Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Picasso

  • Museus i institucions
  • Ciutat Vella
  1. shutterstock_41824255.jpg
    Museu Picasso
  2. DissapteMuseuPicasso2.jpg
  3. Museu Picasso
    © Scott ChasserotMuseu Picasso
Publicitat

Time Out diu

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l'any 1963, acull un fons de més de 3.800obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d'exposicions temporals.

El museu va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció. Hi ha una sala dedicada als retrats que li va fer Picasso –el més conegut, el del període blau– i els gargots de Sabartés. La millor part del museu és la sèrie completa dels 58 llenços basats en Las Meninas de Velázquez, donada pel propi Picasso després de la mort de Sabartés. L'exposició acaba amb linoliografies, gravats i meravellosa col·lecció de ceràmiques donada per la vídua de Picasso.

Detalls

Adreça
Montcada, 15-23
Born
Barcelona
08003
Transport
Jaume I (M: L4)
Preu
Col·lecció permanent: 11 € – reduïda 7 €. Exposició temporal: 6,50 € - reduïda 4,50 €. Entrada combinada (col·lecció + exposició temporal): 14 € - reduïda 7,50 €. Accés gratuït dijous a la tarda de 18 a 21.30 h i el primer diumenge de mes, de 9 a 19 h. Jornada de portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.
Horaris
De dt. a dg. de 10 a 19 h.

Què hi ha ara mateix

Barthélémy Toguo

  • Art contemporani

Tothom sap que Picasso coneixia l’art africà i aquest li va servir d’inspiració pel desenvolupament del cubisme. Però, què passa a l’inrevés? Quina relació pot tenir un artista africà contemporani amb l’obra de Picasso?  El Museu Picasso vol donar una resposta a aquesta qüestió amb exposició monogràfica de Barthélémy Toguo, un artista contemporani camerunès, que compta amb algunes de les seves obres més emblemàtiques i creacions inèdites fetes in situ a Barcelona. Entre elles hi ha l’obra ‘Rwanda 1994’, que l’artista va concebre pensant en el Guernica i també ‘Les Menines’ de Toguo, una reinterpretació del famós quadre de Velázquez que també va fascinar a Picasso.   Les pintures, murals, escultures, ceràmiques i performances de Toguo dialoguen amb l’obra de Picasso per descobrir-nos que els dos artistes comparteixen una mirada artística i, sobretot, el compromís polític de l’art. L’obra de Toguo dialoga amb els episodis dolorosos de la història de la humanitat, com l’esclavisme colonial, l’exili, la precarietat, les discriminacions racials i l’explotació de la natura.  A més, Toguo aborda temes que també són presents en les composicions picassianes, com la representació de la figura humana, a la indistinció entre gèneres, a la hibridació i la continuïtat entre allò humà, animal i vegetal.

Daniel-Henry Kahnweiler. Marxant i editor

Marxant, editor i escriptor. Daniel-Henry Kahnweiler va ser un “home de les arts”. Es va interessar especialment pel cubisme i va promoure artistes de renom com Georges Braque, Pablo Picasso, André Derain i Maurice de Vlaminck, Juan Gris i Fernand Léger, projectant-los internacionalment. Amb motiu de l’Any Picasso, aquesta mostra recorre la complicada vida del marxant, marcada per l’impacte de les dues guerres. Descobrireu com es va implicar a la Sala Gaspar, fent possible que el públic barceloní pogués admirar l’art de Picasso en plena dictadura franquista. 

Publicitat
També t'agradarà