Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sessió NEO

  • Museus i institucions, Ciència i tecnologia
Ornitografies, de Xavi Bou
Xavi BouOrnitografies, de Xavi Bou
Publicitat

Time Out diu

Aquesta edició se centra en la representació gràfica de la informació per demostrar que es pot fer art amb dades, amb el fotògraf Xavi Bou com a protagonista

La tercera edició de les sessions NEO del CosmoCaixa explorarà les possibilitats expressives de la visualització de dades amb un seguit d'activitats repartides per diversos espais que es realitzaran entre les 18 h i les 23 h del 21 de maig.

El protagonista d'aquesta jornada serà el fotògraf Xavi Bou. Durant tota la jornada hi haurà exposada la mostra 'Ornitografies', on es pot apreciar la seva habilitat per captar la trajectòria de vol de les aus en fotografies estàtiques, gràcies a una tècnica innovadora. També es projectaran dos curts de l'autor. El primer està basat en aquest projecte, i començarà amb una selecció de fotografies per després mostrar la seva construcció final. El segon curt, 'Murmurations', mostra les grans concentracions d'estornells que es produeixen a l'hivern i la dansa que interpreten per evitar ser caçats pels falcons. Es faran tres sessions: a les 20 h, 21 h i 22 h. Abans de les projeccions, Bou farà una xerrada a les 19 h per parlar del seu projecte 'Ornitografies'.

Al planetari del CosmoCaixa es realitzaran cinc projeccions, una per hora des de les 18.30 h, de la nova peça de l'artista Alba G. Corral: Hinter 2021. Es tracta d'un entorn de realitat virtual creat amb eines de 3D que visualitza i explora els mons onírics marins, afegint-hi una capa sonora.

Finalment, el Grup Cúbic de Didàctica de les Matemàtiques de la UB ha dissenyat el joc de rol 'Coordenades i passejades aleatòries', que es realitzarà a la plaça de la Ciència. Es tracta de simular amb persones esdeveniments que tenen lloc al món abstracte de les matemàtiques.

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
cosmocaixa.org/es/neo
Adreça
Publicitat
També t'agradarà