FiM Vila-seca 2014

Música

Time Out diu

La 15a FiM, Fira de Música al Carrer de Vila-seca, torna a ser un aparador per donar a conèixer les noves propostes més interessants de l'escena musical catalana (i alguna de més enllà).

S'hi podrà gaudir de propostes com el pop electrònic del duo Desert (amb membres de Granit i Los Selenitas), l'elegant pop d'arrel nord-americana de la vigatana Joana Serrat, el nou projecte conjunt de Pascal Comelade i Pau Riba, o l'excitant aposta d'avant-pop de Xenia Rubinos, novaiorquesa d'origen porto-riqueny.

També s'hi podrà escoltar els mantres psicodèlics del tàndem que formen Zea (The Ex) i Esperit!, la revisió dels 80 del 'hype' barceloní El Último Vecino o els clàssics d'Antonio Machín en clau jazz a càrrec de Jazz Machín, amb Santi Careta i Celeste Alías.

Hi actuaran els mallorquins Lost Fills, nou projecte de Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada), Copa Lotus, guanyadors del Sona 9, i els tarragonins Harrison Ford Fiesta i el cantautor Xebi SF.

Hi haura la presentació del nou disc de La Banda Municipal del Polo Norte, -produït per Paco Loco (Mishima)-, i dels debuts de Coriolà, dels mallorquins Da Souza i de Falciots Ninja, una nova banda formada per membres de Mine! i Muyayo Rif, que fusiona swing i rock amb reminiscències del segell soul Motown.

A Vila-seca també se sentirà l’R&B de Izah, Montgomery –projecte paral·lel de Miguel Marín (Arbol)–, els madrilenys Tigres Leones, el folk de guitarres abstractes de Negro (projecte personal de Fernando Junquera de La Orquesta del Caballo Ganador), la cançó independent de Pantaleó, l’inquiet Daniel Portavella (Banjim Banjam), l’experimental Coàgul, el pop electronic de Xiu Xiu Plàstic i la música cubana de Yonder de Jesús & Banda Ashé.

Entre els últims confirmats hi haurà la banda de fusió de rumba-etno-rock Canteca de Macao; les divertides versions de coneguts 'hits' pop de Joan Colomo & i la Radiofórmula; Alberto Montero, creador Valencià que mostrarà el seu personal folk literari; Flamingo Tours, trepidant banda de rock i R&B encapçalada pel terratrèmol escènic Myriam Swanson, amb excel·lents músics de Los Mambo Jambo, Bunbury o Muchachito.

I amb la col·laboració de FORCAT (Foment de la Rumba Catalana) a la Fira de Música al Carrer es podrà descobrir la rumba catalana més actual, amb les actuacions de La Banda del Panda, Calvari o AiMarai. Tancaran la FiM Dj OGT & DJ Panko (membre d’Ojos de Brujo) amb ballables remescles de música balcànica i rumba.

La FiM Vila-seca ha tornat a batre rècord d'inscripcions musicals, arribant a les 897 bandes inscrites –un 12% més que l'any anterior–. La direcció artística ha seleccionat les propostes amb el comissariat artístic d'Albert Miralles (iCat.cat) i Joan Colomo).

Detalls

També t'agradarà