Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Art i museus

Art i museus

Museus, galeries, exposicions i tot el que necessites saber per estar al dia

Art Nou 2020: 6 exposicions que has de visitar
Art

Art Nou 2020: 6 exposicions que has de visitar

Artistes del panorama local presenten nous projectes a les galeries de la ciutat

Museus que obren gratis els diumenges
Art

Museus que obren gratis els diumenges

És primer diumenge de mes! Anem de museus... gratis

Exposicions de fotografia a Barcelona
Art

Exposicions de fotografia a Barcelona

Per descobrir els referents i nous talents de la disciplina

Les millors exposicions de Barcelona
Art

Les millors exposicions de Barcelona

Els museus i galeries ens esperen amb novetats i exposicions prorrogades!

Reobren els museus: dates i descomptes
Notícies

Reobren els museus: dates i descomptes

Els museus obren de forma esglaonada, limitant l'aforament i amb descomptes durant el mes de juny

Exposicions recomanades

Barbara Hammer. Sisters!
Art

Barbara Hammer. Sisters!

Primera retrospectiva realitzada en el context espanyol de Barbara Hammer (Los Angeles, 1939 - Nova York, 2019), una de les autores més influents del cinema experimental i activista nord-americana, pionera a explorar políticament la vida i la sexualitat lesbiana i el significat de la mort, així com les històries personals i col·lectives dels qui pateixen la marginació social. L'exposició descobreix un treball de cinc dècades, amb 83 pel·lícules (films entre curtmetratges i de llarga durada, experimentals o més documentals), a més d’una enorme producció de collages, dibuixos, performances, fotografies i instal·lacions.

Daido Moriyama: A Diary
Art

Daido Moriyama: A Diary

Exposició al voltant del fotògraf japonès Daido Moriyama, guardonat el 2019 amb el prestigiós premi Hasselblad. Es tracta d'un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat per l'enfocament radical dels seus temes i per l'aproximació a la disciplina. 'A Diary' repassa les cinc dècades de carrera de Moriyama, qui va captar la vida a la ciutat i el caos de l'existència quotidiana amb un llenguatge a cavall entre l'il·lusori i el real. 

Nalini Malani. No em sents
Art

Nalini Malani. No em sents

Exposició de l'artista índia Nalini Malani, guardonada amb el Premi Joan Miró 2019. La seva trajectòria artística, que s'inicia amb el dibuix anatòmic i botànic, està marcada pel pensament feminista, la denúncia i condemna de la violència cap als més vulnerables, la injustícia global i la crisi climàtica. La iconografia de Malani, particular i bellíssima, beu de la mitologia antiga, connecta la tradició local amb l'universal, és una simbiosi entre Orient i Occident, i hi destaquen personatges com la profetessa Cassandra. L'exposició recull dibuixos, instal·lacions i animacions, a més de citacions de les lectures que inspiren l'artista.

Oriol Vilapuig. Son. Empremtes de les Valls d'Àneu
Art

Oriol Vilapuig. Son. Empremtes de les Valls d'Àneu

Intervenció del pintor i artista català Oriol Vilapuig a partir de la descoberta de les piques baptismals i d’oli a les esglésies de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà. El relat sorgeix a partir de la tècnica del 'frottage', un procediment que permet que les imatges apareguin per contacte, donant així visibilitat als baixos relleus esculpits a les piques. El projecte es presenta a les sales del romànic del MNAC i dialoga amb un muntatge visual d'imatges projectades procedents d'arxius i publicacions, un atles visual inabordable que dilueix o reforça el que passa 'entre imatges', i una publicació especial que recull totes les imatges.

Takis
Art

Takis

Primera mostra individual de l'artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis, 1925-2019) a Barcelona. Va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant les energies que ens envolten, com el magnetisme o l'electricitat i aspirava a fer l'energia visible: "M'agradaria fer visible aquest món invisible, incolor, no sensual i nu que no ens pot irritar la vista, el gust ni el sexe", deia l'artista. Les seves escultures-enginy es despleguen per les sales del museu en una exposició silenciosa i contemplativa.

Les 10 expos que has de veure

Arquitectura de Barcelona

10 edificis d'arquitectura singular
Art

10 edificis d'arquitectura singular

Els edificis barcelonins que han marcat tendència

Descobrim 5 joies modernistes
Què fer

Descobrim 5 joies modernistes

Les obres 'art noveau' menys conegudes

10 edificis amb molt disseny
Museus i institucions

10 edificis amb molt disseny

10 obres que han estat guardonades amb el premi FAD.

25 joies arquitectòniques de BCN
Art

25 joies arquitectòniques de BCN

Un recorregut per 25 edificis emblemàtics de la ciutat

Arquitectura prop del mar
Art

Arquitectura prop del mar

Una passejada pel litoral barceloní amb excusa arquitectònica

La cripta de la colònia Güell
Art

La cripta de la colònia Güell

5 coses que ignoràvem de l'obra més sorprenent d'Antoni Gaudí

Les principals galeries d'art

ProjecteSD
Art

ProjecteSD

ProjecteSD és un espai que la galerista Silvia Dauder ha convertit en punt de referència amb un aposta pel diàleg entre artistes consolidats i autors joves, amb treballs de diferents temps i contextos. La seva capacitat per arriscar, el programa imprevisible i la línia més reflexiva–conceptual són altres basses d'aquesta galeria de l'Eixample.

Marlborough
Art

Marlborough

El 2006 s'establia Marlborough a Barcelona, després del naixement a Londres en 1946 d'aquesta galeria de caràcter familiar. Al seu historial destaquen per haver estat els primers a presentar els expressionistes alemanys a Londres i per haver representat artistes de talla, com Oskar Kokoschka, Henry Moore, Francis Bacon, Victor Pasmore i Lucian Freud. A Barcelona i Madrid representen Juan Genovés, Luis Gordillo, Soledad Sevilla, Manolo Valdés, Tadanori Yamaguchi i el llegat de Lucio Muñoz, entre d'altres.

Senda
Art

Senda

Històrica galeria de Barcelona, nascuda als 90. L'espai de Carlos Duran i Chus Roig destaca pel seu eclecticisme; fugen del pensament unidireccional, diuen, i aposten per tot tipus de llenguatges artístics. Treballen amb noms consolidats com Miralda, Jaume Plensa, Anna Malagrida, Gino Rubert i Yago Hortal, de la nova fornada d'artistes plàstics.

Galeria Mayoral
Art

Galeria Mayoral

Des de 1989 a Mayoral són especialistes en l'art de la potsguerra espanyola, on van brillar Millares, Saura i Chillida, i també en els artistes que van integrar el moviment Dau al Set, encapçalat per Tàpies, Brossa i Cuixart. També treballen amb els grans artistes del segle XX, Magritte, Calder, Chagall i els que van tenir una vinculació especial amb Catalunya, com Miró, Picasso, Dalí. Les seves mostres acostumen a ser cites imprescindibles, fruit del resultat d'un exhaustiu procés de recerca i documentació.  

Més galeries d'art

Els principals museus

Fundació Joan Miró
Museus i institucions

Fundació Joan Miró

Josep Lluís Sert, arquitecte cofundador del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània) i gran amic de Joan Miró, va dissenyar aquest gran museu al parc de Montjuïc. Accessible, lluminós i airejat, les parets blanques i els arcs acullen una col·lecció de més de 104.000 peces, així com gairebé tots els dibuixos de Miró, unes 8.000 referències. És la col·lecció pública més completa d'obra de Joan Miró, integrada per pintures, escultures, ceràmiques, tèxtils, gravats i dibuixos de l'artista de totes les èpoques.

Museu Picasso
Museus i institucions Compra aquí

Museu Picasso

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l'any 1963, acull un fons de més de 3.800obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d'exposicions temporals. El museu va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció. Hi ha una sala dedicada als retrats que li va fer Picasso –el més conegut, el del període blau– i els gargots de Sabartés. La millor part del museu és la sèrie completa dels 58 llenços basats en Las Meninas de Velázquez, donada pel propi Picasso després de la mort de Sabartés. L'exposició acaba amb linoliografies, gravats i meravellosa col·lecció de ceràmiques donada per la vídua de Picasso.

Comprar
Macba. Museu d'Art Contemporani
Museus i institucions

Macba. Museu d'Art Contemporani

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'impressionant edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. Vol transmetre l'art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l'art i la cultura. Si us perdeu, seguiu el soroll que fan els skaters.

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Museus i institucions Reserva en línia

Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Palau Nacional, edifici emblemàtic de l'Exposició Internacional de 1929, és la seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, que conté peces de totes les arts (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, fotografia i numismàtica) i que té la missió d'explicar la magnitud de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. També s’exposa part de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, que estava al convent de Pedralbes, i el llegat de Francesc Cambó.

Reserva
Més museus i centres culturals

Art per a tothom

Exposicions gratis
Art

Exposicions gratis

Museus que obren gratis els diumenges
Art

Museus que obren gratis els diumenges

Els museus més curiosos
Què fer

Els museus més curiosos

Fotografia gratis aquí!
Art

Fotografia gratis aquí!