Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lessons in Love and Violence

  • Música, Clàssica i òpera
  • Crítica de Time Out
  1. Gran Teatre del Liceu, Lessons in Love and Violence
    Foto: Stephen Cummiskey
  2. ROYAL OPERA - LESSONS IN LOVE AND VIOLENCE 2018, Gran Teatre del Liceu
    Foto: Stephen Cummiskey
  3. ROYAL OPERA - LESSONS IN LOVE AND VIOLENCE 2018
    Stephen Cummiskey
Publicitat

Time Out diu

Una òpera contemporània magistral sobre l’ambició, la política i les relacions personals, sorgida de la col·laboració entre George Benjamin i Martin Crimp

Estrenada a Londres l’any 2018 i inèdita fins ara al nostre país, aquesta òpera recent amb música de George Benjamin i text de Martin Crimp és, sens dubte, un dels títols més esperats de la temporada del Gran Teatre del Liceu.

L’argument, basat en fonts medievals, explica la relació obsessiva entre el rei Eduard II i el seu amant Piers Gaveston, i com això altera la vida dels tribunals i afecta el benestar polític del país. El rei viu lliurat al seu gaudi, absent de la política i aliè al sofriment del seu poble, mentre la reina Isabel i el ministre Mortimer conspiren per enderrocar-lo amb l’objectiu de coronar el fill, Eduard III, massa jove per regnar i fàcilment manipulable. Una història política carregada de corrupció, avarícia i amor tòxic que ens alerta, amb una conclusió moral impactant, del verí que acompanya l’exercici del poder.

Amb una impactant posada en escena de Katie Mitchell, que inclou escenes sagnants, de sexe i de violència física, el muntatge es situa en un present genèric, en unes dependències reials ubicades en un castell escandinau ultramodern. La partitura capta perfectament l’atmosfera claustrofòbica i eròtica, així com les emocions intenses del drama.

Josep Pons dirigeix l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i el repartiment l’encapçalen les veus del baríton Stéphane Degout (Eduard II), el contratenor Samuel Boden (Eduard III), la soprano Georgia Jarman (Isabel), el baix Daniel Okulitch (Gaveston) i el tenor Peter Hoare (Mortimer), qui va interpretar el rol a l’estrena de l’òpera a la Royal Opera House el 2018. Música nova, arguments immortals i una escenografia impactant: tres virtuts que converteixen aquesta òpera en un dels millors projectes artístics del segle XXI. Tot en noranta minuts de talent veritable. Una oportunitat única, amb només sis funcions.

Detalls

Adreça
Horaris
19 h; dg. 7, 17 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà