijous, divendres i dissabtes, i els diumenges al migdia hi ha uns canelons excel·lents. Atenció els dijous, la paella i els arrossos de la carta caldosos o secs.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Còrsega, 550
Eixample
Barcelona
08025
Contacte
93 455 73 47
Transport
Sagrada Família (M: L2, L5)
Preu
25 € aprox.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà