Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La discoteca fantasma: BULLITHÈQUE
Come to Bulli
© Edi Pou Come to Bulli

La discoteca fantasma: BULLITHÈQUE

Gastroelectrònica, cookstep, dürum&bass... La música feta amb aliments és l'última revelació creativa del 2016

Per Edi Pou
Advertising

L’any 2011 el millor restaurant del món, ElBulli, va tancar. El que pocs saben és que el seu creador, Ferran Adrià, porta cinc anys tancat a dins d’ElBulli, preparant la seva nova creació: BULLITHÈQUE, el primer gastroàlbum de la història. Us presentem en exclusiva el seu flamant single, 'Come to Bulli'.

“El tomàquet, el pebrot, l’humus del Mercadona… cada aliment té la seva melodia interna, només hem de saber escoltar-la”. Amb aquesta premissa, Adrià porta cinc anys aïllat a Cala Montjoi buscant la quadratura de l’esferificació. "Al principi em costava sentir la música dels aliments, ara cada cop que passo prop d’un supermercat m’haig de tapar les orelles, és insuportable".

BULLITHÈQUE és un àlbum fet íntegrament amb gastrosons. Què n’opina el geni de la seva creació? “Honestament, em sembla una merda. Però una merda creativa, eh? Perquè la humanitat creï grans invents, abans s’han de fer grans bunyols: no hi hauria Nespresso sense Nescafé Frappé, no hi hauria impressora 3D sense mortadel·la amb la cara de Mickey Mouse, i veurem quin progrés ens porta la pizza amb nachos per sobre”.

La gastroelectrònica guanya cada cop més adeptes, i un dels més reputats és Salvador Sostres, antic columinsta i ara gastroDJ. El seu secret és usar només productes de Semon, la botiga gourmet que va fundar la seva família: "Utilitzar el menjar per ‘menjar’ em sembla totalment vulgar. Això ho deixem per Chicote i 'Masterchef'".

Us informem que mentre escrivíem aquest article, Ferran Adrià ja ha abandonat BULLITHÈQUE i ara prepara nous projectes creatius, entre els quals hi ha unes Bullimpiades gastroesportives i –atenció- un revolucionari brioix farcit de xocolata que inclourà un cromo de regal: el Bullicao.

 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising