Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau de la Música
Foto: Chris ChristodoulouPalau de la Música

La vida en nou simfonies al Palau!

El Palau de la Música Catalana ret homenatge a Beethoven un esdeveniment únic per celebrar el 250è aniversari del seu naixement amb cinc concerts exclusius

Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

El geni de Ludwig van Beethoven no només va trastocar el panorama musical, sinó que també va capgirar la concepció d’artista i públic amb les seves creacions revolucionàries. I aquest 2020, any en què celebrem un quart de segle del seu naixement, tindrem el privilegi de gaudir d’una gira exclusiva sota la direcció de Sir John Eliot Gardiner que només es farà a Nova York, Chicago, Londres i Barcelona. L’Orchestre Révolutionnaire et Romantique, sota la batuta de Gardiner, farà ressonar dins el Palau, al llarg de cinc dies gairebé consecutius, les nou simfonies del compositor, un manual de l’enginy creatiu del geni que ho va canviar tot. Homenatges a l’heroisme, lloances a la natura, cops de destí, danses d’èpica, nobles i cants fraternals... cada peça té personalitat pròpia i, en conjunt, conformen les bases de la música tal com l’entenem avui dia.

RETORN ALS CLÀSSICS

Tot comença, esclar, amb la Primera simfonia, amb la qual Beethoven va voler fer una retrospecció cap als clàssics, un homenatge als pares de la simfonia, Haydn i Mozart, que es completarà amb fragments de 'Leonora' i del ballet 'Les Criatures de Prometeu'. (Diumenge 9 de febrer a les 20:00 h, entrades a partir de 15 €).

FESTIVITAT I HEROÏCITAT

Al segon concert es sentiran les simfonies número 2, de caràcter festiu, i la número 3, una ofrena als defensors de les llibertats. Música revolucionària, que crida a no defallir, que es rebel·la i encén cor i cap. Sentirem la veu indomable d’un geni sense aturador que ens mostra la música i les causes per les quals lluitar i que transcendeixen el temps... Totes dues simfonies busquen acabar amb el classicisme dins del rococó. (Dilluns 10 de febrer a les 20:00 h, entrades a partir de 30 €).

HARMONIA O COMBAT

Les simfonies 4 i 5 oferiran una sessió en la qual descobrirem la perfecció hel·lenística a través de la música, i en la qual veurem com el destí s’enfronta a la voluntat del geni artístic. Un exemple perfecte del lema per 'aspera ad astra' -... a través de les dificultats, cap a les estrelles!- que va originar la més gran de les celebracions musicals alguna vegada escrites. (Dimarts 11 de febrer a les 20:00 h, entrades a partir de 30 €). 

PRIMAVERA I DANSA

En la penúltima sessió, amb la simfonia 6, de caràcter pastoral, anirem de les estrelles als paisatges terrenals. Beethoven ens exposa el significat de pintar a través dels sons i parla de la capacitat transformadora de la natura i l’amor. És un quadre paisatgístic retratat amb sons, un homenatge a l’entorn on el compositor es sentia més còmoda, lliure i inspirat. Per la seva banda, la setena presenta un to més dansaire i explica que, davant l’amor, el millor que es pot fer és ballar. (Dijous 13 de febrer a les 20:00 h, entrades a prtir de 30 €).

DIVERSIÓ I JOIA

Com a acte de cloenda ens esperen les dues últimes grans simfonies: la número 8, amb aires despreocupats i que farà de tot una petita gran broma musical que recorda vells i passats moments simfònics però amb el segell únic, irreversible i irrepetible de Beethoven. I la número 9, amb la participació d'una oda a l’alegria, en la que Beethoven sembla desactivar tota creació posterior i que tanca un cicle de 9 simfonies que representen una revolució tan gran que feia ombra a tots els que gosaven escriure en aquest gènere. Exposa com tot músic, tota música i tot oient ha quedat transformat. Un magnífic punt final per a un esdeveniment musical que cap melòman es voldrà perdre. (Divendres 14 de febrer a les 20:00 h, entrades a partir de 35 €).

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat