Germà Aire

Música, Pop

Time Out diu

Luca Masseroni, veu i guitarra acústica de Mates Mates, i Andreu Ribas, també del grup de Vic, són Germà Aire. El nom el van treure d’una cançó de Sisa, però el significat va més enllà. “Ens agrada molt Sisa, però l’Andreu és com el meu germà i ell diu que jo sóc el seu germà aire. Ens agrada molt tocar junts”.

Xerrant amb ell sembla com si l’aire fos el què ha empès aquest nou projecte. “Tot ha anat sorgint –diu– jo vaig fer alguna actuació sol, l’Andreu em va fer els arranjaments i va ser quan vam començar a tocar que van anar sortint coses molt interessants i ara ja és una cosa de tots dos”, assegura Masseroni.

Mates Mates van gravar el debut 'Vida animal' (2012) amb Joan Pons (El Petit de Ca l’Eril), i, si ell vol, també estarà darrere del primer disc de Germà Aire, que publicarà, com els dels Mates, el segell Famèlic. “Volem fer les coses bé, així que intentarem gravar quatre o cinc temes amb en Joan”, diu Luca.

Més íntims i tranquils
Com sona Germà Aire? Són cançons més íntimes, ideals per a un format més tranquil, però ple de sorpreses. Hi ha lloc per a la part electrònica, bateries que   semblen de joguina, teclats, guitarres acústiques i elèctriques... “Intentem jugar amb les veus, crear una atmosfera fusionant la meva veu amb la de l’Andreu. Hem descobert que té una veu molt maca”. Masseroni li llança una floreta, però encara en té més. “Aprofitarem que l’Andreu toca molt bé la bateria i la guitarra per treure el millor d’ell”.

Germà Aire fan cançons en català i italià on experimenten i busquen noves formes de crear. La seva música és natural, espontània, de pell. “Els temes surten així, són com som nosaltres”, assegura el músic ososnenc. “Fotem els què ens surt i ara ha sorgit aquest projecte –deixa anar–. El que tenim clar és que volem fer el que ens vingui de gust en tot moment”. ¿Això vol dir que amb Mates Mates no ho pot fer? “No és que no ho pugui fer, però amb Mates Mates ja tenim un camí marcat. Però són projectes que poden conviure perfectament”. Agafem aire més tranquils.

 

Detalls

També t'agradarà