Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Egon Soda
Noemí ElíasEgon Soda

Qui coi són Egon Soda?

Els seus membres han tocat amb Standstill, Love of Lesbian, The New Raemon i Roger Mas. Els descobrim amb 'El hambre, el enfado y la respuesta. El difícil segundo disco de Egon Soda' (2013)

Publicitat
És l'altre grup de Ricky Falkner
El baixista de Standstill i productor (Love of Lesbian, Sidonie) hi toca el baix, però també hi posa la veu. Les cançons les signa Ferran Pontón, llibreter i editor -de l'editorial Pasado y Presente amb el seu pare, Gonzalo Pontón, fundador de Crítica-. "En els 15 anys que fa que estem junts he fet moltes cançons -diu Falkner-, però ara he començat a tenir molta feina i he deixat de fer-ne. Per mi és molt natural cantar les del Ferran, però. Tenim una relació de tota la vida". Completen la formació Xavi Molero (bateria) i Pablo Garrido (guitarra), membres eventuals de les bandes de Roger Mas, Christina Rosenvinge i The New Raemon. Per fer-vos una idea de com sonen, poseu a la coctelera aquestes referències (el ganxo melòdic de Love of Lesbian, la intensitat de Standstill, l'amabilitat dels primers discos de Raemon i la foscor dels últims) i afegiu-hi un pessic d'americana. Voilà!

Es van formar a l'escola
"Crec que la primera vegada que vam tocar junts jo feia 8è d'EGB i tu 2n de BUP", diu Falkner a Pontón. Es van conèixer a l'Institut Tècnic Eulàlia de Sarrià i encara poden explicar-ho. "No és un projecte que vam muntar amb una ambició determinada, és el grup dels amics de l'escola que ha continuat existint", diu el Ferran. I segons el Ricky, el que era aleshores Egon Soda -nombrats a partir del pintor Egon Schiele- i el que és ara "s'assembla moltíssim".

Van editar el debut el 2008
El primer disc homònim d'Egon Soda diu Ricky Falkner que "no el va sentir ningú". Exagera, esclar, però no li falta raó en el fet que va passar desapercebut. Què va passar? "Cydonia -el segell de 'Raemon' Rodríguez, que els va editar el debut- va tancar molt poc després que traguéssim el disc. Vam fer els bolos que teníem i ningú més no ens va trucar, i els altres projectes van anar agafant més força". A tots se'ls va anar girant feina, i Egon Soda va quedar arraconat.

Acaben de publicar 'El hambre, el enfado y la respuesta'
Però Ferran Pontón, l'únic que no es dedica a la música de manera professional, va anar fent cançons. "El segon disc l'hem fet perquè ja en teníem moltes, i vam decidir gravar-les, sense esperar publicar-les", diu Pontón. El difícil segundo disco de Egon Soda, però -un subtítol que ironitza amb la invisibilitat del debut-, ha acabat sent la nova referència de la divisió estatal del segell francès Naïve, que no editava res des dels primers discos en castellà de Love of Lesbian. El disc el van gravar en directe, en un parell de tongades als estudis La Casamurada, i s'ho van passar pipa: va ser com anar de colònies. Els van acompanyar Charlie Bautista (Christina Rosenvinge, Russian Red) i Ricky Lavado (Standstill), que seran amb ells en viu.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat