Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Racons especials pels aficionats al vi i al cava

Racons especials pels aficionats al vi i al cava

Cellers tradicionals on gaudir dels vins de sempre

Bar Bodega Cal Pep
©MariaDias Bar Bodega Cal Pep
Per Time Out en col·laboració amb Codorniu |
Advertising

A Barcelona hi ha cellers que són veritables museus. Ara que la cultura bodeguera ha ressorgit, els amants del vi i del cava han recuperat part d’aquest emblemàtics establiments. Si tens ganes de prendre un bon vi, en un celler dels de sempre, aquí et deixem algunes pistes perquè puguis triar.

En el barri de Sants trobem la bodegueta de Cal Pep (Plaça de les Olles, 8. Sants), un petit local ple de xifons, on es conserven les antigues neveres de fusta de mercat. El seu propietari, l’Angel ha sabut adaptar-se als nous clients, oferint un assortiment de tapes marineres de primera qualitat: navalles, crancs, xipirons... però la veritable perla d’aquest establiment són els vins. Demana alguna de les seves varietats de vi negre, i aprofita per emportar-t'en algun altre a casa en una bóta de vi com es feia abans.

Aquest local és poc menys que un temple del Poble Sec, el Quimet & Quimet (Poeta Cabanyes, 25. Poble Sec) amb les seves quatre generacions de Quimets darrere la barra han sabut transformar aquest espai mític de les conserves. És petit i sempre està ple, en part per la seva interessant carta de vins negres, i la seva cervesa artesana.

Un dels cellers més de moda és els Sortidors del Parlament (Parlament, 53, Sant Antoni), amb la seva remodelació elegant i sòbria ha sabut convertir-se en un nou clàssic. A l'entrada trobem una selecció dels seus vins de capçalera, on destaquen els de la terra, amb alguns internacionals a un preu competitiu. Si esteu cansats del vemut, i us ve de gust alguna cosa fresca, aprofiteu per prendre una copa de cava ben gelat.

L’enfant terrible de la selecció és el Bar Brutal, una parada indispensable al barri del Born, la seva sòbria decoració fa que ens fixem en les més de 300 etiquetes de vins ecològics i biodinàmics, tots molts naturals. Can Cisa-Bar Brutal, és botiga i bar, la terrina de foie a la veneciana o la burrata artesana amb salmó fumat amb un bon vi blanc, són una veritable delícia.

Per últim, no ens volem deixar la Bodega Casas (Providència 91. Gràcia). Des de fa 50 anys serveixen bones racions d'embotits i formatges, ideals per acompanyar amb els seus vins de bóta. La seva amabilitat i el seu tracte familiar, et farán sentir com a casa.

Advertising