Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Alba G. Corral / Palau de la Música Catalana
Foto: Alba G. Corral / Palau de la Música Catalana

Les 9 cites del cicle Palau Fronteres que exploren els límits de la música

El Palau estrena aquesta proposta que fusiona música amb arts visuals i arts escèniques per experimentar, transgredir i descobrir. Us ho expliquem!

Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

Trencar els límits de la música considerada clàssica, moderna o contemporània i explorar nous llenguatges a través de propostes híbrides i plantejaments escènics trencadors. Això és el que, a partir de l’11 de març, ens proposa el Palau de Música Catalana amb el cicle Palau Fronteres, format per nou propostes d’allò més experimentadores, que us faran gaudir de la música des d’un altre punt de vista. Trobareu fusions de folklore i electrònica, d’òpera i música contemporània, revisions de l’obra de Bach amb mirada de futur i visuals que portaran la música a una altra dimensió a càrrec d’Alba G. Corral, artista convidada d’aquesta temporada al Palau.
Nou cites que són tota una oportunitat per canviar la nostra percepció de la música clàssica. Reserveu dates!

Juan de la Rubia, Marco Mezquida & Alba G. Corral
Foto: Palau de la Música Catalana

1. Juan de la Rubia, Marco Mezquida & Alba G. Corral

Música clàssica, jazz i visuals per portar Bach cap el futur. Juan de la Rubia, organista de la Basílica de la Sagrada Família, fa tàndem amb Marco Mezquida, un dels màxims exponents de l'escena jazzística actual per presentar ‘Bach & forward’, un programa d’improvisacions sobre l’obra del mestre del Barroc. Tots dos són grans especialistes en improvisació i prometen reptes i rèpliques de piano, orgue i teclat, en una sessió irrepetible que comptarà amb la col·laboració de l’artista visual Alba G. Corral.

Dijous, 11 de març, 20 h.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
Foto: Palau de la Música Catalana

2. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

La formació multiètnica presenta ‘Nova era’, el seu últim treball, en aquesta cita al Palau de la Música Catalana. En ell es fan presents les melodies folklòriques que beuen de la tradició musical klezmer, rom, balcànica i mediterrània, així com el jazz i la música gitana. Música que traspassa fronteres, ens connecta amb el passat i ens impulsa cap el futur.

Diumenge, 14 de març, 20 h.

Publicitat
Rodrigo Cuevas
Foto: Palau de la Música Catalana

3. Rodrigo Cuevas

Agitació folklòrica i electrònica, humor, erotisme elegant, hedonisme i una posada en escena que combina elements vintage amb videoprojeccions i coreografies contemporànies. Rodrigo Cuevas, un dels artistes més inclassificables del moment, presentarà ‘Trópico de Covadonga’, un espectacle basat en les cançons del seu aclamat àlbum ‘Manual de Cortejo’, produït per Raül Refree, i que pivota entre els diferents codis i maneres ancestrals i actuals del festeig, la ronda i l’amor. Sorprenent i molt seductor!

Divendres, 19 de març, 20 h.
Dissabte, 20 de març, 20 h.

Carles Viarnès & Alba G. Corral
Foto: Palau de la Música Catalana

4. Carles Viarnès & Alba G. Corral

La música electrònica i els visuals es fusionen de la mà del pianista Carles Viarnès i de l’artista visual Alba G. Corral en aquest espectacle titulat ‘Temps perdut per a un art inútil’. Un projecte que neix de la inspiració d’Oscar Wilde i el seu ‘Retrat de Dorian Gray’ i que els ha portat a explorar la bellesa de la inutilitat de l’art, la contemplació que es perd i el temps que s’escapa sense remei a través de la combinació del piano, l’electrònica i els visuals.

Dissabte, 27 de març, 20 h.

Publicitat
Noa
Foto: Palau de la Música Catalana

5. Noa

La cantant israeliana presenta ‘Letters to Bach’, el seu particular homenatge al mestre Barroc. Una recreació de les peces immortals més populars del compositor a les quals Noa ha afegit lletres intel·ligents i plenes d’humor que tracten sobre una gran diversitat de temes. Reptes, anhels, conflictes i amors del món actual a través de melodies captivadores de Bach. El projecte, ideat per Noa i el guitarrista Gil Dor, es va materialitzar en un àlbum homònim editat a principis del 2019 i produït per Quincy Jones, que ha estat molt elogiat tan pel públic com per la crítica.

Dimecres, 5 de març, 20,30 h.

Marc Timón
Foto: Palau de la Música Catalana

6. Marc Timón

Compositor resident de l’actual temporada del Palau, l’empordanès Marc Timón va aconseguir un gran èxit amb ‘Les trompetes de la mort’, una peça basada en framents de la novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà. Ara presenta les seves obres escrites en format de cambra, en un concert en què hi participen protagonistes de l’actual escena musical nacional, així com els premiats al cicle El Primer Palau, que enguany celebra el seu 25è aniversari.

Dilluns, 17 de març, 20 h.

Publicitat
Kaija Saariaho & Igor Stravinsky
Foto: Maarit Kytöharju / Palau de la Música Catalana

7. Kaija Saariaho & Igor Stravinsky

Dels ocells de foc a les llums boreals. Una cita per submergir-se a les avantguardes musicals amb dues figures destacades: Igor Stravinsky i la versió en concert del ballet ‘Ocell de foc’ i la finlandesa Kaija Saariaho, compositora convidada de l'actual temporada del Palau, amb 'Notes!on!Light'. Una sessió a càrrec de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC i l’Ansi Kartunnen com a solista, sota la batuta del director català Ernest Martínez Izquierdo.

Dijous, 20 de maig, 20 h.

De Bach a Richter
Foto: Palau de la Música Catalana

8. De Bach a Richter

Fusionar clàssica amb minimalisme. Això és el que proposa la violinista noruega Mari Samuelsen, que irromp a les sales d’arreu del món amb interpretacions que desprenen pura adrenalina i mostren un domini excepcional de la tècnica. En el seu debut a Barcelona, al Palau de la Música Catalana, proposa un programa sense fronteres, del Barroc a la contemporaneïtat: de Bach a Richter passant per Philip Glass, Arvo Pärt i Olivier Messiaen, acompanyada pel pianista francès Julien Quentin.

Dilluns, 31 de maig, 20 h.

Publicitat
Mariana en sombras
Foto: Palau de la Música Catalana

9. Mariana en sombras

L’òpera i l’escena contemporània es fusionen en ‘Mariana en sombras’, una òpera del català García Demestres amb llibret d’Antonio Carvajal que mostra un retrat de Mariana Pineda, la liberal granadina que va ser executada durant el regnat de Ferran VII a causa de les seves idees revolucionàries. Un paper protagonista que estarà interpretat per la jove soprano argentina Mercedes Gancedo en un projecte en què també intervindrà l’artista visual Alba G. Corral que crearà un ambient escènic contemporani.

Dijous, 30 de juny, 20 h.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat