Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

  • Museus i institucions
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Publicitat

Time Out diu

L'arxiu disposa de més de 4 milions de fotografies i una sala d'exposicions temporals que es poden visitar gratis

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona és un centre dedicat a la conservació i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat. Va ser creat en 1931 i avui dia conserva més de 4 milions de fotografies des de 1844. Si us interessen les exposicions de fotografia, aquí podreu gaudir de mostres temporals de diverses temàtiques i artistes, sempre amb la ciutat de Barcelona com a eix principal.

Situat en la segona planta de l'antic Convent de Sant Agustí, aquest museu poc conegut de Barcelona compta, a més de la sala d'exposicions, amb una sala de consulta, sales de treball, laboratoris i dipòsits per a la custòdia de fotografies.

Horari i entrada a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Podeu visitar aquest espai cultural tots els dies de la setmana. De dilluns a dissabte, l'horari és de 10 a 19 h. Els diumenges i els festius (excepte l'1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de setembre), de 10 a 14 h.

L'entrada a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona és gratis, així que podeu visitar les seves exposicions temporals sense cap cost.

A més, també podeu accedir a la sala de consulta amb cita prèvia, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres i dijous també de 16 a 18 h. O, si ho preferiu, consultar el seu catàleg en línia.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Pl. Pons i Clerch, 2
Ciutat Vella
Barcelona
Transport
Arc de Triomf (M: L1), Jaume I (M: L4)
Preu
Gratis
Horaris
De dl. a ds. de 10 a 19 h. Dg. i festius de 10 a 14 h

Què hi ha ara mateix

Josep Lluís Pellicer a l'Arxiu Fotogràfic

  • Exposicions

El dibuixant Josep Lluís Pellicer utilitzava la fotografia per inspirar-se i fins i tot com a model de còpia per als seus dibuixos. Durant la seva trajectòria professional va col·leccionar-ne un miler, de temàtiques com paisatges rurals i urbans, aspectes etnogràfics i militars, estudis del cos humà, models vegetals i animals… La nova exposició de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona es capbussa en gairebé 200 fotografies -entre les mil que formen part de la col·lecció- que Josep Lluís Pellicer, així com molts pintors i dibuixants de la segona meitat del segle XIX, adquirien a les llibreries i cases de gravats per inspirar-se.  El recull preuat de fotografies d'aquest artista inspirat ens permet, no només exemplificar els motius que despertaven el seu art com a il·lustrador, sinó també copsar la manera com la societat europea es mirava el món en aquell moment a través dels ulls d'uns fotògrafs singulars. 

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà