Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Picasso

 • Museus i institucions
 • Ciutat Vella
 1. shutterstock_41824255.jpg
  Museu Picasso
 2. museu picasso
  © Juan ÁvilaMuseu Picasso
 3. Pati del Museu Picasso
  Foto: Museu PicassoPati del Museu Picasso
Publicitat

Time Out diu

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic el 1963, acull un fons de més de 5.000 obres d'art que componen la col·lecció permanent i ofereix una programació dilatada d'exposicions temporals.

El museu va ser creat per voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que en va donar la col·lecció. Inicialment, Sabartés es va plantejar crear el museu a Màlaga, però va ser el mateix Picasso qui el va animar a fundar-lo a Barcelona.

El Museu Picasso està ubicat a cinc palaus gòtics que representen una de les millors mostres d'arquitectura civil de l'època medieval. A l'interior dels palaus, hi ha pintures del Període Blau, la sèrie completa de 58 llenços basats en Las Meninas de Velázquez, linoleografies, gravats i una meravellosa col·lecció de ceràmiques.

Quin dia és gratuït el museu de Picasso?

Com molts museus de Barcelona, el Museu Picasso obre de franc el primer diumenge del mes. A més, també es pot visitar de manera gratuïta els dijous a la tarda a partir de les 17 h, i els dies de portes obertes: el 12 de febrer (per Santa Eulàlia) el 18 de maig (el Dia Internacional dels Museus) i el 24 de setembre (per la Mercè). La botiga i la sala 0 del museu, així com tot el corredor de la planta baixa, són d'entrada lliure cada dia.

Quant val l'entrada al museu de Picasso?

Visitar la col·lecció permanent del Museu Picasso costa 13€ (12€ si compres l'entrada en línia), mentre que les exposicions temporals costen 7,5€ (6'5€ en línia). El museu ofereix la possibilitat de visitar la col·lecció permanent i les exposicions temporals per 15€ (14€ en línia). A més, hi ha entrades reduïdes per a les persones de 18 a 25 anys, els titulars del carnet de Biblioteques de Barcelona, els estudiants universitaris degudament acreditats, les persones de 65 anys en endavant i les persones a l'atur o titulars de la targeta rosa reduïda.

Quantes obres hi ha al Museu Picasso de Barcelona?

La col·lecció del Museu Picasso està integrada per unes 5.000 peces realitzades a Màlaga, La Corunya, Barcelona, Madrid i Horta de Sant Joan. Les obres del museu són testimonis de la sòlida formació acadèmica de l'artista i de la seva forta personalitat artística, fet que converteix el Museu Picasso en un centre de referència per a l'estudi de l'obra primerenca de l'artista i els anys formatius.

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Montcada, 15-23
Born
Barcelona
08003
Transport
Jaume I (M: L4)
Preu
Col·lecció permanent: 12 € – reduïda 7 €. Exposició temporal: 6,50 € - reduïda 4,50 €. Entrada combinada (col·lecció + exposició temporal): 14 € - reduïda 7,50 €. Accés gratuït dijous a la tarda de 18 a 21.30 h i el primer diumenge de mes, de 9 a 19 h. Jornada de portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.
Horaris
De dt. a dg. de 10 a 19 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà