Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fundació Joan Miró

  • Museus i institucions
  • Sants - Montjuïc
Fundació Joan Miró
© Maria DiasFundació Joan Miró
Publicitat

Time Out diu

La Fundació té la col·lecció pública més completa d'obra de Joan Miró, integrada per pintures, escultures, ceràmiques, tèxtils, gravats i dibuixos de l'artista de totes les èpoques. Josep Lluís Sert, arquitecte cofundador del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània) i gran amic de Joan Miró, va dissenyar aquest gran museu al parc de Montjuïc. Accessible, lluminós i airejat, les parets blanques i els arcs acullen una col·lecció de més de 104.000 peces, així com gairebé tots els dibuixos de Miró, unes 8.000 referències.

Detalls

Adreça
Parc de Montjuïc, s/n
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1, L3; FGC)
Preu
Entrada general 12 €. Reduïda, 7 €. Exposicions temporals: Adults, 7 €. Reduïda 5 €. Espai 13: 2.50 €
Horaris
De dt. a dv., de 10 a 18 h. Dj., fins a les 21.30 h. Ds 10 a 20 h. Dg. i festius, de 10 a 14.30 h. Dl. no festius, tancat

Què hi ha ara mateix

Paul Klee i els secrets de la natura

Paul Klee va passar la vida fascinat per la natura: l'observava, l'estudiava i n’extreia conclusions. Podem dir que els arbres, les plantes, les flors i els fenòmens geològics i atmosfèrics es van convertir en el seu refugi artístic i també vital, sobretot quan, els darrers anys de la seva vida, va conviure amb una malaltia degenerativa.  Aquesta mostra de la Fundació Miró en col·laboració amb el Zentrum Paul Klee de Berna se centra en la natura com a motiu d’inspiració artística i recurs pedagògic.  L’exposició es divideix en quatre àmbits: Anys formatius: l’estudi de la natura com a descoberta de la personalitat artística (1883-1911) Viatge a Tunísia i Primera Guerra Mundial: la natura com a enigma i evasió (1912-1920) Docència a la Bauhaus: l’anàlisi dels fenòmens naturals (1921-1931) Síntesi i identificació: el darrer període (1932-1940) A més, a cada àmbit es relacionen obres de Klee amb quatre peces d'altres artistes que també van investigar aspectes fenomenològics naturals, però que, pel fet de ser dones, no han rebut l'atenció ni el tractament que mereixien: són Gabriele Münter, Emma Kunz, Maruja Mallo i Sandra Knecht qui, des d'una mirada queer va abordar en el seu art temàtiques com el paisatge, la ramaderia o la vida rural.

Cicle de ioga a la Miró

  • Ioga i pilates

Segurament estarem d'acord: l'espai i entorn de la Fundació Miró són espectaculars. Si passejar-hi ja és relaxant, imagineu-vos fer-hi ioga. Si us ha agradat la idea, amb 'Ioga a la Miró' podreu comprovar el potencial comú de l’art i el ioga per a l’autoconeixement, amb un cicle de setze trobades, que es pot fer tot complet o per sessions, accessibles a tothom. L'obra de Joan Miró té un vessant espiritual molt rellevant, i és que, cap al 1920, inicia un camí que enllaça amb la tradició espiritual que l'acompanyarà per sempre més. El seu interès pel taoisme i la influència de la filosofia zen es poden observar a totes les seves obres.   El cicle inclou diferents estils de ioga per a tots els públics: pràctiques més dinàmiques com les de kundalini, o més meditatives com el kirtan o els banys de gong. Totes les sessions parteixen de l'observació, la presa de consciència del cos, la pràctica i la integració d'aquestes tres fases. El preu de les entrades és de 10 € pels amics de la fundació Joan Miró i de 12 € per l'entrada general i ja es poden comprar a la seva pàgina web.

Publicitat
També t'agradarà