Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mates mates
Mates mates

La festa de final de curs de Mates Mates

El quintet de Vic tanca la gira del debut 'Vida Animal' amb festa grossa

Publicitat

Fa poc més d'un any, coincidint amb la sortida del debut, 'Vida animal' (2012), el quintet de Vic Mates Mates ens explicaven el seu nom, que tant podia fer referència a la beguda argentina, a les esmaixades de Michael Jordan, a col·lega, en anglès, al que fas si ets un psycho killer, a les mates del bosc o a les mates que s'aprenen a l'escola. Luca Masseroni (veu i guitarra acústica) i Ferran Font (veu i guitarra) van formar el grup a Barcelona, al pis del Poble-sec on vivien mentre estudiaven.

Però ara, tant ells com Pau Orri (trombó), Andreu Ribas (baix) i Jordi Erra (bateria), tornen a ser a la plana, on assagen en una masia, perquè trobaven a faltar "la tranquil·litat", diu Masseroni. Ell admet que s'enyora una mica de Barcelona, tot i treballar-hi -puja i baixa cada dia-  de càmera en un programa infantil de BTV.

"Està molt bé però a l'hora de muntar pot ser complicat perquè de vegades els nens són massa sincers". Fa la sensació que Mates Mates són una mica així, quan se'ls veu sobre l'escenari: nens grans, tal com raja, espontanis i purs, com la seva música, que sense proposar-s'ho i sense voler ser res es va convertir en una de les revelacions de l'any passat.

Un fotimer de concerts
"Hem tocat molt i a tot arreu, -fa balanç Masseroni-, hem vist món i hem conegut gent. Ens ha anat súper bé i ha estat brutal. Mires enrere i hem fet un fotimer de concerts, fa por".

Els va agafar per sorpresa, esclar. Però no tant. "No ens ho esperàvem, així no, tot i que en el moment de treure el disc ja vam veure que sonava molt bé -el van gravar amb Joan Pons a ca l'Eril- i que la reacció era molt bona. Ara, a fer-ne un altre", diu, que, "si ell vol", també el gravaran amb el petit de cal Eril, potser aquest estiu.

Abans, però, acomiaden la gira amb festa grossa: un xou en què recrearan la seva actuació al setembre al Festival Hoteler -off Mercat de Música Viva de Vic- quan, disfressats com a Orquestra La Sulforosa, es van convertir en gairebé una big band amb dues guitarres, dues bateries, dos saxos, trompeta, trombó i baix.

Els convidats de luxe, Joan Pons i Mau Boada (Esperit!), repetiran. I també en formarà part l'encarregat d'obrir la vetllada, el lleidatà Dofí Malalt (20.30 h). "Va ser bastant espontani, que és com fem les coses. La nostra filosofia, si és que en tenim una, que crec que no, és fer el que ens surt de manera natural". Tot i això, per a aquest concert han assajat "per fer-ho millor. Serà una festa".

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat