Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 'Ariadne auf Naxos' al Gran Teatre del Liceu

'Ariadne auf Naxos' al Gran Teatre del Liceu

Música, Clàssica i òpera Gran Teatre del Liceu , El Raval dimecres 22 setembre 2021 - dilluns 4 octubre 2021
'Ariane auf Naxos'
Foto: Sara Blanch 'Ariane auf Naxos'

Time Out diu

El 22 de setembre arriba a la joia de La Rambla aquesta òpera del tàndem Strauss i el llibretista von Hofmannsthal amb direcció escènica de Katie Mitchell

Un clàssic com mai l'havíem vist abans a casa nostra! Del 22 de setembre al 4 d'octubre, Mitchell i Crimp ens porta una versió atrevida i provocadora d'aquesta grandíssima obra de 1912 basada en 'El burgès gentilhome' de Molière i el mite grec d'Ariadna i Bacus.
Amb les veus de Miina-Liisa Värelä, Johanni van Oostrum, David Pomeroy –tots tres debutant al Liceu- i Nikolai Schukoff, la producció ens condueix constantment pel contrast de les tradicions còmica i seriosa de l’òpera, de la tragèdia i la comèdia, l’amor i el desamor. Un efecte d’òpera dins de l’òpera que situa l'obra a la casa de l'home més ric de Viena, que ha organitzat una vetllada especial al saló, on s’hi representaran dues obres juntes: una peça humorística de l’estil 'commedia dell’arte' i 'Ariadne auf Naxos', una òpera seriosa segons la tradició del segle XVIII. El contrast crea tensió i hostilitat entre les dues companyies; la companyia d’òpera seriosa no vol barrejar-se amb l’altra i comencen els frecs i els menyspreus.
Mentre actuen tots a la vegada, la frívola Zerbinetta intenta convèncer la tràgica Ariadne que els homes són tots iguals i fins i tot intercanviables. Durant la representació, en la qual Ariadne lluita contra el desig de morir, també s’apunten qüestions sobre l’avortament, la vida i la mort, que queden resoltes en els minuts finals. El resum moral de l’òpera és que la creació és el producte del conflicte entre oposats; no hi ha formes pures, sinó que la vida, com l’art, és un laboratori d’idees i opcions en el qual tot és possible.
Ariadne integra aquesta imatge pirandelliana del “teatre dins del teatre” i, sota una capa d’aparent comicitat, amaga els disgustos de l’amor i de la vida. 
Deixeu-vos portar per l'excel·lència compositiva de Strauss fusionada en escena amb la creativitat, originalitat i impertinència d'aquesta reinterpretació que s'instal·la al Liceu.

Per Time Out en col·laboració amb Gran Teatre del Liceu

Detalls

Lloc de la ubicació Gran Teatre del Liceu
Web del lloc www.liceubarcelona.cat
Telèfon de la ubicació 93 485 99 00
Adreça La Rambla, 51-59
El Raval
Barcelona
08002
Transport Liceu (M: L3)

Dates i hores

També t'agradarà