Museu Picasso
Museu Picasso
  • Museus i institucions

Les habitants del Museu Picasso

El Museu Picasso proposa redescobrir i conèixer les dones pintades per l’artista de la seva col·lecció permanent amb visites especials

Publicitat

Time Out diu

Les protagonistes dels retrats de Picasso són també les protagonistes d’aquest Mes de la Dona 2022 al museu del carrer de Montcada. I és que, tots els dissabtes del mes, tindran lloc unes visites especials en les què podrem saber qui són aquestes dones que l’artista va prendre com a models i, a través d’elles, podrem explorar els diversos rols femenins al segle XX.
Tot i encarnar la figura de l’artista modern de principis del segle XX i representar tot un canvi de paradigma artístic, l’obra de Pablo Picasso mostra un afany de mantenir la presència de la figura de la model. Malgrat els canvis estilístics que afronta el pintor al llarg de la seva trajectòria, el retrat femení està sempre present, fent del llenç la barrera que separa el ‘voyeur’ de la musa, joc que acaba anul·lant la individualitat de qui és pintat. I aquestes visites volen, precisament, posar en valor aquestes individualitats. Les de figures com Josefa Ruiz Blasco, la tieta soltera de l’artista, o Lola Picasso, la germana de rostre desdibuixat. I també Nana i Margot, dones modernes del París de l’època. Tota una oportunitat per conèixer-les millor, feu la vostra reserva prèvia i no us ho perdeu!

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà