Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Raquel Tomás, Pau Albà, Blanca Lamar, Tuixén Benet
© Maria DiasLes Sueques

Les Sueques en 'Moviment'

El grup de noies català ens explica què les va portar a Londres a a gravar el seu nou àlbum

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

De llibrets de llom i formatge, no en van menjar, a Londres, Les Sueques. Però que la gravació dels seus discos sigui com anar de colònies “és tradició”, diu Raquel Tomàs (teclats). “Quan hem gravat a Barcelona, a les Corts, també hem dormit junts”, afegeix Blanca Lamar (veu, baix), en referència a la gravació dels seus dos primers àlbums, 'Cremeu les perles' (2013) i 'Educació física' (2015). “Ho vam fer fins i tot per assajar, a Vilanova i la Geltrú”, continua Tuixén Benet (veu, guitarra). I a les Corts i a Vilanova sí que es van fer llibrets. A Londres, l’estiu passat, en canvi, l’esperit de festa de pijames el va donar dormir als sofàs dels Hermitage Works Studios de Margo Broom, la productora que les hi havia convidat per produir-los el seu tercer àlbum, l’imminent 'Moviment'.

¿Què hi feia un grup de noies (amb un noi, Pau Albà, content amb l’epítet femení, a la bateria) que fan un pop descarat i amb arestes en català i calcen espardenyes de vetes amb els colors de la bandera que oneja al davant de l’Ikea gravant en un estudi de Londres? Després d’una gira sueca per la capital britànica, el boca-orella va arribar a la productora londinenca, que té debilitat pels grups de noies. I els va tirar la canya. “Trobava que teníem un so autòcton, de com es produeixen els discos aquí –explica la Tuixén–. I pensava que hi podia aportar alguna cosa, fer-ho diferent. Que era just el que buscàvem quan fèiem les cançons, volíem un so més contundent”.

“Volíem que l’àlbum fos un repte, fer coses que ens costa fer. Anar per una altra banda respecte del que ja havíem fet –continua la Blanca–. En aquest m’he sentit més atrevida, ens hem fet les èpiques, hem fet coses valentes, diferents, rares”. Però el Pau la matisa: “L’atreviment va ser amb l’'Educació física'. Ara ens ho hem cregut”.

La confiança també s’ha mogut en aquesta nova col·lecció de cançons en què, d’alguna manera, el grup hi veu com a comú denominador el moviment, en tota la seva polisèmia. I s’ha mogut cap endavant –tot i que, apunta Benet, de seguretat mai no els n’ha faltat–, guanyada de bolo en bolo en la pila de concerts que han fet per ensenyar 'Educació física'.

La Blanca i la Tuixén les van passar magres als concerts a Londres que van fer en format de duo: vestides amb mallot groc o blau, “una manera de trencar el gel”, estaven tan tallades que no van gosar posar-se les perruques a joc –un dels vestuaris escènics més extrems amb què se les ha pogut veure, només comparable a quan van de pubilles amb mantellina, gandalla i mitenes–.

“Mai no m’havia sentit tan despullada. Ni havíem fet un concert tan dolent”, fa Lamar. “Però en vam sortir amb molta confiança –continua Benet–, perquè que tot i tocar d’aquella manera ens vingués gent a dir que el que fèiem estava molt bé”, i els acabés sortint una nòvia en forma de productora... Quan tornin a Londres a presentar les versions en anglès que han gravat de Moviment, segur que s’atreviran amb les perruques.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat