Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor flamenc a Barcelona

El millor flamenc a Barcelona

El flamenc és més viu que mai a la ciutat. Barcelona és plena de bars, restaurants, 'tablaos', escoles i tot tipus d'esdeveniments amb el flamenc com a protagonista. Què? Ens marquem un 'zapateao'?

Tablao Cordobes, flamenco
Tablao Cordobes
Advertising

La tornada del Festival de Cajón! després de dos anys sense celebrar-se, amb cinc concerts que tindran lloc en el marc del Festival de Jazz els propers mesos d'octubre i novembre, ens ha fet recordar que aquest gènere, combinació perfecta de tècnica, geni i emoció, té a Barcelona nombrosos temples. I si fem un recorregut per la Barcelona flamenca i combinem, per uns moments, la rauxa amb el 'duende'?

1
Tomatito
Música, Rumba i flamenc

Festival De Cajón!

Aquesta és una d'aquelles notícies que ens agrada donar: el Festival Flamenc de Barcelona torna! Després de 2 anys sense celebrar-se, Time Out i The Project ens hem associat per organitzar 5 concerts que donaran forma al De Cajón!, que se celebrarà entre el 27 d'octubre i el 18 de novembre, dins del Festival de Jazz de Barcelona. Aquests són els 5 concerts que podreu veure:

2

Los Juanele

icon-location-pin Eixample

Segurament és el 'tablao' més autèntic de la ciutat, sembla una caseta de 'feria' andalusa i no ha canviat gens des que va ser fundat fa prop de tres dècades. Els dijous s'hi fan classes de sevillanes però també té l'ambientació ideal per ballar-hi rumba i fer festa. La franja d'edat dels clients és amplíssima, però tots estan encantats de poder descansar al costat de la seva tapa i el 'rebujito'.

Advertising
3
11080101FM043.jpg
Música, Espais musicals

Tarantos

icon-location-pin Ciutat Vella

Un 'tablao' històric que ha presentat els grans noms del flamenc i de la rumba. Al costat d'una sala mítica com Jamboree, no resulta gens inusual veure com conflueixen a l'entrada els amants del jazz i del flamenco.

4
Bar Leo
©Iván Moreno

Bar Leo

icon-location-pin La Barceloneta

A Bar Leo hi bull una rumba que està feta d'una felicitat de quinto i de gramola on la gent tria la seva cançó a canvi d'unes monedes i d'un parterre de mocadors de paper, burilles i serradures. Aquest bar de tapes mític de la Barceloneta és un temple de la rumba a Barcelona i està tot decorat amb fotos del difunt cantaor Bambino. Un reducte de realitat en ple epicentre guiri.

Time Out diu
Advertising
5
Tablao del Carmen

Tablao de Carmen

Aquest local serà, seguríssim, una agradable sorpresa per als barcelonins que creuen que el Poble Espanyol és cosa de guiris. Perquè el Tablao de Carmen té un equip de 'bailaores' espectacular, entre els quans brilla, sens dubte, el magnetismo del germans Tete i Yiyo. No perdeu oportunitat d'anar a veure ballar aquest últim, al qual diversos mitjans ja apunten, i amb raó, com el nou Joaquín Cortés. La cuina tampoc no és una broma: rere fogons hi trobareu Juanjo Martínez, a càrrec també del Capritx de Terrassa (amb una estrella Michelin) amb el seu germà Artur.

6
Música, Espais musicals

Tablao Flamenco Cordobes

icon-location-pin El Raval

Ubicat a La Rambla des de 1970, aquest històric tablao ha estat punt de trobada per a totes les llegendes del flamenc: Camarón, Farruco, Eva Yierbabuena, Chocolate… son només alguns dels noms que han actuat sobre el seu històric escenari. Es tracta d’un tablao autèntic, dels que només en queden dos a Barcelona, dirigit per una família d’artistes compromesos amb el flamenc i que garanteixen sempre la presència dels millors artistes.

Advertising
7
La Taverna del Suculent
©MariaDias
Bars i pubs, Bars de tapes

La Taverna del Suculent

icon-location-pin El Raval

El local del costat del Suculent és molt més que un apèndix del restaurant, encara que formalment sigui una barra: aquí hi podem trobar tapes amb el punt just d'imaginació i classicisme. Com per exemple, un patè de musclos finíssim, o un braç de gitano d'ensaladilla russa. Tenen predilecció per la triperia creativa i cert toca de tasca andalusa. Els seus diijous de rumba i flamenco en directe són un clàssic del Raval més canalla.

8
Palacio del Flamenco
Llocs d'interès

Palacio del Flamenco

icon-location-pin Eixample

Aquest clàssic del flamenc és aquell lloc on sopar tapes mentre s'assiteix a un senyor espectacle de ball flamenc que t'entusiasmarà si ets danès però t'agradarà també si vens de Sant Esteve de Palautordera. I és que potser és guiri, sí; 'mainstream', també; però té la capacitat de deixar amb la boca oberta fins i tot al més anti-turistes.

Advertising
9
JazzSí
Música, Espais musicals

JazzSí Club

icon-location-pin El Raval

Petita sala de música en viu vinculada al Taller de Músics, la veterana escola de música del raval, pionera en l'ensenyament de jazz i flamenc a Catalunya. S'hi celebren concerts i 'jam sessions' de jazz, blues, pop, rock, flamenc i música cubana a diari.

10
Què fer, Centres culturals

Centre Cultural Andaluz y Artístico Manuel de Falla

icon-location-pin Nou Barris

El Centro Cultural Andaluz y Artístico Manuel de Falla promou i difon l'art andalús mitjançant cursos de cant, de flamenc, exposicions, conferències i altres activitats. 'Poderío' en estat pur per recordar-nos que el flamenc és més viu que mai a la Catalunya del segle XXI.

Advertising