Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius per no perdre’s la festa de 75 aniversari d’Apolo

La mítica sala de concerts enceta una llarga sèrie de celebracions musicals amb un tret de sortida el 3 de març: una marató de 12 hores amb bandes locals prometedores que porta per nom ‘Escena Barcelona’

Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Publicitat

Arribar a fer 75 anys és tota una fita, tant si parlem de la vida d’una persona com d’una sala de concerts, i els responsables d’Apolo ho tenen molt clar: en el moment en què el club commemora tres quarts de segle en actiu dinamitzant la música a Barcelona, de dia i de nit, i en tots els estils possibles, aquesta circumstància s’ha de celebrar com cal. I ho faran amb un pla de concerts i activitats a la sala que ocuparà pràcticament un any sencer de la programació: sota el lema ‘Tot canvia. Res canvia’, Apolo vol reivindicar-se com un espai fonamental de la nostra cultura i aprofita el moment per fer reinventar-se, fent el que sempre han fet, però amb noves perspectives de futur. Fa poc es va re-obrir la sala desprès d’una profunda modificació de l’espai, i ara és el torn de la modificació de la proposta musical. Durant tot 2018 ho anirem veient, però ara per ara el que tenim més a prop és la festa inaugural, que tindrà lloc el 3 de març i que porta per nom ‘Escena Barcelona’, una marató de 12 hores de concerts i DJs on participaran molts dels noms emergents de l’underground musical de la ciutat. Aquí tens 5 motius pels quals no te l’has de perdre.

5 motius per no perdre’s la festa de 75 aniversari d’Apolo

Apolo és agitació musical

1. Apolo és agitació musical

Les sales de concerts i les promotores de concerts el primer que volen fer és que els seus negocis siguin rentables, i això significa que els funcionarà millor treballar amb artistes coneguts que amb desconeguts. Però això també implica que algú, abans de tot, hagi apostat pel nou talent emergent. En aquest sentit, l’Apolo sempre ha estat una casa d’acollida i benvinguda per noves bandes i artistes que comencen i que necessiten rodatge. Apolo està molt vinculada a Barcelona, entén que no es pot desenvolupar una escena local i un teixit creatiu excitant si no es donen oportunitats. ‘Escena Barcelona’ és una celebració en aquest sentit: és prendre contacte amb el futur de la nostra música. I a més, l’entrada és gratuïta de les 12.00 a les 00.00 hores.

Sempre amb el pop local

2. Sempre amb el pop local

Una branca important de la programació dissenyada per el dia 3 de març és que hi haurà moltes bandes indies en directe. El pop-rock sempre ha estat una predilecció de la sala Apolo, que està en l’origen del Primavera Sound modern, i per això hi haurà una representació important de grups amb guitarres animades i ben trenades, com Me and the Bees, Ran Ran Ran o bandes encara més joves i menys rodeades com Bruises o Wela, que han reforçat en els últims mesos els catàlegs de segells catalans com La Castanya, BankRobber o Hidden Tracks.

Guitarres encara més esmolades

3. Guitarres encara més esmolades

Quan l’Apolo va estar en l’epicentre del naixement de l’escena indie a Barcelona, va ser també perquè havia estat el refugi de moltes bandes de l’esfera punk. I en el moment de dissenyar el marató ‘Escena Barcelona’, el punk no pot faltar. Estarà representat en aquesta ocasió per noms com Pentina’t Lula, una banda furiosa de garatge –i, per tant, de so brut i urgent– o els sorollosos Las Ruinas. Aquesta branca engrescadora i ràpida del punk-rock es completa amb noves bandes autogestionades com Minima i Heather, les noves apostes del segell Famèlic de Vic.

Estats alterats de consciència

4. Estats alterats de consciència

En els últims anys, la psicodèlia rock ha estat un gènere que ha anat i ha vingut, i que en conjunt sempre ha estat present en l’actualitat musical. Ha estat fort i decisiu a Estats Units, i a Barcelona sempre hi ha hagut rèpliques de qualitat en un so que va més enllà de l’escena més purament pop, i que tracta el soroll com un recurs elegant i de gran bellesa. A ‘Escena Barcelona’ no pot faltar la psicodèlia, i aquesta estarà en mans de noms com Weint –el projecte de Daniel Ruiz al segell Custom Made– i RUNA, un desdoblament artístic d’alguns membres de la banda surf The Tiki Phantoms.

Ritmes urbans i de ball

5. Ritmes urbans i de ball

Finalment, i com a conclusió de la festa, hi haurà música electrònica, hip hop i altres sons de ball (o del futur), enllaçant amb la matinada del club Nitsa. Hi haurà dos projectes fronterers amb el pop –i amb gran protagonisme de les màquines enteses com artefactes de seducció i generadors d’emocions–, com Museless i Desert, i també una aposta per gèneres como el trap, el house y el techno amb artistes com MC Buseta i Khadijha Zhar (músiques urbanes), Veski i Vernon Sullivan (techno profund) i Alicia Carrera i SHD (música de ball clarament rupturista).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat