Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Picasso

  • Museus i institucions
  • Ciutat Vella
  1. shutterstock_41824255.jpg
    Museu Picasso
  2. DissapteMuseuPicasso2.jpg
  3. Museu Picasso
    © Scott ChasserotMuseu Picasso
Publicitat

Time Out diu

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l'any 1963, acull un fons de més de 3.800obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d'exposicions temporals.

El museu va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció. Hi ha una sala dedicada als retrats que li va fer Picasso –el més conegut, el del període blau– i els gargots de Sabartés. La millor part del museu és la sèrie completa dels 58 llenços basats en Las Meninas de Velázquez, donada pel propi Picasso després de la mort de Sabartés. L'exposició acaba amb linoliografies, gravats i meravellosa col·lecció de ceràmiques donada per la vídua de Picasso.

Detalls

Adreça
Montcada, 15-23
Born
Barcelona
08003
Transport
Jaume I (M: L4)
Preu
Col·lecció permanent: 11 € – reduïda 7 €. Exposició temporal: 6,50 € - reduïda 4,50 €. Entrada combinada (col·lecció + exposició temporal): 14 € - reduïda 7,50 €. Accés gratuït dijous a la tarda de 18 a 21.30 h i el primer diumenge de mes, de 9 a 19 h. Jornada de portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.
Horaris
De dt. a dg. de 10 a 19 h.

Què hi ha ara mateix

Brigitte Baer. Picasso i els gravats

'Brigitte Baer. Picasso i els gravats' és una de les dues noves exposicions que el Museu Picasso ha inaugurat aquest estiu. La mostra, que es pot visitar fins al 20 d’octubre, és una recopilació del treball de recerca que la historiadora Brigitte Baer va fer sobre l’obra gràfica de Picasso. L’arxiu, que s’exposa per primera vegada al públic juntament amb una selecció de gravats del Museu, té com a nucli les fitxes catalogràfiques de l’obra gràfica de l’artista malagueny, juntament amb les més de dotze mil fotografies que reprodueixen la seva obra. L’exposició també consta de catàlegs raonats publicats amb anotacions de Baer i els més dels seus trenta manuscrits originals, així com de correspondència professional que completen el fons documental.  La mostra –com també l’altre inaugurada aquest estiu, 'Picasso- Clergue'– mostra part de l’extens arxiu del Museu Picasso i és comissionada per Emmanuel Guigon,  Sílvia Domènech i Núria Solé.  

Exposició Picasso- Clergue

Picasso-Clergue és una de les dues noves exposicions que el Museu Picasso ha inaugurat aquest estiu. La mostra, que es pot visitar fins al 20 d’octubre, presenta en forma de crònica una selecció d’imatges d’entre les més de 600 que el fotògraf Lucien Clergue va fer a Picasso al llarg de les seves nombroses trobades al sud de França, on tots dos van viure.  Clergue tenia dinou anys quan va fotografiar per primera vegada a l’artista malagueny. Tots dos es van trobar en sortir d’una corrida de toros a Arle l’any 1953 i, d’allí, va sorgir una amistat que es va perllongar fins a la mort de Picasso. L’afinitat entre els dos artistes va permetre documentar petits episodis de la vida del pintor on apareix tendre i pensatiu, atrapat en el seu dia a dia. La selecció d'imatges és alhora un àlbum de família i el diari d’una amistat.   L’exposició –com també l’altre inaugurada aquest estiu, 'Brigitte Baer. Picasso i els gravats'– mostra part de l’extens arxiu del Museu Picasso i és comissionada per Emmanuel Guigon i Sílvia Domènech.  

Publicitat
També t'agradarà